Beste inductie kookplaat: Top 5 inductiekookplaten 2020


Laatst gewijzigd
23 december 2020

Het lijdt geen twijfel dat de wereld verandert en dat de technologie bepalend is voor zowat alles wat we doen. Vandaag is het leven in de keuken geen uitzondering. Het bereiden van maaltijden op een inductiekookplaat is een opwindende verschuiving in precisiegestuurd, energiezuinig koken dat bovendien een veilig kookoppervlak biedt voor elke generatie. Elk jaar komen er nieuwe modellen inductiekookplaten op de markt, en wij helpen u bij het afwegen van een aantal overwegingen en kenmerken. In deze gids behandelen we alles van wi-fi connectiviteit en app-integratie tot high-end designopties die de kwaliteit en bruikbaarheid van uw inductiekookplaat beïnvloeden.

Hoe kies je nu de juiste inductiekookplaat?

We recenseren, verkopen en onderhouden al jaren inductiekookplaten en voeren hierover gesprekken in de waterkoeler. Wij hebben deze gids samengesteld met 5 van de beste inductiekookplaatmodellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. We vergelijken verschillende merken, prijzen en andere factoren om u te helpen de perfecte optie voor uw behoeften te kiezen. Maar eerst – wat bepaalt de kwaliteit van een inductiekookplaat en niet een die u beter kunt overslaan?

Bekijk onze exclusieve video over inductiekookplaten! Inclusief geweldige visuals.

in een oogopslag – onze 5 beste inductiekookplaten

Hier is de lijst van onze top keuze voor inductie kookplaten – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste inductiekookplaat met geleiding: Cafe CHP95302MSS
  • 2) Beste algemene inductiekookplaat: Bosch NIT8069UC
  • 3) Inductiekookplaat met de beste stijl: Samsung NZ36K7880UG
  • 4) De meest betrouwbare inductiekookplaat: Wolf CI365T/S
  • 5) De meest geavanceerde inductiekookplaat: Thermador CIT30XWBB

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar besparingen op Inductiekookplaten.

Waar moet je op letten bij een inductiekookplaat

Eerst en vooral is het belangrijk te begrijpen wat een inductiekookplaat precies is en hoe ze verschilt van andere kookplaten. Gaskookplaten gebruiken gas om een vlam te ontsteken die uw kookgerei verwarmt. Elektrische kookplaten verhitten elektrische elementen die de warmte overbrengen op uw kookgerei. Inductiekookplaten maken gebruik van wisselstroom die een magnetisch veld creëert dat warmte produceert om de kookpot te verhitten.

In tegenstelling tot andere kookmethodes die niet alleen het kookgerei maar ook de omgeving verwarmen, brengt de inductiekookzone alleen warmte over op de pan zelf. Met inductie gaat er geen energie verloren, dus kunt u water en andere vloeistoffen sneller aan de kook brengen. De besturing is nauwkeurig en ultra-responsief. Sensoren voorkomen het gevaar van overkoken door de stroom naar de kookplaat af te sluiten als er vloeistof op het oppervlak ligt.

U zult ook merken dat de inductiekookplaten niet heet aanvoelen. U loopt dus minder risico op brandwonden of gesmolten plastic voorwerpen die op het kookoppervlak achterblijven.

Kookgerei van gietijzer of roestvrij staal met een vlakke bodem is ideaal voor inductiekoken.

Maar wat maakt de ene inductiekookplaat beter dan de andere? Hier zijn vier van de belangrijkste factoren.

Kookvermogen van een inductiekookplaat

Bij het kiezen van een inductiekookplaat is één van de belangrijkste factoren om te overwegen het kookvermogen. U wilt snel water kunnen koken en voedsel op hoog vuur kunnen dichtschroeien. Maar de onderkant van het spectrum is ook belangrijk. U moet op zeer laag vuur kunnen sudderen of chocolade smelten zonder dat het verbrandt. Dat is waar een groot verwarmingsbereik van pas komt bij inductiekookplaten.

Betrouwbaarheid

Sommige merken staan erom bekend dat ze producten van hogere kwaliteit produceren dan andere. Dit geldt voor alles, van de kwaliteit van de bij de fabricage gebruikte materialen tot het gemak van onderhoud en reparatie als er toch iets misgaat. De beste merken van apparatuur maken inductiekookplaten die gebouwd zijn om lang mee te gaan, met behulp van de hoogste kwaliteit materialen en fabricagemethoden, terwijl ze ook kwaliteitscontrole garanderen voor elk afzonderlijk apparaat dat ze produceren en verkopen.

Een van de beste manieren om een idee te krijgen van de betrouwbaarheid van een product is te kijken naar de garantie die de fabrikant biedt. Als die garantie uitgebreid is en ver in de toekomst reikt, is het waarschijnlijk dat het merk erop vertrouwt dat zijn producten de tand des tijds zullen doorstaan en dure reparaties op korte of lange termijn zullen vermijden.

Kenmerken

Het gaat niet meer alleen om het opwarmen van voedsel – nu steeds meer merken strijden om een dominante positie op de markt voor inductiekookplaten, hebben ze creatieve manieren bedacht om de ervaring die ze thuiskoks bieden te verbeteren. Bij het kiezen van de perfecte inductiekookplaat moet ook worden gekeken naar de extra functies die de kookplaat te bieden heeft. Denk hierbij aan schoonmaakgemak, draadloze connectiviteit, aanpasbare lay-outs en andere opties die uw kookervaring aangenamer kunnen maken.

Hoewel bonusfuncties niet altijd de belangrijkste factor zijn bij de aankoop, moet er zeker rekening mee worden gehouden om u de best mogelijke waarde voor uw geld te geven.

Ontwerp

Tot slot is het belangrijk om het ontwerp niet te verwaarlozen als het gaat om de inductiekookplaat die u kiest. Deze kookplaat zal voortdurend te zien zijn in uw keuken, niet verstopt in een voorraadkast, dus het kiezen van een kookplaat met een uitstraling die u leuk vindt en die past bij de algehele stijl en inrichting van uw huis is erg belangrijk.

Nu is het tijd om in onze topkeuzes voor inductiekookplaten te duiken.

1) Best Guided Cooking Inductie Cooktop: Cafe CHP95302MSS

30-inch inductiekookplaat, 4 kookelementen

De Cafe CHP95302MSS biedt zo’n beetje alles wat u in een inductiekookplaat nodig zou kunnen hebben. In 30-inch breedte beschikt hij over 4 elementen van verschillende afmetingen, waarvan 3 met hoog vermogen, en is hij voorzien van krachtige touchbediening en een prachtige roestvrijstalen afwerking. Hij wordt zelfs geleverd met een bakplaat om u nog meer kookmogelijkheden te geven. De 36-inch optie wordt geleverd met 5 elementen.

De tevredenheid van de eigenaars over de GE Cafe series is extreem hoog, en we hebben ook vastgesteld dat ze ongelooflijk betrouwbaar zijn voor langdurig gebruik. Zowel hun vermogen voor hoge als lage warmte is uitstekend, en hun vermogen om twee elementen samen te voegen is perfect voor het koken op grotere, rechthoekige pannen.

In tests was deze kookplaat in staat een grote pan water even snel of sneller aan de kook te brengen dan elke andere kookplaat op de markt. Maar hij kan ook functioneren op ongelooflijk lage warmteniveaus om delicate taken zoals het smelten van chocolade of het sudderen van tomatensaus aan te kunnen.

Wat deze Cafe inductiekookplaat echt bijzonder maakt, is de Gourmet Guided Cooking -functie, dankzij de honderden videorecepten die worden geleverd met de Cafe-app en de wifi-connectiviteit die is ingebouwd in de kookplaat. Neem het giswerk weg bij het koken. De Gourmet Guided Cooking past tijd, temperatuur en tempo aan.

2) Beste algemene inductiekookplaat: Bosch NIT8069UC

800 Serie, 30-inch Inductiekookplaat, 4 kookelementen

Bosch Inductiekookplaat 800 Serie

De volgende op onze lijst is de Bosch NIT8069UC 800-serie, met vier branders en een kenmerkend gitzwart designprofiel. Alle vier de elementen hebben een hoog vermogen, maar kunnen ook bij extreem lage temperaturen worden verwarmd, en dit model beschikt ook over indrukwekkende en intuïtieve aanraakbediening.

Deze Bosch kookplaat beschikt ook over AutoChef, waarmee geprogrammeerde en vooraf ingestelde kookinstellingen mogelijk zijn die een indrukwekkende aanpassing van uw kookervaring mogelijk maken. U vindt er ook een reeks andere functies, waaronder Auto-Sizing, ontworpen om pannen van verschillende afmetingen aan te passen aan uw unieke behoeften.

Met een uitstekende betrouwbaarheid en tevredenheid van de eigenaar, plus de mogelijkheid om even goed te presteren op zowel hoge als lage warmteniveaus, is deze inductie-stijl creatie uit de Bosch 800-serie zeker een uitstekende keuze voor elke thuiskeuken.

Korte beschrijving van het assortiment inductiekookplaten van Bosch:

Het viel ons op dat sommige van de populaire reviewsites nog verwijzen naar oude Bosch modellen die door dit model zijn vervangen. Met name de populaire 30-inch NIT8068UC is vervangen door de Bosch NIT8069UC

Ook is de Bosch Benchmark NITP068UC nu vervangen door de NITP069UC die is voorzien van wifi-bediening.

3) Best Style Inductie Cooktop: Samsung NZ36K7880UG

36-inch inductiekookplaat, 5 kookzones, blauwe virtuele vlam

Samsung NZ3 880UB Inductiekookplaat

Deze stijlvol ontworpen en weelderig ingerichte Samsung inductiekookplaat heeft alle toeters en bellen die je maar kunt hopen in een kookplaat van een van de meest innovatieve technische merken op de markt van vandaag.

De kookplaat heeft in totaal 5 elementen, waarvan 4 met een hoog vermogen, allemaal te bedienen met intuïtief ontworpen aanraakbediening. De roestvrijstalen afwerking rond de kookplaat is een uitstekende en stijlvolle keuze, terwijl krachtige functies zoals WiFi-compatibele connectiviteit u meer flexibiliteit en controle over uw kookervaring geven dan ooit tevoren.

Met de flexibele kookzones van de NZ36K788OUG kunt u uw kookoppervlak aanpassen aan de vormen en maten van uw kookgerei, en de kookplaat heeft zelfs een magnetische knop die kan worden gebruikt in plaats van de aanraakbediening als u de voorkeur geeft aan een meer traditionele bedieningsstijl voor uw kookkunsten.

Misschien wel een van de meest flitsende kenmerken van deze Samsung inductiekookplaat is de virtuele vlamfunctie, die vlambeelden projecteert op de bodem van uw kookgerei om aan te geven dat het wordt verwarmd door het inductie-element eronder. Het zijn gebruikersvriendelijke functies zoals deze die Samsung een plek op deze lijst opleveren.

4) Meest betrouwbare Inductiekookplaat: Wolf CI365T/S

36-inch inductiekookplaat, 5 kookzones

Wolf CI365T/S Inductiekookplaat

Wolf is al geruime tijd een marktleider op het gebied van hoogwaardige en high-end kookplaten, en hun inductiekookplaat serie is zeker geen uitzondering.

Dit model heeft 5 elementen, waarvan 3 met een groot vermogen, en beschikt ook over de intuïtieve aanraakbediening van zijn concurrenten. De roestvrijstalen afwerking rond de rand van de kookplaat is indrukwekkend stijlvol, en de subtiele elementmarkeringen resulteren in een minimalistische esthetiek die veel decor-minded kopers zal bevallen.

De inductiekookplaat van Wolf scoort hoog op betrouwbaarheid, klanttevredenheid en prestaties bij zowel hoge als lage warmte – flexibel genoeg om het hele scala aan kooktaken thuis aan te kunnen. Het beschikt ook over het brugelement dat standaard aanwezig is in high-end inductiekookplaten, waardoor u kunt koken met grote rechthoekige pannen.

5) Meest geavanceerde inductiekookplaat: Thermador CIT30XWBB

30-inch inductiekookplaat, gebruik het hele oppervlak als uw kookgedeelte

Bekijk onze exclusieve video over Thermador inductiekookplaten

Onze lijst wordt gecompleteerd door de Thermador CIT30XWBB. Thermador is al geruime tijd een vertrouwd merk op de apparatenmarkt , en hun kookplaten krijgen consequent hoge cijfers over een breed scala van criteria.

Deze inductiekookplaat van Thermador beschikt over de meest geavanceerde functies van inductiekooktechnologie. U kunt het hele oppervlak gebruiken om te koken. Vandaar dat Thermador Freedom gebruikt in hun marketing terminologie. Praktisch gezien kunt u koken met 5 potten en pannen van elke grootte, tegelijkertijd in elke stand. Het heeft ook een intuïtief en helder verlicht touchscreen om de bediening van uw kookplaat eenvoudig en gestroomlijnd te maken.

Wifi connectiviteit is ingebouwd bij deze inductiekookplaat. De HomeConnect-app van Thermador bevat veel recepten en stelt u in staat de kookplaat te bedienen met uw smartphone. Bovendien kunnen de kookplaat en de bijbehorende afzuigkap communiceren om verlichting en ventilatie in te schakelen. Thermador verkoopt optionele kooksensoren die u aan uw potten en pannen kunt bevestigen. Deze sensoren kunnen de interne temperatuur meten en communiceren met de kookplaat om overkoken te helpen voorkomen.

De randloze afwerking van de kookplaat is netjes en minimalistisch, maar ook visueel sterk, en de flexibele kookzones zijn ontworpen om u opties te geven als het gaat om de grootte van uw kookgerei en algemene kooktaken. De 36-inch broer CIT36XWBB is er in twee opties, een met een roestvrij stalen frame, de andere met een frameloos ontwerp.

Hoewel de betrouwbaarheid niet zo hoog scoort als bij zijn concurrenten op deze lijst, is de tevredenheid van de eigenaars nog steeds torenhoog. Kopers houden van de ongelooflijk nauwkeurige en krachtige kookmogelijkheden van dit high-end fornuis, of ze nu koken op hoge of lage temperaturen voor een verscheidenheid aan taken.

Thermador CIT30XWBB (Ventilatie apart verkrijgbaar)

Conclusie

De markt voor inductiekookplaten is gevuld met kwaliteitsopties in verschillende prijsklassen, functies en ontwerpstijlen. Welke voor u de juiste is, hangt af van uw unieke behoeften, uw kookstijl en wat u zoekt in het ontwerp van een inductiekookplaat. Eén ding is zeker – de hierboven opgesomde opties geven u genoeg stof tot nadenken bij uw zoektocht naar de perfecte inductiekookplaat van Designer Appliances.

FAQs

Wat is het verschil tussen een inductiekookplaat en een elektrische kookplaat?
Hoewel elektrische en inductiekookplaten er hetzelfde uitzien, verwarmen ze uw kookgerei op verschillende manieren. Een elektrische kookplaat maakt gebruik van elektriciteit om spoelen of verwarmingselementen onder het kookveld te verhitten, die op hun beurt de kookplaat en het daarop geplaatste kookgerei verhitten. Een inductiekookplaat daarentegen maakt gebruik van inductie en magnetisme om de energie van de kookplaat rechtstreeks op het kookgerei over te brengen.

Wat zijn de meest gangbare maten voor inductiekookplaten?
Zoals de meeste kookplaten zijn inductiekookplaten meestal verkrijgbaar in de maten 30 inch en 36 inch, maar er zijn ook varianten verkrijgbaar van 24 inch of 45 inch, plus meer aangepaste maten die te vinden zijn in specifieke modellen van bepaalde bedrijven.

Vragen inductiekookplaten meer stroom dan elektrische?
Nee, inductiekookplaten vereisen niet meer of speciaal vermogen om te werken in vergelijking met elektrische kookplaten.

Kunnen inductiekookplaten interfereren met andere elektronica?
Er zijn geruchten dat de magnetische energie van inductiekookplaten andere elektronica of apparatuur in de keuken kan storen, maar er zijn absoluut geen aanwijzingen dat dit het geval is.

Heb ik speciaal kookgerei nodig voor een inductiekookplaat?
Inductie geleidt warmte door magnetische materialen, dus uw kookgerei moet van magnetisch materiaal zijn gemaakt. Deze materialen omvatten magnetisch roestvrij staal of gietijzer. Bij de meeste kookpannen staat duidelijk op de verpakking vermeld of ze op een inductiekookplaat kunnen worden gebruikt.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 8 juli 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts