Beste manier om ingevroren spinazie te laten uitlekken – Complete gids!

Wat is de beste manier om bevroren spinazie te laten uitlekken? Als je een zak bevroren spinazie in je vriezer hebt liggen waarvan je niet weet hoe je die moet gebruiken?

This blog post is for you! We will show you the best way to drain frozen spinach.

Het is eenvoudig en duurt maar een paar minuten. Blijf lezen voor instructies over hoe het moet!

Bevroren spinazie kan worden uitgelekt en vastgezet in de koelkast, met warm water, op kamertemperatuur, in de magnetron, of tijdens het koken.

Hoe het water uit bevroren spinazie te laten lopen.

water uit spinazie laten lopen

Moet je bevroren spinazie laten uitlekken?

Als je beslist welke techniek je gaat gebruiken om je diepvriesspinazie te laten uitlekken, bedenk dan hoe snel je het nodig hebt.

Deze beste benaderingen variëren van een paar uur tot een paar minuten.

Methode #1. Spinazie opwarmen op het fornuis

Stap#1. Verwarm eerst een grote koekenpan op laag of middelhoog vuur.

De pan moet groot genoeg zijn voor alle bevroren spinazie.

Voeg de bevroren spinazie toe aan de pan nadat deze is opgewarmd. De spinazie zal licht sissen en stoom afgeven.

  • Uw braadpan is te heet als de spinazie veel stoom produceert of luide krakende geluiden maakt. Zet het vuur lager.

Stap#2. Verwarm de spinazie langzaam

de spinazie opnieuw opwarmen

Roer de bevroren spinazie rond in de pan tot hij zacht is. Als het blok zacht is, gebruikt u uw kooklepel om het in kleinere stukjes te verdelen.

Blijf de spinazie breken terwijl het opwarmt om het sneller weer op te warmen.

The whole procedure will take between four and six minutes. It has finished thawing when your spinach is limp and extremely warm to the touch.
  • Wees niet bezorgd als er veel vocht in de pan zit. Dit wordt later afgevoerd.
  • Kook de spinazie zonder hem te veel te koken. De smaak van verbrande spinazie is eigenaardig.

Stap#3. Laat de spinazie uitlekken

In een schone gootsteenplaats een hittebestendig vergiet. Vul het vergiet voor de helft met opgewarmde spinazie.

Druk er met een grote lepel zoveel mogelijk vocht uit tijdens het uitlekken.

  • Voordat u de spinazie laat uitlekken, zet u het vergiet in een brede bak of braadpan om het kookvocht op te vangen.

Methode #2. Bevroren spinazie stomen in de magnetron

het stomen van bevroren spinazie

Stap#1. Vul een magnetronbestendige kom tot de helft met spinazie.

Papieren kommen, plastic Tupperware en kommen met metallic verf of versieringen moeten worden vermeden.. Kies in plaats daarvan een glazen of keramische kom.

Verder moet de kom groot genoeg zijn om alle bevroren spinazie te bevatten.

Sommige verpakkingen van diepvriesspinazie geven de instructie om de spinazie tijdens het opwarmen in de zak te bewaren.

Leg in dat geval de zak op een keramische of glazen plaat voordat u hem in de magnetron opwarmt.

Stap#2. Magnetron de bevroren spinazie:

magnetron spinazie

Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de magnetron. Als u die niet kunt vinden, verwarm dan de spinazie een minuut op hoog in de magnetron.

Als de spinazie niet helemaal warm is, zet het dan nogmaals in de magnetron voor dertig seconden per keer.

  • Om de warmte goed te verspreiden, roert u de spinazie tussen de kookbeurten door.
  • Controleer de spinazie op gaarheid door deze voorzichtig aan te raken. Spinazie die volledig is opgewarmd zal eenvoudig te mengen zijn en warm aanvoelen.

Stap#2. Laat de spinazie uitlekken

In een grote keramische kom, een schone theedoek. Giet vervolgens de spinazie over de theedoek.

Til de spinazie van de schaal af door de randen van de handdoek bij elkaar te houden.

Knijp de spinazie stevig in de handdoek om al het kookvocht te verwijderen.

  • Laat de spinazie enigszins afkoelen voordat u deze procedure toepast. Anders kunnen uw handen zich verbranden.

Methode #3. In de koelkast

in de koelkast

Dit uitlekken van bevroren spinazie kost de meeste tijd, maar levert de beste resultaten op.

Stap#1. Zet de bevroren spinazie in de koelkast.

Zet de spinazie in de koelkast zodra deze bevroren is. Laat het op natuurlijke wijze ontdooien in plaats van veel processen te doorlopen om het goed te ontdooien.

Omdat de temperatuur langzaam en geleidelijk daalt, wordt de bevroren spinazie niet klef of te veel doordrenkt met water.

Deze strategie is misschien niet de ideale optie als u een last-minute avondmaaltijd bereidt.

It's advisable to prepare ahead for this strategy since it will take a day or two to complete.

Stap#2. Laat de bevroren

laat bevroren spinazie uitlekken

Wat is de beste manier om bevroren spinazie te laten uitlekken? U kunt het laten uitlekken nadat u het een nacht heeft laten ontdooien.

Maak de theedoek schoon en leg hem in de grote keramische bak. Doe vervolgens de spinazie over op een theedoek.

De spinazie kan uit de kom worden gehaald door de randen van de handdoek bij elkaar te houden.

Spinazie moet hard worden uitgeknepen in een handdoek om al het kookvocht te verwijderen.

Wacht tot de spinazie een beetje is afgekoeld alvorens verder te gaan. Raak niets heet aan, tenzij u brandwonden aan uw handen wilt riskeren.

Tip:  If you do not want to defrost the whole package of spinach, split it up, put it in a resealable plastic bag, and keep it in the refrigerator.

Methode #4. Gebruik warm water

gebruik het warme water

Als je haast hebt, kun je snel deze methode gebruiken en wat warm water gebruiken om het te laten ontdooien zonder uren of zelfs dagen te hoeven wachten.

  • Open de verpakking bevroren spinazie met een zeef. Doe de spinazie in de zeef en verdeel het gelijkmatig.
  • Laat vervolgens vanuit de gootsteen warm water over de bevroren spinazie lopen. Controleer of de waterdruk niet te hoog is.
  • Gebruik uw handen om de bevroren spinazie voorzichtig te draaien en de ijsblokken weg te duwen, zodat hij goed kan ontdooien.
  • Het afdruiprek zal ook helpen bij het afvoeren van overtollig vocht tijdens het ontdooien van net goed ontdooide spinazie.

Methode #5. Op kamertemperatuur

kamertemperatuur

Het sleutelwoord is om ontdooien bij kamertemperatuur, hoewel we aanraden het in de gootsteen te doen zodat je niet hoeft op te ruimen terwijl het smelt.

Stap#1. Zet de bevroren spinazie in een vergiet in de gootsteen om te ontdooien.

Doe de bevroren spinazie in een vergiet en zet het in de gootsteen om te ontdooien. De tijd die nodig is om te ontdooien hangt af van hoe warm of koud de ruimte is.

De optimale tijd om uw spinazie te ontdooien is 8 uur na het smelten op kamertemperatuur.

Stap#2. Laat de spinazie uitlekken

Eenmaal volledig ontdooid, phet overtollige water af met een papieren handdoek of druk de ontdooide bladeren voorzichtig samen door ze plat op één hand te leggen en het overtollige water met de andere hand weg te duwen.

Voorzorgsmaatregelen bij het uitlekken van ingevroren spinazie

voorzorgsmaatregelen
  • Gebruik altijd warm water om bevroren spinazie uit te lekken, zodat het niet kookt. Heet water zal de vloeistoffen uitputten.
  • Bewaar bevroren spinazie niet te lang op kamertemperatuur.
  • Als u het in de magnetron laat uitlekken, gebruik dan niet de hoogste stand want dan kan de spinazie verbranden.
  • Eet nooit bevroren spinazie die niet voldoende is uitgelekt.
  • Zet ontdooide spinazie of andere groenten niet terug in de vriezer.
  • Houd bij het bewaren van bevroren spinazie of andere diepvriesgroenten de houdbaarheidsdatum in de gaten om te voorkomen dat u verlopen voedsel eet.

Veelgestelde vragen over de beste manier om ingevroren spinazie uit te lekken

vragen over diepvriesspinazie

Heeft u andere vragen over de beste manier om water uit bevroren spinazie te laten lopen?

Hieronder volgen enkele voorbeelden van aanvullende vragen die vaak gesteld worden over het laten uitlekken van bevroren spinazie.

Is ingevroren spinazie net zo gezond als verse?

Je krijgt minder voedingswaarde van verse spinazie als u te lang wacht om het te consumeren, omdat de vitaminen en foliumzuur met de tijd worden afgebroken.

Wanneer spinazie wordt ingevroren, behoudt het veel van zijn voedingswaarde.

Hoe lang moet ingevroren spinazie gekookt worden?

Bevroren spinazie kan op dezelfde manier worden gekookt als verse spinazie door het 11 minuten te koken en het daarna in een zeef uit te lekken.

Mag ik ingevroren spinazie in smoothies gebruiken?

Het is mogelijk om bevroren spinazie te gebruiken in het receptmaar u moet weten dat deze geblancheerd is en enigszins gekookt zal smaken.

Omdat bevroren spinazie dikker is dan verse, heb je maar een derde kopje nodig. Niet ontdooien voor het mengen; voeg bevroren ingrediënten toe.

Lees Volgende: Wat is de snelste manier om varkensschouder te ontdooien?

Eindoordeel.

Dus, wat is de beste manier om bevroren spinazie te laten uitlekken? Als het gaat om methoden om spinazie te laten uitlekken, zijn er verschillende mogelijkheden.

Onder warm water, in de koelkast, op kamertemperatuur, in de magnetron, en tijdens het koken zijn allemaal praktische en eenvoudige methoden.

Al deze benaderingen zorgen voor geweldige, verse spinazie voor uw maaltijden.

Volg de richtlijnen om te voorkomen dat je kleffe of natte spinazie hebt na het ontdooien, ongeacht hoe je het doet.

Bedankt voor het lezen.

Lees ook:   kenwood waterkokers