Baktijd van apfelstrudel?

Apfelstrudel is een zeer populair gebakje voor op de salontafel en wordt natuurlijk geassocieerd met Oostenrijk. Het fijne strudeldeeg heeft echter zijn oorsprong in de Arabische wereld en werd in de 16e en 17e eeuw door onze buren geadopteerd tijdens de belegeringen. De fijne apfelstrudel wordt ook vaak in onze ovens bereid. Hoe lang is de baktijd van apfelstrudel?

De baktijd is afhankelijk van de grootte van de apfelstrudel

Voordat de afgewerkte apfelstrudel in de oven komt, moet de oven Voorverwarmde worden. Op Boven- en onderwarmte zijn ongeveer 180 °C ideaal. Als u werkt met Gebakken lucht backst, zijn voor de vortex 160 °C voldoende. Het vel of rooster met de apfelstrudel wordt vervolgens in de onderste derde van Oven interjectioneel. Het geheel Baktijd is ongeveer 45 tot 50 minuten en hangt af van hoe dik de vortex is gerold.

Zodat de vortex zijn fijne Smaken , wordt het deeg verkregen na ongeveer 30 minuten Baktijd op het oppervlak met Vet Gecoat. Als het goed met je gaat Botersmaak , kunt u gewone boter of een botervet gebruiken.

Na het bakken moet de apfelstrudel op de bakplaat of op het rooster worden geplaatst afkoelen. Natuurlijk kan de vortex ook warm geserveerd worden. Voordat u snijdt, wordt de vortex eenvoudig gevuld met een beetje Poedersuiker verfijnd uit de zeef.

Apfelstrudel met poedersuiker

Een vleugje poedersuiker erop en de heerlijke strudel is klaar. Bron: Cv

Door aan de strudeldeegbladeren te trekken

Trouwens, het strudeldeeg voor de apfelstrudel is heel zonder gist gemaakt. Hoewel het deeg na het bakken iets schilfert, is het ook geen Bladerdeeg in de klassieke zin van het woord. De Formulieren maar de deegsoorten zijn vergelijkbaar. Het bladeren ontstaat omdat het deeg zo is dun is.

Strudeldeeg

Niet alle strudeldeeg is hetzelfde, ook al zijn beide deegjes erg dun. Bron: Cv

Een kleine tip: Als je het strudeldeeg al hebt 1 tot 2 dagen ervoor en bewaard in de koelkast, is het bijzonder gemakkelijk te verwerken. Het deeg wordt dan ontspannen en kan Dun trekkendat het bijna transparant is.

Lees ook:   5x de lekkerste recepten met paprika