Beste Freezer: Top 5 Freezers Beoordeeld


Laatst gewijzigd
11 januari 2021

Als we een lijst zouden maken van de essentiële huishoudelijke apparaten die ons veilig houden, zou de vriezer bovenaan staan. Koelkasten zijn uitgerust om voedsel voor een korte periode te bewaren, maar diepvriezers, vooral diepvrieskisten houden voedsel veel langer opgeslagen. Een goede diepvriezer heeft niet alleen een betrouwbaar koelsysteem met compressor, maar moet uw voedsel ook 24 uur of langer bevroren houden als de stroom uitvalt.

Voordat u naar een winkel voor huishoudelijke apparatuur gaat voor een diepvriezer, zijn er een paar dingen die u eerst moet weten. Welk type vriezer past het best bij uw huis? Weet je wat een diepvrieskist is? Wat is beter – handmatig of automatisch ontdooien (ook wel vorstvrij genoemd)? Wist u dat diepvriezers met handmatige ontdooiing beter zijn in het bewaren van voedsel voor de lange termijn dan hun automatisch ontdooiende tegenhangers? Is uw garage goed geïsoleerd voor een koelkast of vriezer?

In dit artikel vindt u een complete koopgids voor diepvriezers met een overzicht van de essentiële kenmerken die u in een diepvriezer moet zoeken. Wij hebben een lijst samengesteld van de beste diepvriezers op de markt om uw keuze gemakkelijk te maken. Het is ook belangrijk om de richtlijnen van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) in gedachten te houden als het gaat om temperatuurinstellingen voor het veilig bewaren van voedsel.

in een oogopslag – Onze 5 beste diepvriezers

Hier is de lijst van onze top 5 keuzes voor Diepvriezers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste middelgrote Upright vriezer, GE FUF14DLRWW
  • 2) Beste kleine Upright vriezer, Frigidaire FFFU06M1TW
  • 3) Beste algemene diepvriezer, GE FCM22DLWW
  • 4) Beste kleine diepvriezer, GE FCM11PHWW
  • 5) Beste onderbouw vriezer, Sub Zero ID30F

Types diepvriezers: Welke is geschikt voor u? Upright, Undercounter, of Chest Freezers

Er zijn drie vriestypes op de markt. Welke geschikt is voor uw huis hangt af van de beschikbare ruimte, de opslagcapaciteit die u wenst, en hoe lang u voedsel wilt bewaren.

Diepvriezers

Rechte vriezers zijn hoog in plaats van breed, waardoor ze uitstekend in de keuken passen. U kunt kiezen voor een model met aanpasbare panelen die passen bij uw keukenkastjes en -decor. Rechte diepvriezers hebben schappen die het opbergen van levensmiddelen gemakkelijker maken, maar minder flexibel als u de schappen anders wilt indelen. Ze zijn gewoonlijk ontworpen met een automatische ontdooi- of vorstvrijfunctie. Prijzen variëren van $300 tot $2000.

Diepvrieskisten

Diepvriezers hebben meestal de beste opslagmogelijkheden van de drie types. Ze zijn eerder breed dan hoog en nemen doorgaans meer vloerruimte in beslag. Dankzij de flexibele opslagmogelijkheden zijn ze ideaal voor het bewaren van omvangrijke artikelen en zijn ze ideaal voor huishoudens die veel diepvriesproducten inslaan. De handmatige ontdooifunctie maakt het ook een goede keuze voor het langdurig bewaren van voedsel. Prijzen variëren van $200 tot $1,500.

Voordelen van Diepvriezers
● Ze hebben meer gebruiksruimte dan rechtopstaande diepvriezers.
Ze zijn energie-efficiënter dan andere diepvriestypes.
Diepvriezers hebben lagere temperaturen.
Met een vriezer op de borst is de kans kleiner dat uw voedsel aanbrandt dan met een vriezer rechtop.
Ze bewaren voedsel bevroren voor een langere periode in geval van een stroomstoring.

En hier zijn de negatieven:
Ze zijn moeilijker te organiseren dan rechtopstaande vriezers.

Even over de terminologie. Sommige mensen noemen diepvriezers (in tegenstelling tot rechtopstaande modellen) diepvriezers. De term diepvriezer verwijst technisch naar een toestel dat uitsluitend bedoeld is om voedsel gedurende een lange periode in te vriezen. Dit is iets anders dan een apparaat dat voor twee doeleinden geschikt is, zoals een koelkast, die is ontworpen voor zowel dagelijkse levensmiddelen als kortetermijnopslag.

Diepvriezers

Onderrijdbare diepvriezers zijn bedoeld om onder het aanrecht te passen, waardoor de hoogte beperkt is tot ongeveer 34 inch. Dit maakt ze zeer geschikt voor keukens met beperkte ruimte. Ze zijn echt handig als reserve vriezers wanneer nodig. Prijzen variëren van $2000 tot $6000.

Op zoek naar de beste diepvriezers op de markt? GE en Frigidaire maken meestal de beste producten. Verrassend in deze categorie is de opvallende afwezigheid van de beste koelkastmerken. Hier zijn onze top 5 vriezer keuzes.

1) Beste middelgrote Upright Freezer, GE FUF14DLRWW

Breedte: 28 3/8 | Hoogte: 62 | Diepte: 32 1/8 | Ontdooiing: Automatisch & vorstvrij | Capaciteit: 14.1 Cu. Ice Maker: Geen

Productoverzicht
GE koelkasten krijgen uitstekende beoordelingen. Hetzelfde geldt voor GE diepvriezers. De 29-inch 14 cu. ft. GE rechtopstaande vriezer is ideaal voor het langdurig bewaren van voedsel. Net als andere GE diepvriezers is de FUF14DLRWW gemaakt om te presteren van 0F tot 110F, waardoor ze flexibel zijn voor verschillende omgevingsomstandigheden. Het toestel heeft een Turbo Freeze snelvriessysteem dat het interieur een extra boost koude lucht geeft om de ingestelde temperatuur te handhaven.

Als extra functie heeft de FUF14DLRWW een zelfuitwerpende toetsvergrendeling die voorkomt dat onbevoegden bij de levensmiddelen kunnen komen. Andere interessante kenmerken van het apparaat zijn de schitterende LED-binnenverlichting en de externe temperatuurregeling waarmee u de temperatuur kunt aanpassen zonder de vriezer te openen.

Waarom wij hem goed vinden
Dit is waarom wij de FUF14DLRWW beschouwen als een van de beste vriezers op de markt.
Snelvriezen
● Elektronische temperatuurregeling aan de buitenkant
● Verstelbare glazen leggers voor flexibele opslag

Belangrijkste kenmerken
Andere belangrijke kenmerken van de FUF14DLRWW zijn
● Briljante LED-binnenverlichting
● Zelfuitwerpende toetsenvergrendeling
● Veel opbergruimte

2) Beste kleine Upright vriezer, Frigidaire FFFU06M1TW

Breedte: 21 3/4 | Hoogte: 56 13/16 | Diepte: 22 13/16 | Ontdooiing: Handboek | Capaciteit: 5.8 Cu. Ice Maker: Geen

De 22-inch FFFU06M1TW met een inhoud van 6 kubieke meter biedt voldoende ruimte voor het inslaan en bewaren van diepvriesproducten, maar is toch klein genoeg om in kleine ruimtes te passen. Het heeft instelbare temperatuurregelaars en legplanken met vijf draden die een betere opslagflexibiliteit mogelijk maken.

In tegenstelling tot de FFFH20F3VW is dit toestel geen model met automatische ontdooiing, waardoor het zeer geschikt is voor langdurige opslag. Hij levert ook uitstekende prestaties en is zeer betaalbaar. De FFFU06M1TW is ideaal voor kleine huishoudens met weinig behoefte aan opslag van diepvriesproducten.

Waarom wij hem goed vinden
Hier zijn enkele kenmerken die wij opmerkelijk vinden aan het toestel:
Verstelbare planken voor flexibele opslag
● Past in kleine ruimtes
● UltraSoft Deurontwerp

Belangrijkste kenmerken
Andere belangrijke kenmerken van de FFFU06M1TW zijn
● Instelbare temperatuurregeling
● Waterafvoer voor ontdooiing
● Stelpoten

3) Beste algemene diepvriezer, GE FCM22DLWW

Breedte: 73 1/4 | Hoogte: 33 3/8 | Diepte: 33 | Ontdooiing: Handboek | Capaciteit: 21.7 Cu. Ice Maker: Geen

Productoverzicht
De 73 inch GE diepvrieskist met een inhoud van 22 kubieke meter staat bovenaan op onze lijst van beste goedkope diepvriezers. Naast de royale ruimte die het meubel biedt, heeft het schuifbare opbergmanden en een rail op het tweede niveau voor extra opbergflexibiliteit.

De FCM22DLWW heeft instelbare temperatuurregelaars, waarmee u het toestel op de gewenste temperatuur kunt instellen. Hij is ook ontworpen om te presteren van 0F tot 110F, waardoor hij geschikt is voor diverse andere omgevingsomstandigheden.

Waarom wij hem goed vinden
Wij vinden de FCM22DLWW zeer opmerkelijk vanwege zijn:
● Veel opbergruimte
● Verschuifbare opbergmanden met rail op tweede niveau voor meer opbergflexibiliteit

Belangrijkste kenmerken
Andere belangrijke kenmerken van de unit zijn:
Akoestisch temperatuuralarm
● Briljante LED-binnenverlichting
● Slot (en sleutel) ter voorkoming van onbevoegde toegang
● Energy Star-gecertificeerd

4) Beste kleine diepvriezer, GE FCM11PHWW

Breedte: 51 | Hoogte: 33 1/2 | Diepte: 27 1/2 | Ontdooiing: Handboek | Capaciteit: 10.6 Cu. Ice Maker: Geen

Productoverzicht
De 51-inch GE-vriezer met een inhoud van 11 kubieke meter is onze beste budgetvriezer op de lijst. Naast de capaciteit, die goed werkt voor kleine huishoudens, is het toestel uitgerust met drie hefbare schuifmanden voor een flexibele opslag. De dooiwaterafvoer maakt handmatig ontdooien ook een stuk eenvoudiger.

De FCM11PHWW heeft, net als zijn 22 kubieke meter GE tegenhanger, instelbare temperatuurregelingen en een AAN-lampje dat u vertelt wanneer de vriezer in werking is. De eenheid wordt ook geleverd met een slot en sleutel voor extra veiligheid.

Waarom wij hem goed vinden
Dit is waarom de FCM11PHWW in onze top zes lijst is opgenomen:
Uitschuifbare manden voor flexibele opslag
● Veel opbergruimte

Belangrijkste kenmerken
Andere belangrijke kenmerken van de unit zijn:
Instelbare temperatuurregeling
● Slot met sleutel
● Briljante LED-verlichting binnenin
● Aan/uit-indicatielampje om te weten wanneer de vriezer in werking is.
● Energy Star-gecertificeerd

5) Beste vriezer voor onderbouw, Sub Zero ID30F

Breedte: 30 | Hoogte: 34 1/2 | Diepte: 24 | Ontdooiing: Automatisch | Capaciteit: 4.9 Cu. Ice Maker: ID30FI model

Productoverzicht
Sub-Zero koelkasten zijn toonaangevend op de markt wat betreft kwaliteit en levensduur, en de ID30F is altijd een populaire keuze voor een vrieskast onder de toonbank. De 30-inch geïntegreerde vriezer met dubbele lade is een model met automatische ontdooiing dat ook wordt geleverd met een optionele automatische ijsmaker. Maar dat zijn slechts twee van de kenmerken die het toestel de nummer één positie in onze lijst opleverden.

Naast de uitstekende prestaties is ook de ontwerpflexibiliteit van het toestel zeer uitzonderlijk. De ID30F wordt geleverd met een briljant exterieurdesign en aanpasbare ladefronten, die kunnen worden voorzien van panelen om in elk keukendecor te passen. Het slimme bedieningspaneel geeft uw keuken net dat beetje extra elegantie en klasse.

Waarom wij hem goed vinden
Hier zijn enkele redenen waarom wij ID30F goed vinden:
● Wordt geleverd met optionele automatische ijsmaker
● Slimme aanraakbedieningspanelen
● Briljante ontwerpflexibiliteit

Belangrijkste kenmerken
Andere belangrijke kenmerken van de ID30F zijn:
SoftClose deuren en laden
● Soft-On LED-verlichting met verschillende helderheidsniveaus
● Energy-Star gecertificeerd

Belangrijke kenmerken waarop u moet letten bij de aankoop van een diepvriezer

Er zijn essentiële kenmerken waarnaar u moet zoeken voordat u een diepvriezer koopt. Sommige daarvan zullen bepalen of u uw nieuwe vriezer met plezier zult gebruiken of niet.

Maat

De capaciteit van een diepvriezer varieert van 5 kubieke meter aan de kleine kant tot meer dan 18 kubieke meter aan de grote kant. Maar de geschikte maat voor uw keuken hangt af van uw opbergbehoeften en de plaats waar de keuken komt te staan.

Voor een klein gezin is een diepvriezer met een inhoud van 12 tot 15 kubieke meter ideaal, omdat hierin gemakkelijk een week voedsel kan worden bewaard. U kunt beter niet te veel vrije ruimte in uw vriezer hebben, want dan ontstaat er ruimte voor warme lucht.

Flexibiliteit in opslag

Afhankelijk van het type vriezer dat u koopt, zult u waarschijnlijk voldoende opslagruimte voor uw levensmiddelen hebben. Rechte diepvriezers zijn meestal voorzien van opbergmogelijkheden in de deur en rekken, wat het opbergen erg gemakkelijk maakt. Maar diepvrieskisten hebben manden die de opslagruimte flexibeler maken en ze ideaal maken voor omvangrijke voorwerpen.

Flexibiliteit in ontwerp

Grote diepvriezers kunnen behoorlijk zwaar worden wanneer ze gevuld zijn met diepvriesproducten, waardoor ze moeilijk te verplaatsen zijn. Een exemplaar met rollende wielen is dus wellicht een betere keuze. Vriezers met personaliseerbare panelen dragen ook bij tot de algemene elegantie van uw keuken.

Betrouwbaarheid

U wilt zeker geen diepvriezer kopen die u niet lang van dienst kan zijn zonder dat het u veel reparaties kost. U hebt ook een diepvriezer nodig die uw spullen gedurende minstens 24 uur bevroren kan houden als de stroom uitvalt.

Energie-efficiëntie

Diepvriezers met een lager kWh-verbruik en een hogere sterrenscore kosten minder en besparen u geld op uw energierekening. Over het algemeen zal een kleinere vriezer minder energie verbruiken dan een grotere, maar als de vriezer veel vrije ruimte heeft, zal hij ook meer energie verbruiken.

Prestaties (Vorstvrij en Snelvriezen)

Diepvriezers met vorstvrije functie zijn een handige keuze voor wie vriesbrand en rijp op zijn voedsel wil vermijden. Het handmatig ontdooien van een grote diepvrieskist kan vervelend worden, ook al zijn ze beter geschikt voor het langdurig bewaren van voedsel. Het is goed om in gedachten te houden dat diepvriezers met snelvriesfunctie ontworpen zijn om temperatuurschommelingen aan te kunnen.

Controles

Een diepvriezer met een temperatuurcontrolepaneel dat gemakkelijk toegankelijk is, verdient altijd de voorkeur. Maar tegelijkertijd moet het buiten het bereik van kinderen blijven, want u wilt niet het risico lopen dat kleine handjes de temperatuur plotseling aanpassen.

Koelkast vs Vriezer?

Afgezien van het bedrijfstemperatuurbereik, verschillen koelkasten in veel opzichten van diepvriezers.

Koelkasten zijn ontworpen om vaak te worden gebruikt, dus de deur, de temperatuur- en vochtigheidssensoren, de luchtstroom en de binnenverlichting zijn ontworpen voor dit soort gebruik. Diepvriesdeuren en -dichtingen zijn ontworpen om een specifieke temperatuur te handhaven met minder frequente in- en uitgangen, met het oog op het bewaren van voedsel op langere termijn. Koelkasten hebben automatische ontdooisystemen en diepvriezers zijn handmatige vorstapparaten. Dit is een belangrijk onderscheid en daarom zullen wij hier in het volgende hoofdstuk nader op ingaan.

Koelkasten werken bijvoorbeeld niet goed in een garage als u in een geografisch gebied woont met seizoensgebonden temperatuurschommelingen (tenzij uw garage goed geïsoleerd is). Wanneer de temperatuur in een garage onder 32 graden zakt, zal de compressor van de koelkast stoppen met werken omdat hij denkt dat het koud genoeg is. Hierdoor smelt je voedsel in de vriezer. Diepvriezers daarentegen zijn ontworpen om te werken tussen 0 en 110 graden. Hun compressoren zullen weten vaker in te grijpen als de omgevingstemperatuur hoog is en vice versa.

Handmatige ontdooiing vs. automatische ontdooiing?

Diepvriezers met automatische ontdooifunctie maken gebruik van temperatuurschommelingen, zodat de ontdooifunctie automatisch wordt ingeschakeld. Dankzij de automatische ontdooiing en dit soort temperatuurschommelingen kunnen deze diepvriezers levensmiddelen korter bewaren dan diepvriezers die handmatig moeten worden ontdooid.

Diepvriezers met handmatige ontdooiing vergen misschien onderhoud, maar zijn beter geschikt om levensmiddelen in te bewaren die u in voorraad wilt hebben. Door het ontbreken van de automatische ontdooifunctie kunnen ze voedsel bevroren houden als de stroom tot 24 uur uitvalt.

Conclusie

In deze tijd van voorraden inslaan en meer tijd met het gezin doorbrengen, waarderen we het gemak van een extra vriezer. Diepvriezers zijn in de meeste huishoudens niet meer weg te denken, omdat zij ons in staat stellen levensmiddelen gedurende lange tijd te bewaren en veilig te bewaren.

Een goede diepvriezer moet een groot temperatuurbereik hebben, manueel/automatisch kunnen ontdooien, en een betrouwbaar koelsysteem met compressor. De diepvriezers die onze top zes hebben gehaald, zijn uitgerust met deze kenmerken en nog veel meer. Raadpleeg onze koopgids en onze catalogus van diepvriezers voor meer functies.

FAQs

Wat is de beste maat vriezer?
Welk formaat vriezer u het beste kunt kopen, hangt af van uw voorkeur, uw opslagbehoeften en de beschikbare ruimte in uw huis. Kleine diepvriezers hebben een capaciteit van 5 tot 9 kubieke meter. Middelgrote diepvriezers hebben gewoonlijk een inhoud van 12 tot 18 kubieke meter, terwijl grote diepvriezers een inhoud van meer dan 18 kubieke meter kunnen hebben.

Wat is de ideale plaats voor een diepvriezer in mijn huis?
De vriezer moet op een koele plaats worden bewaard om de koeleenheid niet extra te belasten. Een kelder is ideaal, omdat het buiten het bereik van kinderen is en ook de kans verkleint dat u de vriezer dagelijks meerdere keren moet openen. Een garageplaats kan lastig zijn. U moet rekening houden met de temperatuurschommelingen tussen de seizoenen. Een GE-vrieskist van goede kwaliteit kan bijvoorbeeld werken in een omgevingstemperatuur van 0 F tot 110 F. Het is echter geen goed idee om regelmatig de grenzen te testen, aangezien dit de levensduur van uw vriezer beïnvloedt.

Hoe kan ik vriesbrand en vorst tot een minimum beperken?
De veiligste manier is om de vriezer minder vaak te openen. Label de items goed en houd bij wat er in zit om te voorkomen dat u de vriezer opent als dat niet nodig is. U moet uw voedsel ook goed verpakken om het te beschermen tegen de elementen. Probeer als het even kan een vacuümafdichting voor uw keuken te kopen, zodat u uw favorieten in een luchtdichte verpakking kunt bewaren.

Hoe lang kan ik mijn voedsel bevroren bewaren?
Dit hangt af van het soort voedsel dat is opgeslagen. Gewoonlijk moet je gemalen rundvlees niet langer dan 4 maanden bewaren. Een hele kip kan tot 12 maanden mee, en hotdogs mogen niet langer dan zes weken in de diepvries. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de deur dicht te houden en niet vaak in uw vriezer te komen.

Wat gebeurt er met mijn eten in de vriezer als de stroom uitvalt?
Als de stroom uitvalt, moet een goede diepvriezer, vooral een diepvriezer met handmatige ontdooifunctie, uw voedsel minstens 24 uur bevroren houden. Je moet ervoor zorgen de deur niet te openen, tenzij je echt iets nodig hebt. Denk eraan dat niet alle diepvriesmodellen gelijk zijn. Raadpleeg de handleiding van uw vriezer voor de specificaties van de afzonderlijke toestellen en meer informatie.

Hoe lang gaan vriezers mee?
Een diepvriezer heeft doorgaans een gemiddelde levensduur van 14 tot 17 jaar.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 maart 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts