Beste inductie kookplaat vrijstaand in 2022


De vrijstaande inductiekookplaat wordt een must-have in moderne keukens. Ze zijn minder omvangrijk, verbruiken minder energie en zijn een uitstekend alternatief voor standaard kookplaten en elektrische fornuizen. Ben je op zoek naar een goed model? Met één of twee branders? Vind het juiste model voor uw behoeften door onze vergelijking te lezen.
inductie kookplaat vrijstaand

Amzchef 2000 W draagbare inductiekookplaat

De beste vrijstaande inductiekookplaat in 2022
Amzchef 2000 W

Bekijk de dagprijs

Amzchef biedt u zijn 2000 W inductiekookplaat, een praktisch, krachtig en volkomen veilig model. Hij is voorzien van de nieuwste technologie om de meest geavanceerde functionaliteit te garanderen.

Met deze draagbare inductiekookplaat hebt u alles wat u nodig hebt om met een gerust hart uw favoriete gerechten te bereiden. Hij heeft 9 aanpasbare vermogensstanden, zodat u hem kunt instellen op de gerechten die u wilt bereiden. Deze inductiekookplaat is uitgerust met turboventilatoren, een functie die zorgt voor een effectievere warmteafvoer en tegelijk een optimale kookomgeving biedt. Het geluidsniveau bedraagt 42 dB, wat uitzonderlijk is voor een model van deze prijs.

Er zijn ook 4 automatische menu’s voor een snelle start. Het is ideaal voor roerbakken, koken, melk of marmite. Met zijn gewicht van 2,4 kg en zijn compacte afmetingen kunt u hem gemakkelijk verplaatsen en zal het geen probleem zijn om een plaats te vinden om hem op te bergen. En dankzij de nieuwste generatie microkristallijne panelen is deze kookplaat gemakkelijk te reinigen en bestand tegen hoge temperaturen.

Aigostar Bluefire 30PKZ

De beste vrijstaande inductiekookplaat op instapniveau
Aigostar Bluefire 30PKZ

Bekijk de dagprijs

Deze inductiekookplaat van Aigostar is een van de populairste modellen op dit moment. De functionaliteit is indrukwekkend, net als de onklopbare prijs.

Met de Bluefire 30PKZ heeft Aigostar een inductiekookplaat op de markt gebracht voor alle gebruikers. De Bluefire 30PKZ beschikt over alle nodige kwaliteiten, wat verrassend is gezien zijn prijs. Met een keuzeschakelaar in 10 stappen waarmee u kunt kiezen tussen 200 en 2000 watt vermogen of tussen 60° en 200°C, hebt u alles wat u nodig hebt om uw favoriete gerechten in de best mogelijke omstandigheden te bereiden. U zult de gemakkelijk af te lezen digitale display op prijs stellen.

Er is ook een timer die tot 3 uur kan worden ingesteld met een automatische uitschakeling. Dit betekent dat u het gerecht op het fornuis kunt zetten en verder kunt gaan met uw bezigheden terwijl u wacht tot het gerecht klaar is. Het houdt ook het voedsel warm en vermindert het energieverbruik. De vergrendelingsfunctie voorkomt dat de kookplaat onbedoeld wordt ingeschakeld, wat een veiligheidsvoorziening is, vooral voor jonge kinderen. Dankzij het gladde oppervlak volstaat ten slotte een vochtige spons om het schoon te maken.

Brandt TI2SLIM

De beste high-end vrijstaande inductiekookplaat
Brandt TI2SLIM

Bekijk de dagprijs

Bent u op zoek naar een draagbare inductiekookplaat met een dubbele schouw? Brandt heeft precies dat gedaan met de TI2SLIM, een apparaat dat op dit moment furore maakt.

Bent u op zoek naar een inductiekookplaat die aan de behoeften van een groot gezin kan voldoen? Wij stellen dit model voor, ontworpen en verkocht door Brandt, een van de referenties op dit gebied. Dit apparaat heeft twee branders, waarvan de eerste een vermogen heeft van 1400 W en de tweede tot 2000 W kan gaan, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor de bereiding van alledaagse gerechten. Bovendien zijn er 5 nauwkeurige programma’s, wat uw werk veel gemakkelijker maakt.

Dankzij het extra platte ontwerp neemt deze inductiekookplaat zeer weinig ruimte in beslag, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren en tegelijkertijd op te bergen is. De inductiekookplaat heeft een snelle opwarmtijd en een nauwkeurige kookregeling, wat een optimaal energieverbruik garandeert. U profiteert ook van een 180 timer die de kookplaten automatisch uitschakelt als het koken klaar is. Kracht, compactheid en prestaties, dit model heeft echt alles om te behagen en tevreden te stellen.

Ciarra CBTIH2

Een uitstekend alternatief
Ciarra CBTIH2

Bekijk de dagprijs

Hebt u een inductiekookplaat met twee branders nodig maar is uw keuken eerder beperkt qua ruimte? Dit model van Ciarra zal uw problemen oplossen.

Deze vrijstaande inductiekookplaat is sinds zijn lancering een fenomenaal succes. Het is de perfecte oplossing voor het koken in een huishouden van 4 of 5 personen. Hij levert een maximaal vermogen van 3500 Watt en heeft 9 vermogensstanden voor 10 temperatuurinstellingen van 60 tot 240°C. Wilt u een kookplaat die kan worden gebruikt in een flat, in een camper of voor gebruik buitenshuis? Dit model zal het wel doen. Merk op dat deze kookplaat slechts 4,94 kg weegt.

Deze kookplaat is uitgerust met een timer die tot 180 minuten kan worden ingesteld, zodat u de kooktijd kunt programmeren en ondertussen andere taken kunt uitvoeren. Wat de veiligheid betreft, zult u de afgeronde randen op prijs stellen om te voorkomen dat u tegen elkaar botst. U zult ook de automatische panherkenning, de oververhittingsbeveiliging en de automatische uitschakeling op prijs stellen. Met andere woorden, u hoeft zich geen zorgen te maken, zelfs niet als u thuis een kind heeft.

Hoe kiest u een draagbare inductiekookplaat?

inductiekookplaat vrijstaand
Gezien de populariteit van dit apparaat hebben vele fabrikanten vrijstaande inductiekookplaten van hoge kwaliteit ontworpen en op de markt gebracht. Gebruikers worden verwend met keuze, wat het moeilijk maakt een beslissing te nemen. Daarom stellen wij voor dat u de selectiecriteria bekijkt om uw zoekopdracht te verfijnen en te versnellen

Criterium 1: Type

Op de huidige markt kunt u kiezen tussen twee families van vrijstaande inductiekookplaten. De eerste zijn uitgerust met een enkele haard, modellen geschikt voor alleenstaanden of stellen. Als u een toestel wilt kopen dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van 3 tot 5 personen, kunt u ook kiezen voor modellen met twee branders.

Criterium 2: Omvang en afmetingen

Kies de grootte van uw vrijstaande inductiekookplaat in functie van de beschikbare ruimte in uw keuken, maar ook in functie van het andere gebruik dat u ervan wenst te maken. In het algemeen geldt: hoe meer opties u hebt wat kookplaten betreft, hoe beter. Als u echter van plan bent hem buiten te gebruiken voor barbecues of andere doeleinden, kunt u beter kiezen voor het model dat de minste ruimte inneemt.

Criterium 3: Kenmerken

Draagbare inductiekookplaten zijn technologisch zeer geavanceerd. Ze bieden functies zoals automatische uitschakeling, timers, automatische menu’s en vele andere functies die uw leven gemakkelijker zullen maken. Voordat u het chequeboekje trekt, moet u ervoor zorgen dat het model ten minste de bovengenoemde basiskenmerken heeft. Als een model dat niet doet, is het niet betrouwbaar.

Criterium 4: Macht

Het vermogen is een criterium dat een belangrijke rol speelt bij het inschatten van de algemene prestaties van de vrijstaande inductiekookplaat. Over het algemeen geldt: hoe krachtiger, hoe beter. Waar je het meest voorzichtig mee moet zijn is met het aantal programma’s. De meeste kwaliteitsmodellen die momenteel worden aangeboden, bieden 9 vermogensniveaus, zodat u ze vrij kunt instellen.

Criterium 5: Veiligheid

Een van de redenen voor het succes van dit type toestel is de aanwezigheid van innovatieve functies om de veiligheid van de gebruikers te garanderen. Bij voorkeur moet worden gekozen voor modellen met afgeronde hoeken.

Automatische detectie van containers is ook een parameter waarmee rekening moet worden gehouden, evenals overloop- en oververhittingsbeveiligingssystemen. Deze voorzieningen zijn essentieel, vooral voor de veiligheid van een kind.

Hoe werken inductiekookplaten?

Inductietechnologie heeft een kleine revolutie teweeggebracht in het huishoudelijk leven. Inductiekookplaten bieden veel voordelen voor de gebruiker, zowel op het gebied van gemak als veiligheid. Veel mensen zijn overgestapt op dit kooktoestel, maar sommigen blijven om vele redenen perplex staan.

Daarom hebben wij besloten uit te leggen hoe draagbare inductiekookplaten werken, om de voordelen, maar ook de nadelen ervan in het dagelijks leven nauwkeurig te beschrijven:

Hoe werkt het?

In de natuurkunde verwijst het principe van inductie naar de overdracht van elektrische of magnetische energie via een magneet of een stroom. In het geval van een kookplaat wordt deze transmissie tot stand gebracht door middel van een koperen spoel die een magnetisch veld creëert.

Er loopt dan een elektrische stroom door de spoel. Het bevindt zich onder een glazen plaat, wat de veiligheid van de gebruikers garandeert, maar ook het gemak van het onderhoud van de plaat. De aanwezigheid van deze glasplaat verplicht de gebruiker ferrometalen houders te gebruiken om de gevoeligheid met het magnetische veld te verzekeren.

Voordelen

Het gebruik van een inductiekookplaat garandeert een snelle temperatuurschommeling, wat essentieel is bij de bereiding van bepaalde gerechten zoals pannenkoeken of zelfs vlees. Tijdens deze variaties kunt u de temperatuur op de graad nauwkeurig instellen. Deze ultrasnelle temperatuurstijging of -daling bevordert energiebesparingen, wat altijd goed is om rekening te houden met de huidige situatie op het gebied van energiebronnen.

Schoonheid is ook een echt voordeel, want er brandt niets aan op de plaat. Wat de veiligheid betreft, is er niets om u zorgen over te maken, want de glasplaat wordt niet heet, u kunt uw hand erop leggen en hij zal niet verbranden.

Nadelen

vrijstaande inductiekookplaten uit het topsegment zijn bijzonder duur, vooral in vergelijking met modellen met glaskeramiek. In tegenstelling daarmee zijn instapmodellen heel betaalbaar. Het gebruik van dit type toestel vereist ook de aankoop van speciaal keukengerei, wat extra kosten met zich meebrengt.

De verschillende soorten vrijstaande inductiekookplaten

Er zijn twee soorten draagbare inductiekookplaten waaruit u kunt kiezen: modellen met één brander en met meerdere branders. De verschillen tussen deze twee typen worden in de volgende paragrafen toegelicht:

vrijstaande éénpits inductiekookplaat

losse inductiekookplaat éénpits
Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit type draagbare inductiekookplaat slechts één brander. Dit kan een verschil maken, vooral als u van plan bent uw kookplaat regelmatig te verplaatsen. Het model met één kookplaat heeft vele voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden.

Voordelen: De inductiekookplaat met één pit is licht en neemt veel minder plaats in. Het is ook gemakkelijk schoon te maken.

Nadelen: Je bent beperkt in je mogelijkheden. Als u met een of meer mensen samenwoont, is een enkele kookplaat misschien niet genoeg.

Voor wie is het? Dit type vrijstaande inductiekookplaat is ideaal voor een alleenstaande of een stel.

Draagbaar inductiekooktoestel met twee pitten

opbouw inductie kookplaat 2 pits
Draagbare inductiekookplaten met twee branders zijn een fenomenaal succes bij de gebruikers. Ze combineren de voordelen van een standaard kookplaat met een draagbaar model met één brander. Net als eenpits toestellen hebben ze veel voordelen, maar er zijn ook een paar nadelen om niet voor verrassingen te komen staan:

Voordelen: Ze zijn meer dan voldoende voor de behoeften van een gezin van meerdere personen. U halveert de kooktijd van de gerechten.

Nadelen: Ze zijn minder gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. Als uw keuken klein is, zullen ze veel plaats innemen.

Voor wie is het? Dit type vrijstaande inductiekookplaat is geschikt voor een gezin van 3 tot 5 personen.

Draagbare inductiekookplaat of vrijstaande glaskeramische kookplaat?

vrijstaande inductiekookplaat

De inductiekookplaat is de nieuwste aanwinst in deze specifieke productcategorie. Dit betekent dat het praktische en essentiële vernieuwingen bevat. In het bijzonder biedt het een uitstekend veiligheidsniveau met een koude tafel. Een ander belangrijk voordeel is dat hij onmiddellijk opwarmt. Het enige probleem is dat voor dit soort technologie geschikte pannen en ander keukengerei nodig zijn.

Vrijstaande glaskeramische kookplaat

Draagbare kookplaten van glaskeramiek verdelen de door een stralings- of halogeensysteem geproduceerde warmte. Deze technologie maakt veelzijdigheid mogelijk. Dit type toestel is ook betaalbaarder en de pannen hoeven niet te worden verwisseld, in tegenstelling tot inductiemodellen. Anderzijds verbruiken ze veel energie, en dat is hun enige echte minpunt.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een vrijstaande, efficiënte, zuinige en compacte kookplaat met een hoog veiligheidsniveau, dan zijn inductiekookplaten de manier om te gaan. Als u het zich niet kunt veroorloven om er een te kopen, kunt u altijd kiezen voor keramische kookplaten. Ze zullen hun werk perfect doen, maar u zult op uw gebruik moeten letten om overconsumptie van energie te voorkomen.

Waarom een vrijstaande inductiekookplaat kopen?<:h2>
vrijstaande kookplaat inductie
Om ruimte te besparen

Uw keuken is al overvol en u moet dat echt veranderen? De draagbare inductiekookplaat is ontworpen om precies dat te doen. Dun, licht en compact, u kunt hem zelfs in een kast opbergen voor het geval u zijn gebruikelijke plaats nodig hebt voor iets anders. Zelfs als u geen keuken hebt, kunt u hem op een perfecte plaats zetten, aangezien sommige kwaliteitsmodellen te vinden zijn met een lengte van 40 cm of minder.

Om een reserve kookplaat te hebben

Hebt u al een elektrisch fornuis van goede kwaliteit of een 5-pits kookplaat? Dat is prima, zolang ze maar werken zoals het hoort. Omdat deze apparaten het op het minst geschikte moment kunnen laten afweten, kunt u het beste een reserve bij de hand hebben. Dat is waar de draagbare inductiekookplaat voor is, hij is perfect voor als je hem nodig hebt.

Omdat het betaalbaar is

Als u ooit de kans hebt gehad om de prijzen te vergelijken tussen elektrische fornuizen, multi-fornuizen en vrijstaande inductiemodellen, zult u een aanzienlijk verschil opmerken. Draagbare inductiekookplaten zijn verrassend betaalbaar, zeker als je bedenkt dat ze een indrukwekkend vermogen hebben, minder energie verspillen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Kortom, ze hebben het allemaal.

Omdat je het kunt verplaatsen

Gaat u graag alleen of met vrienden op stap en wilt u op die momenten uw lievelingsgerechten kunnen bereiden? Dan is de draagbare inductiekookplaat iets voor u. Voor buitengrillen hoeft u geen houtskool of andere brandstoffen mee te nemen, de plaat is alles wat u nodig hebt, op voorwaarde dat u toegang hebt tot een stroombron. Aangezien deze modellen tussen 2 en 5 kg wegen, zal de plaat zeer weinig plaats innemen.

Omdat het veiligheid garandeert

Degenen die nog nooit de gelegenheid hebben gehad een vrijstaande inductiekookplaat te gebruiken, kunnen in verwarring raken door de rode lampjes die zichtbaar zijn wanneer de kookplaat wordt ingeschakeld. Zij zijn echter niet gevaarlijker dan andere modellen, op voorwaarde dat de instructies worden opgevolgd. Merk op dat kwaliteitsplaten u waarschuwen als het glas nog heet is, nog een element dat de veiligheid van de gebruikers garandeert.

De verschillende merken draagbare inductiekookplaten

Naar onze mening zijn de beste merken van vrijstaande inductiekookplaten in 2022 :

Brandt

Brandt is een Frans merk dat in 1920 werd opgericht. Het begon met conserverings- en schoonmaakapparaten en stapte geleidelijk over op kookapparatuur, waaronder inductiekookplaten met uitstekende prestaties.

Amzchef

Amzchef werd bij het grote publiek bekend om zijn uitzonderlijk functionele sapcentrifuge. Sindsdien heeft het merk ook naam gemaakt met zijn catalogus van betaalbare draagbare inductiekookplaten.

Aigostar

Aigostar, opgericht in 2008 in Toledo, IJsland, is een merk dat voornamelijk huishoudtoestellen zoals waterkokers aanbiedt. Het heeft aan populariteit gewonnen dankzij zijn krachtige maar betaalbare draagbare inductiekookplaten.

Tefal

Tefal heeft de keuken gerevolutioneerd met zijn Teflon koekenpannen. Het heeft zijn assortiment uitgebreid met kookplaten, met name met inductiemodellen, en het succes van de modellen spreekt boekdelen over de deskundigheid van het merk.

Ciarra

Ciarra is een relatief onbekend merk in Frankrijk. Het biedt echter een bijzonder ruime keuze aan draagbare inductiekookplaten, zowel met enkele als dubbele brander. De productcatalogus is een kijkje waard.

Hoeveel kost een vrijstaande inductiekookplaat?

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

  • Instapniveau: € 45 tot € 80
  • Middenklasse: € 80 tot € 150
  • Top of the range: + Meer dan €150

Tips

Leer de verschillende functies voordat je het gebruikt

Afgezien van veiligheid en energiebesparing ligt het grootste voordeel van draagbare inductiekookplaten in de functies die ze bieden. Timers, automatische menu’s en andere functies zijn allemaal functies waarvan moet worden geprofiteerd, aangezien zij zijn ontworpen om het dagelijks leven van de gebruikers te vergemakkelijken.

Profiteer van de daluren

De vrijstaande inductiekookplaat is een van de zuinigste kooktoestellen die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn. En u kunt uw energiekosten optimaliseren door te profiteren van de daluren. Tijdens de daluren kunt u uw elektriciteitsverbruik aanzienlijk verminderen, en dat is altijd goed om te doen.

Installeer een mini-oven

Een van de opvallendste tekortkomingen van inductiekookplaten ten opzichte van een fornuis is het ontbreken van een oven. Gezien de ruimtebesparende aard van de kookplaat, kunt u echter overwegen een mini-inbouwoven aan te schaffen. Op deze manier profiteert u van beide apparaten, terwijl u minder ruimte nodig hebt om ze te installeren.

Doe het rustig aan met de boost mode

Eenvoudig gezegd: met de boost-modus kunt u uw voedsel sneller bereiden. Dit betekent dat er meer energie wordt gebruikt. Dus tenzij u haast hebt met koken, kunt u deze stand beter niet gebruiken om verspilling te voorkomen, vooral omdat u het risico loopt dat het voedsel door onvoorzichtigheid aanbrandt.

Bestel een draagtas

Bent u van plan uw vrijstaande inductiekookplaat regelmatig te verplaatsen? Daar is het voor ontworpen. Het moet echter tijdens het vervoer worden beschermd. Om niet een hele zak aan de kookplaat te wijden en die bij elke verhuizing te moeten verwisselen, is het beter een speciaal voor dit type produkt ontworpen hoes te bestellen.

FAQ

Kun je je branden met een draagbare inductiekookplaat?
Veiligheid staat bij dit type toestel voorop, want dat is het belangrijkste voordeel ervan in vergelijking met andere modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Dit betekent echter niet dat er geen gevaar voor verbranding bestaat, integendeel. Na het koken heeft de glasplaat tijd nodig om op temperatuur te komen en in die tijd kunt u zich verbranden. Kortom, het is heel goed mogelijk om je te branden aan een draagbare inductiekookplaat. Het risico is kleiner, maar het bestaat wel.

Wat zijn de essentiële veiligheidskenmerken van een draagbare inductiekookplaat?
Om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen, moeten vrijstaande inductiekookplaten zijn uitgerust met een overloopbeveiliging die in werking treedt wanneer water uit een vat overloopt. De restwarmte-indicator moet ook werken om u te laten weten of het glas nog heet is of niet. Ten slotte is de aanwezigheid van een automatische uitschakeling ook noodzakelijk om te voorkomen dat u uw vaat of iets anders verbrandt.

Wat is het stroomverbruik van een vrijstaande inductiekookplaat?
Dit varieert naargelang het model. Om het stroomverbruik van een draagbare inductiekookplaat te weten te komen, moet u het vermogen ervan raadplegen. Als het getoonde cijfer 1500 W is, betekent dit dat het verbruik 1500 W per uur is. Kortom, hoe meer u tijdens het gebruik redelijke reflexen aan de dag legt, hoe meer u zult besparen. Dat is waarom je het rustig aan moet doen met de boost mode.

Welk keukengerei is compatibel met een vrijstaande inductiekookplaat?
In het algemeen moet u voor het gebruik van een draagbare inductiekookplaat magnetisch kookgerei gebruiken, zoals ijzer, gietijzer, roestvrij staal of geëmailleerd gietijzer. Met andere woorden, bij de aankoop van dit soort kooktoestellen zal aluminium kookgerei in de kast moeten, evenals glas. Vergeet niet deze informatie over het keukengerei te bevestigen voordat u het koopt.

Table of Contents

Recent Posts