Alternatieven voor zonnebloemolie en koolzaadolie

Zonnebloemolie en koolzaadolie zijn erg populair en worden dagelijks gebruikt in Duitse keukens. De oliën zijn geschikt voor frituren, bakken, stomen en frituren. Koudgeperst, ze zijn ook ideaal voor salades. Door de oorlog in Oekraïne waren er tekorten in supermarkten en in de levensmiddelenhandel. Wat zijn alternatieven voor zonnebloemolie en koolzaadolie?

Voor salades en koude gerechten is er een ruime keuze aan oliën

De Kruidenier en zelfs de grote supermarkten in dit land bieden veel alternatieven voor zonnebloemolie en koolzaadolie. Ze worden gekenmerkt door verschillende vetten en oliën uit andere Grondstoffen Eenvoudig te vervangen. Deze oliën en vetten zijn echter meestal enigszins liever.

Een absolute Voordeel De smaak van veel gerechten verbetert echter. Als u op zoek bent naar uw Salade ontvang geen virgin zonnebloem- of koolzaadolie, Lijnzaadolie, walnootolie of Olijfolie op. Met olijfolie krijgen de salades een Mediterraan tintje.

Trouwens, je kunt de oliën ook voor verschillende koude gerechten gebruiken. Voor koude gerechten zijn echter ook geschikt Soja- en saffloerolie.

Slasaus

Voor sla kan elke olie worden gebruikt, afhankelijk van uw smaak. Bron: Cv

Ongeschikte plantaardige olie rookt op hoog vuur

Aan Braden in de pan heb je een vet of olie nodig die hittebestendig is. Vooral als vlees wordt dichtgeschroeid, moet de olie geschikt zijn voor hoge temperaturen.

Als u geen zonnebloemolie of koolzaadolie beschikbaar heeft, kunt u Geklaarde boter gebruik om te frituren. Ook Pindavet of Aardnotenolie is zeer geschikt voor warm schroeien.

Andere oliën zijn minder geschikt. Je hebt een lagere Rookpunt en start vervolgens Rook en ruik onaangenaam. Dit komt omdat de Vetzuren ontbinden door de hoge temperaturen.

Olie in pan

Voor het frituren in de pan moeten zeer verwarmbare oliën worden gekozen. Bron: Cv

Geraffineerde oliën en vetten zijn goed voor frituren

In veel huishoudens frietjes, kroketten of nuggets Friteuse klaar. Geraffineerde koolzaad- of zonnebloemolie zou ook ideaal zijn om te frituren. Als alternatief zijn de volgende geschikt: Ghee Olijfolie frituren of native Kokosolie. U kunt ook een Pindavet gebruik voor frituren.

Lees ook:   Hoe Lang Duurt Het Voordat Een Kwartelei Uitkomt?

Deze oliën kunnen worden aangepast aan temperaturen van 180 °C Verwarm zonder te roken. Daarnaast zijn ze smaakloos en kan meerdere keren worden gebruikt.

Een kleine tip: Je moet geen oliën en vetten mengen om te frituren. Bovenal mag margarine niet worden gebruikt. Het water in het vet kan bij hoge temperaturen ontploffen.

Frietjes in friteuse

Ghee, frituur olijfolie, virgin kokosolie en pindavet zijn goed voor frituren. Bron: Cv

Bij het bakken is boter sowieso zonder alternatief

In veel Bakrecepten oliën worden ook gebruikt. De oliën kunnen echter worden vervangen door Margarine, Boter of door Botervet worden vervangen. Vooral bij kerstbakken zijn boter of botervet meestal zonder alternatief. Het deeg wordt licht en pluizig. Het krijgt een heerlijke smaak.

Bakingrediënten met boter

Boter, margarine en geklaarde boter zijn een ideale vervanger voor het bakken. Bron: Cv