Hoogglans of mat: Welke keukenfronten zijn makkelijker te onderhouden?

Mat of glanzend? Dit is een belangrijke vraag bij het kiezen van keukenfronten. Niet alleen het materiaal en de kleur van de fronten spelen een belangrijke rol in het eindresultaat van uw keuken, maar ook de oppervlaktestructuur. Mat en hoogglans hebben verschillende voor- en nadelen. We zullen u meer in detail kennis laten maken met de verschillende functies en u vertellen wat belangrijk is bij het kopen van gemakkelijk te onderhouden keukenfronten.

  • Verschil tussen matte en glanzende fronten: voor- en nadelen
  • Wat matte en glanzende keukens gemeen hebben
  • Mat of glanzend: wat is gemakkelijker te onderhouden?
  • Onderhoudsvriendelijke materialen voor matte en glanzende fronten
  • Keukenzwart: mat of glanzend?
  • Keukenwit: mat of glanzend?
  • Foto’s, ideeën en voorbeelden van keukens in mat en glanzend

Verschil matte en glanzende fronten

Schüller keuken alea kristalwit hoogglans; Foto: schüller Küchen

Hoogglans fronten

Hoogglans keukens zijn modern, nobel en veelzijdig. Geen wonder dus dat veel klanten nog steeds op zoek zijn naar een Keuken met hoogglans fronten beslissen. Zodra de keuze op hoogglans is gevallen, is het echter noodzakelijk om te beslissen welke kleur de keukenfronten moeten hebben en vooral welk materiaal de hoogglansfronten moeten hebben. De vraag “lak of film?” is essentieel bij het kiezen van de juiste hoogglans fronten. Welke fronten beter geschikt zijn voor uw glanzende keuken hangt af van uw individuele ideeën en mogelijkheden. Visueel zijn beide fronten prachtig om naar te kijken en zal je glanzende keuken gegarandeerd met je meestralen. Als uw budget het toelaat, raden we echter gelakte fronten aan vanwege de betere kwaliteit.

Lees ook:   Elderflower Nojito

Reiniging en verzorging

Glanzende fronten zijn gemakkelijker schoon te maken dan matte fronten. Op glanzende fronten zie je veel minder vingerafdrukken en vetvlekken dan op fronten van een matte keuken. Bovendien Gelakte fronten zeer eenvoudig schoon te maken en kan gemakkelijk worden gereinigd met een vochtige doek en, indien nodig, een beetje reinigingsmiddel. Speciale schoonmaakmiddelen en verzorging zijn niet nodig. Integendeel: bij te agressieve reinigingsmiddelen zoals schuurmiddelen worden de hoogglans oppervlakken pas na verloop van tijd beschadigd.

Levensduur en prijs

Afhankelijk van welk materiaal je kiest, leven je glanzende fronten lang of minder lang in de keuken. Filmfronten zijn goedkoop, maar ook sneller beschadigd. Gelakte fronten daarentegen zijn extreem duurzaam en robuust, maar hebben ook hun prijs.

Voordelen

  • Gemakkelijk schoon te maken en gemakkelijk schoon te maken
  • Minder vingerafdrukken en vlekken dan op matte fronten

Nadelen

  • Schade is duidelijk zichtbaar
  • Krassen kunnen niet worden gepolijst of geschuurd

Matte keukenfronten

Zwart kookeiland met matte fronten; Foto: Sheraton

Zwart kookeiland met matte fronten; Foto: Sheraton

Matte keukenfronten zijn ook weer in zwang. Vooral in keukens in de Scandinavisch design en in de Land mat keukenfronten worden vaak gebruikt. Een speciale keukentrend is momenteel Keukens met zwarte en matte fronten – vooral in combinatie met warme houttinten.

Reiniging en verzorging

Het is een misvatting dat matte fronten veel gemakkelijker te onderhouden zijn dan hoogglans fronten. Met name donkere, matte oppervlakken zijn veel moeilijker schoon te maken dan glanzende. Als u een onderhoudsvriendelijke keuken met matte fronten wilt hebben, moet u altijd materialen zoals graniet gebruiken, Hout of vertrouw op onderhoudsvriendelijke matte lakken. Voorzichtigheid is echter geboden bij getextureerde coatings en zogenaamde soft coatings.

Lees ook:   Wat Doet Koffie Met Je Lichaam?

Levensduur en verzorging

Hier geldt hetzelfde als voor glanzende fronten: afhankelijk van de materiaalkeuze zijn matte fronten min of meer duurzaam. Als je zo lang mogelijk iets van je voorkant wilt hebben, moet je dieper in je portemonnee graven en kiezen voor matte lakken of matte natuursteen.

Voordelen

  • Een keuken een natuurlijke charme geven
  • Verkrijgbaar in verschillende materialen

Nadelen

  • Onderhoudsintensiever dan hoogglans fronten
  • Vooral op donkere oppervlakken zijn vingerafdrukken gemakkelijk herkenbaar

Hoogglans of mat – Welcde keukenfronten zijn gemakkelijker te onderhouden?

Of de fronten van een keuken gemakkelijk schoon te maken zijn of niet, hangt duidelijk af van het materiaal. En er zijn nogal wat verschillen tussen matte en hoogglans fronten. We hebben de belangrijkste kenmerken van een onderhoudsvriendelijke keuken samengevat – voor zowel hoogglans als matte keukenfronten.

Niet gevoelig: Tips voor een onderhoudsvriendelijke keuken ondanks hoogglans fronten

Keukenfronten in hoogglans look gemaakt van Vernis, laminaat of melaminehars worden sterk aanbevolen omdat ze aan de ene kant robuust zijn en aan de andere kant gemakkelijk schoon te maken. Van hoogglans Fronten met folies aan de andere kant moet je liever je vingers houden. Bovendien zijn hoogglans keukenfronten gemakkelijker schoon te maken als ze zijn afgedicht. Als vuistregel geldt het volgende: Donkerder de voorkanten, hoe meer vlekken en vingerafdrukken zichtbaar zijn.

Matte fronten: Deze materialen zijn niet gevoelig en zeer gemakkelijk schoon te maken

Matte keukenfronten worden beschouwd als veel gevoeliger voor vingerafdrukken en andere vet- en vuilvlekken in vergelijking met hoogglans fronten in de keuken. Deze zijn gemaakt van lak op hoogglans oppervlakken, glas of glanzende folie minder zichtbaar dan op matte fronten. Als u een onderhoudsvriendelijke keuken met matte fronten wilt hebben, moet u altijd materialen zoals graniet gebruiken, Hout of vertrouw op onderhoudsvriendelijke matte lakken. Voorzichtigheid is echter geboden bij getextureerde coatings en zogenaamde soft coatings.

Lees ook:   Salade met brie en walnoten

Meer tips en hulp nodig bij het plannen van de keuken? Wij helpen u bij het vinden van geschikte experts in uw regio:

Vind nu een keukenstudio

Omslagfoto: Wenko