AirFryer vs. Oven: Wat is het verschil en wat is gezonder?


Als je een heteluchtoven hebt, heb je dan echt een airfryer nodig om airfryer recepten te maken? Wij beslechten het debat over de airfryer en de oven.

AirFryer vs. Oven
Nog niet zo lang geleden hebben we de rage van de airfryer ontrafeld en verteld of we vonden dat ze de investering waard waren. Maar de vraag blijft terugkomen: Wat is het verschil tussen frituren en bakken? We zien het op Reddit forums en Facebook feeds, dus besloten we het uit te leggen.

Ten eerste, wat is een airfryer?

Een airfryer is een compact, aanrechtmodel dat gebruik maakt van convectieverwarming om lucht rond het voedsel te laten circuleren. Het voedsel wordt in een mandje gehouden en een ventilator verplaatst snel lucht rond het voedsel, waardoor het op een vergelijkbare manier wordt omringd als voedsel dat in hete olie wordt ondergedompeld in een friteuse. Uiteindelijk werkt het goed om voedsel die knapperige, gefrituurde textuur te geven zonder veel extra vet. airfryers gebruiken weinig tot geen olie om hetzelfde effect te krijgen als traditioneel frituren.

Hier is alles wat u moet weten over airfryers.

Wat is het verschil tussen frituren en bakken in een oven?

Conventionele ovens werken door het produceren van warmte uit een element (hetzij gas of elektrisch). De warmte wordt na verloop van tijd langzaam door de oven verspreid. In het geval van convectieovens wordt die tijd versneld door het gebruik van een ventilator, vergelijkbaar met die in een airfryer.

Aan de andere kant gebruiken friteuses een snelle luchttechnologie om warmte te creëren in plaats van een element. Daardoor warmen ze veel sneller op dan een oven (en ze zijn ook nog eens veel kleiner). Door het kleine formaat kan de warmte gelijkmatiger circuleren, waardoor uw voedsel knapperig wordt zonder hete plekken.

Wilt u er zeker van zijn dat uw friteuses die gouden kleur krijgen die u van traditionele friteuses gewend bent? Probeer deze eenvoudige truc.

Welke methode is gezonder?

Hier is de echte vraag: Is de airfryer gezonder dan voedsel bakken in de oven? Met de airfryer hoeft u helemaal geen olie te gebruiken. Het apparaat warmt namelijk op zodat het heet genoeg is om uw eten knapperig te maken zonder toevoeging van olie. Ik kan niet zeggen dat ik dat ooit in een oven heb kunnen bereiken (zelfs niet in een heteluchtoven).

Dit gezegd zijnde, als er weinig tot geen olie wordt toegevoegd aan de gerechten die u in de airfryer maakt, zijn die gerechten net zo gezond als wanneer u ze zou hebben gebakken. De voedingswaarden veranderen niet, alleen de methode, dus frituur naar hartelust!

Conclussie

Als u het geld hebt om te investeren in een nieuw apparaat en de ruimte om het op te bergen, ga er dan voor! De airfryer geeft u de knapperige textuur van gefrituurd voedsel zonder het extra vet en vet. Dit zijn de favoriete modellen van onze IKitchen.

Recent Posts