Hoe friet op te warmen?

Bevroren of zelfgemaakt – knapperige friet verrukt jong en oud. Ondanks groot enthousiasme blijven restjes tussen. De aardappelstokjes zijn zeker te goed om weg te gooien. Bij deze gelegenheid hebben we tips voor je samengesteld om friet van de vorige dag weer warm en krokant te krijgen.

Frietjes opwarmen in de airfryer

Allereerst: Overgebleven friet hoort niet in de magnetron. Ze worden warm, maar tegelijkertijd zacht en slordig. Als je de frietjes in plaats daarvan in een heteluchtfriteuse verwarmt, zijn ze knapperig. Verwarm de friteuse twee minuten voor en verdeel de frietjes vervolgens gelijkmatig in de container. Belangrijk: Vul de container tot maximaal de helft, anders wordt de friet papperig. Verwarm de frietjes ongeveer drie tot vier minuten en meng ze na de helft van de tijd goed. Daarna nog twee tot drie minuten opwarmen – klaar!

Frietjes opwarmen op het fornuis

Als je geen heteluchtfriteuse hebt, kun je de friet gemakkelijk opwarmen op het fornuis. Om dit te doen, hebt u het volgende nodig:

Zet de pan op het vuur en verwarm hem twee minuten op middelhoog vuur. Zodra de pan heet genoeg is, voeg je twee theelepels olie toe en verwarm je hem ongeveer 30 seconden. Spreid de frietjes uit in de pan en bak ze drie tot vijf minuten. Zorg ervoor dat de frietjes niet op elkaar liggen zodat ze lekker krokant zijn. Draai ze de helft van de tijd om ze gelijkmatig op te warmen. Verdeel de frietjes voor het serveren op het keukenpapier. Dit absorbeert overtollig vet.

Lees ook:   Romige rijstschotel met kip

Tip: Een gietijzeren pan houdt de warmte beter vast. Als je de frietjes in zo’n pan bakt, zijn ze nog knapperiger.

Frietjes opwarmen in de oven

Als je grotere porties friet wilt opwarmen, is de ovenmethode het betere alternatief. Voor deze variant heb je bakplaat en bakpapier nodig. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de bakplaat en oven op 230 graden. Spreid de frietjes voorzichtig uit op het voorverwarmde bakje zodat ze niet op elkaar liggen. Schuif de schaal terug in de oven. Je kunt dunne friet na drie minuten proberen. Dikkere aardappelsticks hebben ongeveer zeven tot tien minuten nodig om warm en knapperig te worden.