Hoe lang duurt een pizza in de oven op 200 graden?

Pizza op 200 graden oven

Ongeacht welk gerecht je kookt, de reactie aan tafel is meestal heel anders. Sommigen maken je een groot plezier, terwijl anderen een nogal teleurgestelde blik in de potten gooien. Alleen met een paar maaltijden heb je gelijk met bijna iedereen. Daar hoort duidelijk pizza bij. Naast goede ingrediënten is één ding vooral belangrijk voor deze: om ze correct te bakken.

Hoe lang duurt een pizza in de oven op 200 graden?

Bij het bakken hangt het vooral af van de tijd die pizza in de oven neemt. In dit verband kan echter geen algemeen geldige informatie worden gegeven. Verschillende factoren spelen een rol. Dit geldt ook als het gaat om een kachel die voorverwarmd is op 200 graden Celsius. Wordt de oven bediend met boven- en onderwarmte of met circulerende lucht? Is het een bevroren kant-en-klare pizza of vers deeg? Is het deeg zelfgemaakt of kant-en-klaar gekocht? Bij zelfgemaakt deeg is het niet in de laatste plaats belangrijk hoe dik het is uitgerold. Wat dat betreft kan een pizza op 200 graden na acht minuten klaar zijn of iets minder dan een kwartier in de tube duren. Met de kant-en-klare pizza heb je het voordeel dat de fabrikanten bijbehorende informatie op de verpakking maken. Deze zijn meestal vrij betrouwbaar.

Vertrouwen op het oog

Zoals je al hebt gelezen duurt het bakken van een pizza zelden meer dan een kwartier. Dit geldt alleen voor dik deeg en ongekookte groenten. In dit opzicht is het in geval van twijfel het beste om gewoon in de keuken te blijven tijdens het bakken en van tijd tot tijd naar de pizza te kijken. Twee dingen spelen een rol: het deeg en de kaas. In het geval van verse pizza gemaakt van gistdeeg, geven bubbels aan dat het deeg bijna klaar is gebakken en slechts een korte tijd in de oven nodig heeft. De kaas moet gesmolten zijn en idealiter al lichtbruin aan de oppervlakte. Daarnaast is verse pizza met zelfgemaakt deeg meestal veel lekkerder als je de oven gewoon zo hoog mogelijk zet en een pizzasteen gebruikt. Op deze manier is het resultaat van een pizza uit de pizzeria meestal veel dichterbij dan pizza uit een bakplaat.

Lees ook:   Bounty balls
nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.