Wat is de naam van de volledig intrekbare ovendeur van Neff?

Ingebouwde kachel met kinderslot, uitschuifbare rails, dubbele glazen (koele) deur en vele programma’s voor brood, pizza en meer … Wat ontbreekt er? Dat klopt: de intrekbare deur. Want niets is vervelender dan je scheenbeen, dijen of zelfs biceps te verwonden in de harde hoek van de open oven. Maar hoe heet het, de volledig intrekbare ovendeur?

Alleen echt van Neff!

Ovens van Neff kunnen vrij goedkoop zijn voor ongeveer 300 euro, maar de high-end modellen kosten tot 2.000 euro. Er is ook veel aanbod, waaronder de eerder genoemde intrekbare deur. Neff heeft het model Slide &Hide genoemd, de naam is beschermd. Het origineel is dus eigenlijk alleen verkrijgbaar bij Neff. In oktober 2020 viert de fabrikant 2 miljoen verkochte bakovens met de grote deur. Maar wat is er zo bijzonder aan?

Dia &Verbergen – geopend en verdwenen

Slide & Hide by Neff: oven met intrekbare deur. Foto: Neff

Slide & Hide by Neff: oven met intrekbare deur. Foto: Neff

Als de oven open is, hangt de ovendeur in de meeste apparaten in een min of meer ruimteverslindende hoek in de keuken. Niet met Neff en de Slide &Hide oven: de deur verdwijnt volledig onder de bakkamer bij het openen. Hierdoor kun je altijd goed bij de oven komen, heb je gratis toegang tot het hele interieur. Voor tengere mensen betekent dit een enorme opluchting, want op de een of andere manier heeft de deur altijd in de weg gestaan.

Met Slide &Hide is Neff erin geslaagd om de deur volledig te laten verdwijnen in een compartiment onder de oven. Dit gebeurt heel zachtjes en bijna geruisloos, omdat Neff de oven een speciaal stoommechanisme geeft. De deur schuift oneindig in de behuizing in een laterale achtergrondgeleider met de gedempte zachte inkeping.

Lees ook:   Dit zijn de beste recepten met halloumi

Je handen zijn veilig!

Innovatieve oven van Neff met intrekbare deur en rails. Foto: Neff

Innovatieve oven van Neff met intrekbare deur en rails. Foto: Neff

Dat klinkt goed, maar hoe zit het met het handvat? Op de een of andere manier moet je het halverwege loslaten, of de vingers worden losgeschroefd … Nee, natuurlijk niet. Neff heeft hier ook aan gedacht: De deurklink is spraakzaam. Dit voelt erg prettig en is ook praktisch. Want de hendel moet ergens worden ondergebracht als de deur in het smalle compartiment onder de oven verdwijnt. De twee draaibare gewrichten rechts en links vouwen de hendel eenvoudig op een niveau zoals de deur, zodat deze ook weg kan glijden. Als u de oven weer wilt sluiten, pakt u gewoon de hendel en trekt u de deur uit het compartiment. Sluit hem en je bent klaar – want het handvat draait weer en ligt altijd goed in je hand.