Gerecht: Hoe maak je Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm

Bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm

Wat is bavarois?

Bavarois is een heerlijk luchtig en romig dessert dat op basis van gelatine wordt gemaakt. Het is een klassiek Frans gerecht dat vaak wordt geserveerd bij speciale gelegenheden. Bavarois kan in verschillende smaken worden gemaakt, maar in dit artikel richten we ons op een verrukkelijke bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm.

Ingrediënten

Voor dit smaakvolle gerecht heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de bavarois:

  • 200 gram geitenkaas
  • 300 ml slagroom
  • 4 gelatineblaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Voor de gegrilde asperges:

  • 1 bos groene asperges
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de gerookte zalm:

  • 200 gram gerookte zalm
  • Verse dille
  • Verse citroensap

Bereidingswijze

Stap 1:

Begin met het weken van de gelatineblaadjes in koud water. Laat ze ongeveer 5 minuten weken totdat ze zacht zijn geworden.

Stap 2:

Verkruimel de geitenkaas en meng deze met de slagroom in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Stap 3:

Verwarm een klein beetje water in een pan en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed totdat de gelatine volledig is opgelost.

Stap 4:

Voeg de opgeloste gelatine toe aan het geitenkaas-slagroommengsel en roer goed door. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.

Stap 5:

Giet het geitenkaas-slagroommengsel in een met plasticfolie beklede vorm en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Stap 6:

Terwijl de bavarois opstijft, bereid je de gegrilde asperges voor. Verwijder de harde uiteindes van de asperges en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Grill de asperges in een grillpan of op de barbecue totdat ze mooi goudbruin zijn.

Lees ook:   5x donut recepten

Stap 7:

Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en meng het met verse dille en een beetje citroensap. Dit zal de perfecte topping zijn voor de bavarois.

Stap 8:

Haal de bavarois uit de koelkast en verwijder voorzichtig de plasticfolie. Snijd de bavarois in plakjes en serveer het op een bord. Leg er een paar gegrilde asperges op en garneer het geheel met de gerookte zalm en dille.

Variaties

Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Probeer bijvoorbeeld eens bavarois van geitenkaas met gegrilde courgette en gerookte kip. Of maak een bavarois van geitenkaas met gegrilde paprika en gerookte forel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Conclusie

De bavarois van geitenkaas met gegrilde asperges en gerookte zalm is een heerlijk en elegant gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden. De romige geitenkaas combineert perfect met de gegrilde asperges en de gerookte zalm zorgt voor een heerlijke smaaksensatie. Probeer dit recept zeker eens uit en laat je gasten versteld staan van jouw kookkunsten!

FAQs

1. Kan ik de geitenkaas vervangen door een andere kaassoort?

Ja, je kunt de geitenkaas vervangen door bijvoorbeeld roomkaas of mascarpone. Dit zal de smaak van de bavarois iets veranderen, maar het resultaat zal nog steeds heerlijk zijn.

2. Kan ik de gelatineblaadjes vervangen door gelatinepoeder?

Ja, je kunt gelatinepoeder gebruiken in plaats van gelatineblaadjes. Volg hiervoor de instructies op de verpakking om de juiste hoeveelheid te gebruiken.

3. Kan ik de bavarois van tevoren maken?

Lees ook:   https://www.leukerecepten.nl/recepten/kippenbouten-van-de-bbq/

Ja, je kunt de bavarois een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Haal het ongeveer een half uur voor het serveren uit de koelkast zodat het iets kan opwarmen.

4. Kan ik de asperges ook in de oven grillen?

Ja, je kunt de asperges ook in de oven grillen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg de asperges op een bakplaat. Grill ze ongeveer 10-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

5. Kan ik de gerookte zalm vervangen door een andere vissoort?

Ja, je kunt de gerookte zalm vervangen door bijvoorbeeld gerookte forel, makreel of paling. Kies een vissoort die jij lekker vindt en experimenteer!