Gerecht: Hoe maak je Aspergesoep met croutons en gerookte zalm

Aspergesoep met croutons en gerookte zalm

Als het buiten koud is, is er niets beter dan een warme kom soep. Vooral als het een heerlijke aspergesoep is met croutons en gerookte zalm. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Asperges behoren tot de gezondste groenten en zijn rijk aan vitamines en mineralen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het maken van deze heerlijke soep.

Ingrediënten voor aspergesoep met croutons en gerookte zalm

Om deze soep te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram asperges
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 150 gram gerookte zalm
  • 2 sneetjes brood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper

Bereidingswijze aspergesoep met croutons en gerookte zalm

Stap 1: Asperges schoonmaken en snijden

Schil de asperges met een dunschiller en snijd de harde uiteinden eraf. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter.

Stap 2: Ui en knoflook snipperen

Snipper de ui en de knoflook.

Stap 3: Asperges koken

Breng een pan water aan de kook en voeg de asperges toe. Laat de asperges ongeveer 10 minuten koken.

Stap 4: Croutons maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd het brood in kleine blokjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de blokjes met olijfolie en bak ze in de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig.

Stap 5: Soep maken

Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de asperges toe en bak deze kort mee. Voeg de groentebouillon toe en laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de slagroom toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Lees ook:   Wijnkoelkasten van Liebherr: Vol aroma dankzij goede opslag

Stap 6: Gerookte zalm toevoegen

Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg deze toe aan de soep.

Stap 7: Serveren

Serveer de soep in kommen en garneer met de croutons.

Veelgestelde vragen over aspergesoep met croutons en gerookte zalm

1. Kan ik ook kant-en-klare croutons gebruiken?

Ja, je kunt ook kant-en-klare croutons gebruiken. Maar zelfgemaakte croutons zijn veel lekkerder en gemakkelijk te maken.

2. Kan ik ook andere vis gebruiken in plaats van gerookte zalm?

Ja, je kunt ook andere vis gebruiken. Bijvoorbeeld gerookte forel of makreel.

3. Kan ik de aspergesoep ook invriezen?

Ja, je kunt de soep invriezen. Bewaar de soep in een luchtdichte bak of zakje in de vriezer. De soep blijft ongeveer 3 maanden goed.

4. Kan ik de slagroom vervangen door een andere zuivelproduct?

Ja, je kunt de slagroom vervangen door bijvoorbeeld crème fraîche of kookroom.

5. Kan ik de groentebouillon vervangen door kippenbouillon?

Ja, je kunt de groentebouillon vervangen door kippenbouillon. Dit geeft de soep een andere smaak.

Conclusie

Aspergesoep met croutons en gerookte zalm is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Met dit recept kun je indruk maken op je gasten, maar ook gewoon lekker voor jezelf maken. Probeer het eens uit en geniet van de heerlijke smaken.