Kookeiland in de keuken: 5 ideeën &trends voor moderne keukeneilanden

Het kookeiland is de koningin onder de keukenvormen en een absolute must in elke designkeuken. Het moderne kookeiland staat centraal in elke open keuken en maakt de soepele overgang tussen keuken en woonkamer naar een zogenaamde woonkeuken mogelijk. Tegelijkertijd kan een goed gepland en goed doordacht kookeiland dienen als een roomdivider en, in zijn eenvoudige ontwerp, ook als een extra eet- en werkblad. Het ontwerp van een kookeiland is divers en er zijn geen grenzen aan het ontwerp van kookeilanden.

Ideeën en trends voor design kookeilanden

Klassiek kookeiland met witte fronten

Witte keuken met rvs aanrecht; Foto credit: Hase und Kramer Dornbirn

Dit tijdloze en klassieke kookeiland in het wit maakt indruk met zijn eenvoudige en eenvoudige ontwerp. Heldere contouren in combinatie met witte fronten in een hoogglans look en een RVS werkblad zorgen voor moderne kookflair in deze keuken met eiland.

Kookeiland in trendy landhuisstijl

Moderne rustieke Regina keuken; Foto credit: rationele ingerichte keukens

Landhuiskeukens zijn momenteel erg in zwang – ook in combinatie met een modern kookeiland. Het geheim van een succesvolle keuken met eiland in landhuisstijl ligt in de combinatie van rustieke landhuiselementen met modern keukenontwerp zoals in dit voorbeeld van Regina keukens.

Kleurrijk kookeiland voor meer afwisseling

Geel kookeiland van Lago; Design & Foto: Loft 78 GmbH

Gekleurde kookeilanden zijn perfect voor meer variatie en levendigheid in open keukens. Keukeneilanden in sterke kleuren of in een bonte mix van patronen en kleuren stralen een goed humeur uit, maar vergen ook wat moed bij het plannen van een nieuwe keuken.

Lees ook:   Orzo met groenten ratatouille

Modern kookeiland van beton en hout

Mix van beton- en houtstijlen; Foto credit: fabi architekten bda

Beton is niet alleen populair als vloer- of wandbekleding, maar vindt ook zijn weg naar moderne keukens. Een kookeiland met een werkblad van beton of in betonlook geeft open keuken een industriële uitstraling. In combinatie met hout daarentegen stralen cire-keukeneilanden een natuurlijke en rustgevende sfeer uit in keukens.

Wilt u ook een modern kookeiland om uw weg te vinden naar uw nieuwe keuken?
Vind nu een keukenstudio

Omslagfoto: TEAM 7