Scotsman ijsmachine: Nugget vs Cube ijs maker Beoordeeld


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Vraag een willekeurig persoon naar zijn favoriete ijssoort, en hij zal ongetwijfeld een uitgesproken mening hebben. Om welke reden dan ook is het soort (en de hoeveelheid) ijs dat we verkiezen een onderwerp dat bij zowat iedereen sterke reacties oproept. Sommigen onder ons kauwen graag op hun ijs, anderen verkiezen grote stukken die langer bevroren blijven, en weer anderen verkiezen weinig of helemaal geen ijs. Over één ding kunnen de meesten van ons het echter eens zijn: het meeste ijs dat standaard in een koelkast wordt gemaakt, is zeker niet van de hoogste kwaliteit die we zoeken. Het kan vaak klonterig en troebel zijn, en bedorven door de geur van andere dingen die op dat moment in de vriezer liggen.

Top 5 redenen om te investeren in een Scotsman ijsmachine

Hoewel veel fabrikanten en apparatuurfabrikanten hebben geprobeerd succesvolle ijsmachines voor thuisgebruik te maken, is de enige organisatie die de ijsmachine voor thuisgebruik echt onder de knie heeft, Scotsman. Hun machines zijn ontworpen om meer dan tien jaar mee te gaan (het dubbele van de levensduur van andere merken), terwijl hun ijsmachines relatief stil zijn in deze van nature luide categorie van apparaten. Waarom kiezen voor een Scotsman ijsmaker?

 1. Perfect Kwaliteits IJs

Scotsman machines zijn even bedreven in het maken van helder of nugget-achtig ijs van onberispelijke kwaliteit, elke keer weer. Dat alleen al is de investering waard.

 1. Consistente kwaliteit gedurende langere tijd
  Zoals we hierboven al zeiden, kan een Scotsman ijsmaker met het juiste onderhoud en reiniging tot wel tien jaar lang ijs van topkwaliteit blijven produceren.
 2. Stille werking
  Scotsman is marktleider in de productie van stille, onopvallende ijsmakers die uw gezin ’s nachts niet wakker houden.
 3. Gemakkelijk schoon te maken
  Scotsman ijsmachines zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw machine zo lang mogelijk meegaat zonder dat reparatie of vervanging nodig is.
 4. Efficiënt watergebruik
  Scotsman ijsmachines verbruiken slechts 1/5 van de hoeveelheid water die de concurrentie gebruikt. Dat is een efficiënte, energiezuinige benadering van ijsbereiding die zeker in de smaak zal vallen bij huiseigenaren.

A Tale of Two Ices: Nugget vs. Clear

Scotsman-machines zijn ontworpen om een van de twee soorten ijs te produceren: nugget-ijs of helder (gourmet) ijs. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee soorten ijs, en wat zijn hun voor- en nadelen?

Nugget Ice (ook bekend als Sonic Ice)

Nugget-ijs zijn de kleine, zachte en kauwbare stukjes ijs in pelletvorm die in sommige fastfoodrestaurants worden verkocht. Scotsman was in 1981 pionier op het gebied van nugget-ijs, nadat hij onderzoek had verricht voor de gezondheidszorg. Sindsdien is nugget-ijs enorm populair geworden in huishoudens en voedselketens over de hele wereld. Even terzijde, Scotsman maakte de nugget ijsmachines voor Sonic Hamburger Chain in de jaren 80. Dit soort ijs werd zo populair dat de term Sonic Ice werd bedacht.

Voordelen van Nugget Ice

 • Past op elke beker, glas of bakje, ongeacht de vorm
 • Absorbeert de smaak van elke vloeistof
 • Gemakkelijk en comfortabel te kauwen; niet hard voor de tanden
 • Vanuit economisch oogpunt verplaatst nugget-ijs de maximale hoeveelheid vloeistof, waardoor etablissementen minder uitgeven aan frisdrank en drankjes
 • Groter contactoppervlak met de vloeistof betekent snellere afkoeling van de drank

Nugget Ijsproces

Machines die nugget-ijs produceren, kunnen tot 80 pond vers ijs produceren in minder dan 24 uur. Zij kunnen dit doen door koud water in een cilindervormige verdamper te laten stromen, waar vijzelbladen ijsschilfers afschaven die zich ophopen en ze vervolgens omhoog duwen in nuggetvormige openingen. Kauwgomijs hoopt zich dan op in de onderste bak. Het is een efficiënt, continu proces dat een hoog volume aan ijsproductie mogelijk maakt.

Helder ijs (of Gourmet Ice)

Het alternatief voor nugget-ijs is het meer traditionele heldere ijs. Deze grotere, meer geometrische ijsstukken zijn al tientallen jaren populair in mixdranken en alcoholische dranken, en zij brengen hun eigen specifieke reeks voordelen en voordelen met zich mee.

Voordelen van helder ijs

 • Grotere ijsstukken betekent langzamer smelten, waardoor het langer duurt voordat smeltend ijs de smaak van drankjes verdunt
 • Transparant uiterlijk geeft de indruk van netheid, raffinement en aantrekkelijke visuele aantrekkingskracht
 • Helder ijs is volledig reukloos en neemt de smaak van drankjes niet op en verdunt ze niet

Helder ijs proces

Helder ijs wordt in Scotsman-machines geproduceerd door middel van een direct proces waarbij water in 24 koperen bekers wordt gespoten, waar het water onmiddellijk tot helder ijs wordt bevroren en vervolgens in de opvangbak wordt gedeponeerd om te worden bewaard. Dit eenvoudige en efficiënte proces garandeert een hoogwaardige, heldere en gelijkmatige ijsproductie, zelfs na urenlang continu gebruik.

Soorten Scotsman Clear Ice Makers

Er zijn drie series Scotsman machines voor helder ijs: de Legacy DCE, de Brilliance met een opslagcapaciteit van 30 pond en de Brilliance met een opslagcapaciteit van 50 pond. Net als de nugget ijsmachines zijn ze verkrijgbaar in zowel zwaartekracht- als pompuitvoering, en het is belangrijk op te merken dat de 30-pond modellen niet zijn voorzien van lichtindicatoren, terwijl de 50-pond modellen dat wel zijn.

Zwaartekracht vs. pomp-type nugget ijsmakers

Modellen met zwaartekracht, zoals de SCN60GA1SS met roestvrije deur of de SCN60GA1SU met deurpaneel op maat, zijn ontworpen om af te voeren met behulp van de zwaartekracht, wat ofwel gebruik buitenshuis vereist, ofwel een aparte afvoer met zwaartekracht direct onder het product. Gepompte modellen zoals de SCN60PA1SS met roestvrije deur of de SCN60PA1SU waarbij u een aangepast deurpaneel kunt gebruiken, zijn veelzijdiger omdat u de ijsmaker rechtstreeks kunt aansluiten op een verhoogde afvoer van de gootsteen. Bovendien wordt bij modellen met pomp het overtollige water uit de ijsmachine geperst, inclusief de restanten in kleine leidingen onderweg. Dit voorkomt onnodige ophoping van water. Pompmodellen zijn dan ook de populairste Scotsman-modellen, omdat ze gemakkelijk binnenshuis kunnen worden gebruikt zonder dat een afvoer via de zwaartekracht nodig is of dat het water een afstand moet afleggen wanneer het uit de machine wordt afgevoerd.

Zowel de modellen met zwaartekrachtafvoer als de pompmodellen kunnen 80 pond ijs per dag produceren met een opslagcapaciteit van 60 pond. Ze zijn allemaal standaard voorzien van een binnenverlichting, ijslepel en hangende kap. De bedieningspanelen van de Scotsman ijsmachines zijn voorzien van waarschuwingslampjes voor problemen met de wateraansluiting en een schoonmaaklampje, zodat u op de hoogte blijft van periodieke schoonmaakbeurten.

In de loop van onze jarenlange samenwerking met Scotsman, hebben wij elke vraag over Scotsman machines in het boek beantwoord. Hier zijn een paar veel voorkomende vragen die we vaak krijgen.

Waarom moet ik de ijsmaker reinigen?

Het reinigen van uw ijsmaker zorgt ervoor dat er zich geen residu ophoopt, en is ook van cruciaal belang om te voorkomen dat er ijs achterblijft dat steeds opnieuw bevriest en uitzet, wat de onderdelen kan beschadigen na jarenlang gebruik.

Hoe vaak moet ik het schoonmaken?

Scotsman raadt u aan de ijsmaker elke 6 maanden te reinigen. In gebieden met hard water kan het nodig zijn de reiniging om de 3-4 maanden uit te voeren. Het goede nieuws is dat de meeste Scotsman ijsmakers een indicator hebben die u eraan herinnert wanneer de machine moet worden schoongemaakt. Het reinigen van de ijsmaker verlengt de levensduur van uw product en zorgt ervoor dat u de beste kwaliteit ijs blijft produceren.

Kan ik de deur omkeren?

Ja, Scotsman ijsmachines hebben in het veld omkeerbare deuren. Standaard komen machines uit de fabriek met een rechter scharnierconfiguratie.

Ik heb per ongeluk een paneelklaar toestel gekocht, wat moet ik doen?

Maak je geen zorgen. Als u een Brilliance serie doorzichtige ijsmaker of zelfs een nugget ijsmachine heeft gekocht kunt u snel het KDFS deurpaneel installeren om deze eenvoudig om te bouwen naar een roestvrij paneel. Voor oudere producten in DCE-versie is KSS het juiste deurpaneelmodel.

Ik heb een afvoer op zwaartekracht gekocht en nu heb ik een pomp nodig. Wat moet ik doen?

Pompen kunnen worden gekocht bij Designer Appliances en zijn te vinden op veel van dezelfde locaties waar Scotsman ijsmakers worden verkocht.

Heb ik een speciale stekker of elektriciteit nodig voor mijn ijsmaker?

Nee, Scotsman gebruikt standaard 120V stopcontacten in de VS.

Heb ik een waterleiding nodig?

Ja, u heeft een inkomende waterleiding nodig om uw ijsmachine te voeden. Zorg ervoor dat u een noodafsluiter in de buurt van het product hebt.

Heb ik een afvoerleiding nodig?

Voor zwaartekrachtmachines hebt u een conventionele afvoer direct onder de ijsmaker nodig. Bij modellen met pomp kunt u het water afvoeren via de dichtstbijzijnde gootsteenafvoer.

Sikkelijs vs. helder ijs?

Sikkelijs heeft de vorm van een platte kant en een gebogen kant, als een ovaal die in tweeën is gesneden. Hoewel scherfijs vaak goed is om in zakken te doen en te verkopen in buurtwinkels, wordt helder ijs over het algemeen beschouwd als een ijsalternatief van betere kwaliteit.

Koelkastijs vs. ijsmachine-ijs?

Koelkastijs is over het algemeen van een veel mindere kwaliteit dan ijsmachine-ijs, vanwege de onvolmaakte omstandigheden waaronder het wordt gemaakt. Het is vaak troebel, op smaak gebracht door de andere inhoud van de vriezer, en niet uniform van vorm of consistentie.

Is een Scotsman-machine een diepvriezer?

Scotsman ijsmakers zijn geen diepvriezers – ze zijn uitsluitend ontworpen om ijs van hoge kwaliteit te maken, niet om voedingsmiddelen bevroren te houden.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 1 augustus 2017. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts