Best LG Top Load wasmachines en drogers voor het jaar 2020 [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

LG bovenlader wasmachine en droger modellen winnen het vaak van alle product reviews. Als u klaar bent om uw oude wasmachine te vervangen en u aarzelt om een voorlader aan te schaffen, dan hebt u uw gelijke gevonden.

LG heeft het eeuwenoude probleem van slecht textielonderhoud in toplader wasmachines opgelost. Ook heeft het bedrijf de nieuwste reinigings- en stoomtechnologieën, die gewoonlijk zijn voorbehouden aan front-load producten, in zowel hun top-load wasmachine als hun droger modellen verwerkt.

Zonder verder oponthoud, laten we ons verdiepen in LG’s nieuwste top load selectie.

De aanhoudende tarievenoorlogen schaden de markt voor apparatuur op onverwachte manieren. Fabrikanten kregen te maken met bevoorradingsproblemen met assemblageonderdelen of met de invoer van volledige producten. Bijgevolg maakte een groot aantal updates van modelnummers veel online beoordelingen onbruikbaar. Wij werken ons artikel regelmatig bij om u de meest recente informatie over actuele modellen te geven.

LG Top Load Washer Overzicht

Rangschikking Belangrijkste kenmerken
Goed WT7100CW 4.5 cu. ft., 950 RPM, SmartDiagnose met Wifi, Combineert met een niet-stoomdroger, in Wit
Beter WT7300CW 5.0 cu. ft., Voegt de optie toe om binnen 30 minuten schoon te maken, Combineert met een niet-stoomdroger, in wit en grafietstaal
Best WT7800CW Extra grote 5.5 cu. ft. Voegt Oxi Sanitize toe, Paart met een stoomdroger, in Wit en Grafiet staal
Premium WT7900HBA Stoom in zowel wasmachine als droger, AAFA-gecertificeerd Allergine Cycle, in zwart roestvrij

Bovenlader typen wasmachines

Bovenlader wasmachines zijn er in 2 smaken: de traditionele agitator en hoogrendementsmodellen.

Bovenladerwasmachines met roerwerk (conventionele modellen) zijn minder duur dan andere typen wasmachines, en het is gemakkelijk om tijdens een cyclus meer kleding toe te voegen. Helaas zijn de schoonmaakprestaties niet altijd even goed. Bovendien zijn ze niet zo efficiënt en onttrekken ze niet al dat extra vocht aan uw wasgoed.

Hoogrendement-topladers lijken op traditionele modellen, maar hebben geen roerwerk. Hoewel ze een grotere capaciteit en een betere water- en energie-efficiëntie hebben, zijn ze duurder, hebben ze langere cyclustijden en kunnen kleren in de knoop raken.

Ondertussen, als je nog steeds in de onderzoeksfase en vragen over het verschil tussen de top load vs front load wasmachines check out onze review. Wij hebben deze twee technologieën aan 8 criteria getoetst. Kijk eens wie de winnaar is!!!

Wat maakt LG Wasmachine en Droger Geweldig?

Er zijn bepaalde kenmerken en functies die we verwachten bij de aankoop van een nieuwe toplader wasmachine en droger, en elke fabrikant gebruikt zijn eigen technologie om hieraan te voldoen.

1) Reinigings- en droogvermogen

Schoonmaakprestaties
Over het algemeen zijn de schoonmaakprestaties van LG uitstekend dankzij de 6motion Tech, Steam, en TurboWash Technologie. Stoom dringt diep door in stoffen om vlekken te verwijderen en kreukels te voorkomen, de 6motion-technologie maakt gebruik van 6 wasbewegingen om de wasprestaties te maximaliseren en de TurboWash zorgt voor een kortere cyclus zonder dat de wasprestaties daaronder lijden. Deze unieke functies zorgen ervoor dat u bij elke wasbeurt schonere kleren krijgt, en we zullen later meer details over deze functies geven.

Droogeigenschappen
Vochtsensoren detecteren de vochtigheid van het wasgoed en schakelen de machine uit wanneer de kleding droog is. Kleren worden niet te droog, en u bespaart energie. Dit is een verbetering ten opzichte van thermostaten, die de droger langer laten werken. De extra lange trommel zorgt ervoor dat uw kleding kreukvrij blijft door met tussenpozen te trommelen zonder warmte.

Een goede wasmachine met een hoog centrifugetoerental is efficiënter dan een hoogwaardige topdroger, want hoe meer water de wasmachine tijdens het centrifugeren opneemt, hoe minder werk de droger hoeft te verzetten om uw kleding te drogen.

2) Energie-efficiëntie

U moet altijd controleren of uw nieuwe wasmachine voldoet aan de Energy Star-eisen van de Amerikaanse overheid. Controleer ook of de machine het waterniveau aanpast aan de hoeveelheid wasgoed en of het wasmiddel efficiënt wordt gebruikt.

Om u de moeite van het nakijken te besparen, kunnen wij u vertellen dat alle bovenladers van LG een hoog rendement hebben met een goede water- en energie-efficiëntie.

Van al uw wasmachines verbruikt de droger de meeste energie. Zelfs als een model een Energy Star-classificatie heeft en over een energiebesparingsmodus beschikt, kan dit slechts een besparing van 20 dollar op uw elektriciteitsrekening betekenen of de helft daarvan voor een gasdroger. Het drogen van kleding duurt langer in de energiebesparende stand.

3) Geluids- en trillingsniveaus

Traditionele bovenladers hebben de neiging lawaaierig te zijn, maar dit probleem is opgelost met hoogrendement bovenladers. Lo Decibel stille werking, TrueBalance en TrueBalance Plus helpen allemaal om het geluids- en trillingsniveau tot een minimum te beperken, en we zullen hieronder meer uitleg geven over deze functies.

4) Spatie

Voordat u op zoek gaat naar een nieuwe wasmachine, is het van essentieel belang de ruimte die u hebt op te meten, zodat u een model kunt vinden dat past. Hoewel de meeste wasmachines gewoonlijk 27 inch breed zijn, zult u merken dat sommige merken 3-4 inch toevoegen voor een grotere capaciteit. Er moet altijd minstens 15 cm ruimte zijn achter de machine om water en elektriciteit aan te sluiten, en minstens 2 cm aan de zijkant tussen de wasmachine en de droger. Als u weinig ruimte hebt, is het misschien een goed idee om compacte en stapelbare wasmachines te overwegen. De meeste stapelbare wasmachines hebben een bijpassende droger, en deze worden een geweldige oplossing voor beperkte vierkante meters. Aangezien de drogers bovenop moeten worden geplaatst, is de enige optie voor een bovenlader wasmachine om de apparaten naast elkaar te plaatsen.

Net als bij wasmachines zijn de meeste wasdrogers ook 27 inch breed, maar door de grotere capaciteit kunnen sommige modellen 2 tot 3 inch breder zijn dan dit. Het is echter mogelijk compacte modellen te vinden met een breedte van 24 inch of minder. Het meten van de hoogte, breedte en diepte van de ruimte voor uw droger is van cruciaal belang, en u moet ook een extra centimeter aan de zijkant toevoegen als u naast een wasmachine staat, plus 6 centimeter diepte voor de deurspeling en aansluitingen.

5) Capaciteit

De capaciteit van uw wasmachine of droger wordt bepaald door het aantal personen in uw huishouden en de hoeveelheid was die u moet doen.

Voor een groot gezin zou u moeten kijken naar een wasmachine groter dan 5 kubieke meter, omdat dit 25-28 pond per lading toestaat. Echtparen of kleine gezinnen kunnen het best een wasmachine met een inhoud van 3 tot 4 kubieke meter kiezen, waarmee een lading van 14 tot 18 kilo kan worden geladen, en eenpersoonshuishoudens kunnen prima uit de voeten met een wasmachine met een inhoud van minder dan 3 kubieke meter (8 tot 12 kilo per lading).

Er zijn een paar verschillende soorten wasdrogers: volledige grootte, compacte, wascentra en combinatie wasmachine/droger. Als regel geldt dat uw droger ongeveer twee keer zoveel capaciteit moet hebben als uw wasmachine.

De meeste wasdrogers van formaat hebben een capaciteit van ongeveer 7-9 kubieke meter en kunnen wasgoed van 14-28 kilo bevatten. Een droger met een inhoud van meer dan 9 kubieke meter is handig voor grote huishoudens met veel wasgoed, of voor degenen die grote stukken moeten drogen. Ze bevatten meer, drogen sneller, en sommige kunnen zelfs op elkaar worden gestapeld als ruimte een probleem is.

Sommige kunnen worden gestapeld op voorlader compacte wasmachines om kostbare vloerruimte te besparen. Met de helft van de capaciteit van gewone wasdrogers kan het langer duren dan bij grote modellen om uw kleding te drogen.

Wasmachine en droger centra zijn duur en hebben niet de capaciteit van een volwaardige droger.

6) Connectiviteit

Wi-Fi is niet langer alleen een functie die we associëren met onze mobiele telefoons en tablets. Als uiterst effectieve producent van geavanceerde technologie heeft LG nuttige slimme functies opgenomen in hun moderne huishoudelijke apparaten om het leven voor u net dat beetje gemakkelijker te maken.

Wasmachines vormen hierop geen uitzondering en u zult de mogelijkheid vinden om serviceoproepen te vergemakkelijken, cycli te starten en te stoppen, het energieverbruik bij te houden en zelfs speciale cycli te downloaden, allemaal via een app op uw smartphone. En dit geldt niet alleen voor de topmodellen, want ook sommige basismodellen beschikken over deze ongelooflijk handige functie.

7) Prijs

LG’s top-load wasmachines beginnen rond de $500 tijdens promotie periodes. Hun high-end top-load machines zijn duurder dan de traditionele top-load wasmachines met agitator, maar kosten meestal ook ongeveer 200 dollar minder dan hun high-end front-load tegenhangers. Front-load wasmachines zijn altijd duurder dan andere wasmachines.

Zoals u kunt verwachten, variëren de prijzen van LG’s top-load drogers aanzienlijk. De prijzen variëren van $350 tot $2.000, en zijn afhankelijk van het type, de capaciteit en het aantal inbegrepen functies.

Hoewel elektrische drogers goedkoper zijn, zijn ze duurder in het gebruik omdat ze een 220V stopcontact nodig hebben. Zorg ervoor dat u dit controleert alvorens te kopen.

De aanschaf van een gasdroger kost u daarentegen $50 tot $150 extra, maar de lopende kosten zijn lager.

Belangrijkste kenmerken van LG wasmachines

De belangrijkste kenmerken van LG wasmachines en drogers zijn de moeite waard om te bekijken, want zij zijn de reden waarom u op dit merk kunt vertrouwen voor krachtige reinigings- en droogprestaties. U kunt ook meer vertrouwen hebben bij de aankoop van een van de LG modellen, aangezien de fabrikant 10 jaar garantie geeft op de motoren van al hun wasserij artikelen.

Verbeterde was- en droogprogramma’s en opties:

LG gebruikt een verscheidenheid aan programma’s en opties van hun basismodellen tot hun high-end modellen, en het aantal programma’s en opties neemt toe naarmate je hoger in de productketen komt. Terwijl de basismodellen kernprogramma’s en opties bevatten, hebben de topmodellen meer gekwalificeerde opties.

Enkele van de programma’s van LG wasmachines: Pre Wash+ Normaal, Katoen/Normaal, Tub Clean, Volumineus/Beddend, Zwaar gebruik, Perm. Pers, Snelwas, Fijne was, Witte was, Handdoeken, Sanitair, Allergiene, Waterdicht, Gedownload, Kuip Reinigen

Enkele van de opties van LG wasmachines: Inweken, Extra spoelen, Wasverzachter, Uitgestelde was, Kinderslot, Aangepast programma PGM Opslaan, Signaal, Afspoelen+Spoelen, Alleen centrifugeren, Koudwas™, StainCare™, Water Plus, Kledingstuk toevoegen

LG drogers hebben verbeterde droogprogramma’s en opties van hun basismodellen tot de high-end modellen. De duurdere modellen hebben meer programma’s en opties dan de basismodellen, zoals SteamFresh, Steam Sanitary, of Small Load.

LED-display

Het elektronische display geeft meer opties en flexibiliteit in de bediening door het opnemen van statusindicatoren en een einde-cyclus signaal.

6motion Tech
Voor betere wasprestaties en een revolutionaire reinigingservaring combineert elke wascyclus tot 6 verschillende wasbewegingen. Dit zorgt voor minder lawaai, minder trillingen en een grotere duurzaamheid in vergelijking met conventionele bovenladerwasmachines.

TrueBalance en TrueBalance Plus
Omdat bovenladers vaak niet in balans zijn in vergelijking met voorladers, heeft LG TrueBalance en TrueBalance Plus geïntroduceerd. Omdat deze functies geen trillingen meer betekenen, is het geen probleem om uw wasmachine in de buurt van de slaapkamer te hebben.

LoDecibel stille werking
Bovenladers en sommige drogers kunnen zo luidruchtig zijn dat ze storend zijn, maar deze functie betekent een stille werking. U kunt uw was doen en uw dagelijkse bezigheden doen zonder gestoord te worden.

Slimme functies:

LG maakt gebruik van een verscheidenheid aan slimme functies op hun was-droogcombinaties, van de basismodellen tot de high-end modellen, waaronder Smart ThinQ Technology, NFC Tag ON, en Smart Diagnosis.

De SmartDiagnosis-functie helpt het servicecentrum bij het diagnosticeren van problemen en stelt u in staat om direct via uw smartphone-app hulp te krijgen. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld op wat dure telefoontjes naar de klantenservice zouden kunnen zijn.

SmartThinQ-technologie en NFC Tag On kunnen hetzelfde doen, plus u kunt de status van uw cyclus volgen terwijl u niet in het washok bent. U kunt ook nieuwe gespecificeerde cycli downloaden via een app wanneer u ze nodig hebt.

Dankzij deze functies kunt u ook Google Assistant of Amazon Alexa gebruiken om uw wasgoed met eenvoudige spraakopdrachten te beheren.

Turbowash Tech
Bovenladers staan bekend om hun langere cyclustijden, maar dankzij LG’s TurboWash, kunt u 20 minuten van elke cyclus afhalen. Hierdoor heeft LG een van de snelste cycli op de markt.

Stoom
Door gebruik te maken van krachtige, echte stoom die de stoffen penetreert, zult u merken dat vuil, geurtjes en zelfs kreukels worden geëlimineerd. Dit alles door een lager waterverbruik dan andere conventionele wasmachines.

SenseClean System
Het SenseClean System is een uitstekende oplossing voor wie tijd en energie wil besparen. Op basis van het gewicht van uw kleding stelt de machine automatisch het waterniveau en de wastijd in voor een efficiëntere reiniging.

Allergiene Cyclus
Dit is een ideale cyclus als u allergiepatiënten in uw gezin hebt. Het verwijdert 95% van de huishoudelijke allergenen.

SensorDry Systeem
Dit systeem zorgt voor effectieve en efficiënte droogprestaties door vocht in uw wasgoed te detecteren en de droogtijd dienovereenkomstig aan te passen.

TurboSteam Technologie
Een van de belangrijkste functies die u in LG-drogers vindt, deze snelle en efficiënte technologie zorgt ervoor dat uw kleding in de best mogelijke vorm naar buiten komt in slechts 10 minuten. Stoffen worden opgefrist en kreukels verminderd in slechts de helft van de tijd die nodig is bij andere stoominstellingen.

EasyLoad Door
Geen geworstel meer om uw was uit de machine te krijgen met deze functie. U kunt de deur met dubbele opening horizontaal of verticaal openen, afhankelijk van het type en de grootte van de lading.

U zult ook de verhoogde, schuine deur op prijs stellen, die veel vriendelijker is voor uw rug, evenals het intuïtieve bedieningspaneel op de deur dat u op sommige voorladers vindt.

Onze 2 beste LG-oplader-wasmachines van 2020

Hier is de lijst van onze top picks voor LG’s bovenlader wasmachines – klik op de links hieronder om onze beoordeling te zien op elk.

  • 1) Beste Budget LG Top Load Wasmachine: LG WT7100CW
  • 2) Beste LG Top Load wasmachine met extra grote capaciteit: LG WT7800CW

Onze 2 beste LG Top Load Washer Picks

Wij evalueren maandelijks de beste wasmachine- en drogermodellen in onze roundup gids. Ondertussen, hier zijn onze beste keuzes voor LG bovenlader wasmachines.

1) Beste Budget LG Top Load Wasmachine: LG WT7100CW

Breedte: 27 inch | Hoogte: 44 1/2 inch | Diepte: 28 3/8 inch | Inhoud: 4.5 cu. ft. | Cycli/Opties: 8: RPM: 950 | Kleur: Wit Stoom Wasmachine/Droger: Nr. Energy Star: Ja

Als u op zoek bent naar topprestaties tegen een betaalbare prijs, dan hoeft u niet verder te kijken dan de WT7100CW. Als degelijke LG bovenlader heeft deze machine een krachtige 950 toeren motor die sterk genoeg is om overtollig water goed af te voeren, plus hij is super stil dankzij de LoDecibel stille werking.

Budgetmodellen hebben vaak niet veel uitgebreide wascycli en opties, maar bij dit model is het tegendeel waar. Acht wascycli en 10 opties zijn inbegrepen, en u krijgt zelfs de ColdWash-optie die u helpt tot 91% te besparen op uw energierekeningen. Als zich een probleem voordoet, wordt de informatie van de Smart ThinQ-technologie via Smart Diagnosis-units rechtstreeks van uw machine naar de klantenservice gestuurd en geëvalueerd. TrueBalance brengt een antivibratiesysteem dat zorgt voor stille prestaties en minder overlast voor u.

past bij DLE7100W 7,3 kubieke meter ruime elektrische droogautomaat

Dit is een droger met een capaciteit van 7,3 kubieke meter en een breedte van 27 inch, met een zeer handige deur voor het in- en uitladen van wasgoed. Verbeterde droogprogramma’s zijn inbegrepen met 5 temperatuurinstellingen om overdrogen en energieverspilling te voorkomen. U vindt er tal van voordelige opties zoals kreukherstellend voor gladdere kleding, een kinderslot om de kleintjes buiten te houden, en energiebesparing om de elektriciteitsrekening te helpen drukken.

De toevoeging van sensor-droog betekent dat de droger niet draait als dat niet nodig is, en Smart ThinQ zorgt ervoor dat het oplossen van eventuele problemen geen stress oplevert. Dit model is verkrijgbaar in elektrisch of gasuitvoering.

Breedte: 27 inch | Hoogte: 44 1/2 inch (57 1/4 inch met deksel open) | Diepte: 28 3/8 inch | Inhoud: 5.5 cu. ft. | Cycli/Opties: 12/14: RPM: 950 | Kleur: Wit of grafietstaal | Stoom Wasmachine/Droger: Nee/Yes | Energy Star: Ja

Op weg naar de luxe reeks LG wasmachines, is de WT7800CW met een capaciteit van 5,5 kubieke meter zeker een van de meest solide bovenladers van dit merk. Voor het aantal functies en voordelen die u krijgt, wordt de prijs zeker gerechtvaardigd door zijn prestaties. Dit is een stille machine dankzij de LoDecibel stille werking en u kunt op elk moment van de dag een was draaien zonder dat uw gezin er last van heeft.

Zoals u mag verwachten, heeft dit model meer uitgebreide wascycli en opties dan de basismodellen, en de meest vermeldenswaardige is de OxiClean sanitize. De extra geprogrammeerde washandelingen helpen met de toevoeging van bleekmiddel en optionele OxiClean maakt deze machine ideaal voor mensen die allergieën hebben. Ook voor degenen die vaak sneller willen wassen is er een snelwasprogramma dat in minder dan 30 minuten klaar is.

De slimme functies maken het wassen zo veel gemakkelijker voor mensen die veel onderweg zijn. U kunt uw machine eenvoudig bedienen en controleren vanaf uw smartphone-app, zelfs als u niet thuis bent. LG maakt de WT7800CV als u de voorkeur geeft aan de grafiet stalen kleur.

past bij de DLEX7800WE 7.3 cu. ft. TurboSteam droger

Onderste regel

Simpel gezegd, u kunt niet fout gaan wanneer u LG wasmachines en drogers kiest. Dit merk overtreft zichzelf keer op keer, en ze houden hun klanten echt in gedachten bij het produceren van dit soort producten. Niet alleen maken ze betaalbare modellen voor elk budget, maar het aantal nuttige functies dat u krijgt is ook uitstekend.

Hoewel we u een hoop informatie hebben gegeven die u zal helpen bij het maken van een aankoopbeslissing als het gaat om LG wasmachines en drogers, begrijpen we dat u misschien wat extra advies nodig heeft. Ons deskundig team staat klaar om u te helpen met eventuele vragen, dus neem gerust online of telefonisch contact met ons op, of kom langs in onze showroom in New Jersey.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 november 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts