Marmer in de keuken: de mooiste ideeën en foto’s

Marmer heeft van talloze monumenten zoals de Akropolis een oneindig kunstwerk gemaakt, dus waarom onze keuken niet? Michaelangelo liep voorop en veel keukeneigenaren doen hetzelfde. De edelsteen met zijn unieke marmering is momenteel populairder dan ooit. We laten je de mooiste keukenideeën en foto’s zien over het onderwerp “marmer in de keuken” en geven je tips voor keukenplanning.

Keukenidee #1: Donker marmer als contrast met de witte keuken in landhuisstijl

Wit kookeiland met marmeren aanrecht; Foto: Alno

Wit kookeiland met marmeren aanrecht; Foto: Alno

Marmer wordt niet alleen gebruikt in superluxe en weelderige keukens. De natuursteen komt ook goed tot zijn recht in landhuiskeukens. In deze Scandinavische keuken in landelijke stijl werd donker marmer gebruikt als aanrechtblad. Dit is een mooi contrast met het witte kookeiland en de bijbehorende eettafel met bankje.

Keukenidee #2: Dun marmeren aanrechtblad op donker kookeiland

Zwart kookeiland met dun marmeren blad; Foto: bauformat

Zwart kookeiland met dun marmeren blad; Foto: bauformat

Less is more is het motto van deze keuken. Het zwarte kookeiland werd afgewerkt met een dun marmeren aanrechtblad. De zogenaamde slimline platen zijn momenteel erg in zwang. Ze zien er niet alleen absoluut nobel uit, maar hebben ook een ander voordeel. Door hun lage sterkte kosten ze ook minder. Hierdoor kunnen ook hoogwaardige materialen zoals natuursteen worden gebruikt zonder dat ze de prijs van de keuken exponentieel opdrijven.

Keukenidee #3: Kookeiland volledig gemaakt van marmer

keuken volledig gemaakt van marmer; Foto: bauformat

keuken volledig gemaakt van marmer; Foto: bauformat

In tegenstelling tot de vorige keuken werd hier geen marmer bewaard. Het kookeiland schittert als van een enkele witte afgietsel en is een absolute blikvanger. Als je verliefd bent geworden op dit model, maar niet zoveel geld wilt uitgeven aan de nieuwe keuken, hoef je je hoofd niet te laten hangen. Een alternatief voor natuursteen zijn fronten en werkbladen gemaakt van hout of laminaatlaminaat, die in marmerlook worden gehouden. De imitaties zijn nauwelijks te onderscheiden van de echte steen en zijn veel goedkoper in prijs.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Ravioli met cottage cheese en artisjokken en een groentevinaigrette

Meer informatie over de materialen van werkbladen en hun eigenschappen vindt u in onze grote werkbladmateriaalvergelijking

Keukenidee #3: Keuken met marmeren spoelbak

marmeren keukenblad en gootsteen; Foto: rational

marmeren keukenblad en gootsteen; Foto: rational

We hebben al keukens gezien met marmeren werkbladen. Nieuw en volledig uniek is echter een marmeren gootsteen. In deze keuken was de gootsteen gemaakt van hetzelfde materiaal om bij het stenen werkblad te passen. Een gootsteen van natuursteen kan ook een mooi contrast zijn met donkere werkbladen en maakt van elke keuken een uniek sieraad.

Bent u op zoek naar alternatieven voor de 0815 RVS spoelbak? We geven je inspiratie en handige tips!

Keukenidee #4: Marmeren kookeiland met houten aanrecht

keukens met marmeren en houten elementen; Foto: rational

keukens met marmeren en houten elementen; Foto: rational

In deze keuken werd gespeeld met materialen en het resultaat is meer dan indrukwekkend. Het kookeiland was gemaakt van licht marmer met lichte marmering. Voor de twee bijbehorende balies van beide kanten werd echter gekozen voor hout. De warmte van het hout zorgt voor een mooi contrast met de koelte van het marmer en zorgt voor een aangename kook- en eetsfeer.

Geïnspireerd? Wij helpen u bij het vinden van geschikte experts in uw regio, zodat u straks een marmeren keukenpareltje in huis heeft:

Vind een expert

Omslagfoto: Alno