Hoe lang kook je jasaardappelen in een snelkookpan?

Jasjesaardappelen zijn een gezond en lekker bijgerecht, maar maken ook een succesvolle verschijning als hoofdrolspeler. Als je haast hebt, kun je de aardappelen ook in een snelkookpan bereiden. Onze tips voor de vaste knollen om te lezen.

Wat zijn jasaardappelen?

Jasaardappelen zijn aardappelen die niet voor de bereiding worden geschild. Ze worden gekookt in de kom en pas na het koken geschild. Als het aardappelen met een dunne schil zijn en je borstelt ze goed voor het koken, kun je de aardappelen ook zonder aarzeling met schil eten. Onder het zijn veel waardevolle voedingsstoffen zoals vitamine B en vitamine C, evenals de mineralen kalium, calcium, magnesium en fosfor. Zelfs als je de jasaardappelen na het koken dun schilt, zitten er meer vitamines in dan in gekookte aardappelen. Als natuurlijke barrière zorgt de schaal ervoor dat er minder voedingsstoffen in het kookwater terechtkomen.

Bereiding van jasaardappelen in een snelkookpan

hogedrukpan

Kookmantel aardappelen goed in een snelkookpan

Selecteer of weeg voor het koken de gewenste hoeveelheid aardappelen. Per persoon verwacht men zo’n 150 tot 200 gram aardappelen. Als u wilt dat de aardappelen het hoofdingrediënt op het bord zijn, kunt u deze hoeveelheid eenvoudig verdubbelen.

Tip: Bereid iets meer voor als je het niet zeker weet en recycle de restjes. Gekookte jasaardappelen van de vorige dag zijn perfect voor het bereiden van gebakken aardappelen.

Kookmantel aardappelen goed

Was de aardappelen goed voor het koken

Was de aardappelen onder stromend water of borstel ze grondig. Voeg ze nu toe aan de snelkookpan met koud water en veel zout. Het is genoeg totdat de aardappelen net bedekt zijn. Kleinere aardappelen hebben slechts 8 tot 10 minuten in de snelkookpan nodig om te koken. Iets grotere jasaardappelen koken in maximaal 12 minuten tot ze zacht zijn.

Lees ook:   Keukenkleuren 2023: kleurtrends voor keukenplanning

Zorg ervoor dat je de aardappelen snel en op tijd laat stomen zodat ze niet te gaar worden in de snelkookpan. Als alternatief kunt u de pot van het vuur halen zodra niveau 2 is bereikt. Wacht tot de druk van nature is verlicht, dan zijn de aardappelen ook zacht.