Stenen aanrechtblad: hoe maak je natuursteen schoon en verzorg je ze?

Een werkblad van natuursteen is niet alleen absoluut mooi om naar te kijken, maar ook heel makkelijk schoon te maken. Dat is althans wat de verschillende fabrikanten beloven. We hebben ons toegelegd op het onderwerp en onthullen of dit daadwerkelijk waar is en welke tips en trucs we moeten overwegen bij het reinigen van natuursteenplaten.

Zo eenvoudig is het om een stenen werkblad schoon te maken

Natuursteen Supreme Line Wit Mistral Lederlook; Foto: Strasser Steine

Natuursteen Supreme Line Wit Mistral Lederlook; Foto: Strasser Steine

Vooral in de keuken is netheid een belangrijk aspect. In de keuken komen we dagelijks in aanraking met voedsel en moeten daarom meer aandacht besteden aan hygiëne. Bij stenen werkbladen is dit echter geen enkel probleem. Het reinigen van het stenen werkblad wordt uitgevoerd met in de handel verkrijgbare hulpmiddelen die in elke keuken te vinden zijn. Er hoeven dus geen speciale producten gekocht te worden. Met een beetje wasmiddel en een theedoek of een stuk keukenrol is het natuurstenen werkblad in een mum van tijd weer als nieuw.

Zelfs hardnekkig vuil is geen probleem

Natuursteen Supreme Line Black Canyon gepolijst; Foto: Strasser Steine

Natuursteen Supreme Line Black Canyon gepolijst; Foto: Strasser Steine

Rode biet, wortelen, bosbessen, rode wijn en koffie. Al deze voedingsmiddelen zijn super lekker, maar helaas laten ze ook graag hardnekkige vlekken achter in de keuken. Maar ook hier zijn conventionele keukenreinigingsmiddelen voldoende om de sporen van verwerkt of gemorst voedsel gemakkelijk te verwijderen.

Stenen werkbladen zijn kras- en snijbestendig

natuursteen Infinity Brown; Foto: Strasser Steine

natuursteen Infinity Brown; Foto: Strasser Steine

Een ander voordeel van werkbladen gemaakt van natuursteen is dat het natuurlijke materiaal absoluut kras- en snijbestendig is. Dit betekent dat op de stenen plaat ook zonder plank gesneden, geschaafd en gehakt kan worden. Daarnaast is schoonmaken met een spons geen enkel probleem.

Lees ook:   Weekendbaksels: 5x bakken zonder oven

Wil je ook een keuken met een stenen aanrecht? Wij helpen u bij het vinden van de juiste keukenexpert in uw regio:
Vind nu een keukenstudio

Omslagfoto: Strasser Steine