5 Beste elektrische fornuizen varieert in 2020 [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Elektrische smoothtop fornuizen zijn al decennia lang een ongelooflijk populaire keuze voor huiseigenaren in het hele land. Het gebruiks- en schoonmaakgemak, de relatief lage prijs en het gestroomlijnde uiterlijk vormen een uitstekende combinatie van waarde en functionaliteit.

Maar het kiezen van het juiste elektrische fornuis voor uw keuken is niet eenvoudig – er zijn tientallen merken, honderden modellen, en prijzen variërend van koopje-kelder tot top-of-the-line. Dus hoe weet u welke functies (en prijskaartjes) de moeite waard zijn? Wat maakt de ene elektrische range beter dan de andere?

Bij Designer Appliances, verkopen en onderhouden wij al jaren elektrische fornuizen. En omdat 2020 een opwindend jaar is geweest voor nieuwe producten van gevestigde merken, hebben we besloten om deze round-up te maken van de beste elektrische fornuizen die momenteel op de markt zijn.

Maar eerst is het belangrijk te weten wat er komt kijken bij het kiezen van de juiste smoothtop serie voor u.

Onze exclusieve video: Beste elektrische fornuizen vergeleken

in een oogopslag – Onze 5 beste elektrische fornuizen

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor elektrische fornuizen – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Cafe CES700P2MS1 30-schuif-in elektrische kookplaat
  • 2) Frigidaire Professional FPEH3077RF 30 elektrische kookplaat
  • 3) Samsung NE59R6631SS
  • 4) Bosch HEI8056U 800 Serie 30 Schuif-in Fornuis
  • 5) GE JB860SJSS 30 vrijstaande dubbele oven

De juiste elektrische kookplaat kiezen

Bij de keuze van uw elektrische kookplaat zijn er zes belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden.

Kookvermogen & Bereik
Elektrische fornuizen gebruiken elementen die zich onder de kookplaat bevinden om het oppervlak en uw voedsel te verwarmen. Het ovengedeelte van het fornuis werkt eveneens op elektriciteit en maakt ook gebruik van verwarmingselementen. In tegenstelling tot wat u zou denken, kunnen elektrische fornuizen evenveel warmte afgeven als gas- of inductiekookplaten – hoewel er andere verschillen zijn die we later zullen bespreken.

Voor uw elektrisch fornuis met gladde bovenkant wilt u een mix van kookvermogen en warmtebereik. Dat betekent dat snelkokende, ultrahete elementen weliswaar geweldig zijn, maar dat u er ook zeker van wilt zijn dat het fornuis dat u kiest u de lage, fijn instelbare temperaturen biedt waarmee u delicate kooktaken kunt uitvoeren. Iedereen die wel eens chocolade heeft laten aanbranden tijdens het smelten, kan u vertellen hoe belangrijk voorzichtig verwarmen is.

Afmetingen
De grootte van uw fornuis is belangrijk – niet alleen omdat het van invloed is op uw kookoppervlak voor zowel de kookplaat als het fornuis, maar omdat u ook rekening moet houden met de ruimte die u beschikbaar hebt voor het fornuis. Zorg ervoor dat u uw huidige fornuis opmeet als u een bestaand model vervangt, of meet de ruimte waar uw nieuwe fornuis komt. Standaardmaten voor reeksen zijn 30 en 36, maar er zijn ook modellen op de grotere en kleinere uiteinden.

Betrouwbaarheid
Het is belangrijk dat u kunt vertrouwen op uw elektrisch fornuis. Veel klanten hebben fornuizen gekocht die op dag 1 geweldig werkten, maar die niet jarenlang hoogwaardige prestaties en betrouwbaarheid bleven leveren. Veel kwaliteitsmerken bieden uitgebreide garanties op hun fornuizen in geval van storingen of andere problemen. Dit is een goed teken van een merk dat gelooft in de kwaliteit van zijn producten.

Kenmerken
Het gaat niet alleen om het kookvermogen – de extra functies en de aandacht voor details zijn de dingen die uw kookervaring echt heerlijk zullen maken. Elektrische fornuizen zijn voorzien van warmte-indicatoren, hoogwaardige knoppen of digitale bediening, zelfreinigende functies, ingebouwde aangepaste kookprogramma’s en WiFi-connectiviteit. Misschien hebt u niet al deze functies nodig, maar u moet bij het kopen van een elektrisch fornuis wel de functies in gedachten houden die voor u het belangrijkst zijn.

Schoonmaak
Hoe gemakkelijk is uw fornuis schoon te maken? Heeft de oven een effectieve zelfreinigingsfunctie? Is de kookplaat een enkel oppervlak zonder vervelende kieren en spleten die vet vasthouden? Uw fornuis heeft het zwaar te verduren, dus regelmatig schoonmaken is belangrijk. Als het assortiment dat u kiest niet schoonmaakvriendelijk is, kan dit na verloop van tijd uiterst frustrerend worden. Kies voor een elektrisch fornuis dat is ontworpen met schoonmaken in gedachten.

Design
Over design gesproken, u moet een gamma kiezen dat u echt leuk vindt om naar te kijken. Hij moet op zichzelf al visueel aantrekkelijk zijn en tegelijkertijd bijdragen tot de algemene uitstraling van uw keuken. Als u bestaande apparaten heeft, zorg er dan voor dat de afwerking past bij uw koelkast en vaatwasser. Dit geeft uw keuken een uniforme, hoogwaardige uitstraling die moeilijk te overtreffen is.

Onze Keuzes

Klaar om de vijf beste elektrische smoothtop fornuizen voor 2019 te ontdekken? Laten we beginnen.

1) Cafe CES700P2MS1 30-schuif-in elektrische kookplaat

Cafe is GE’s bedrijf dat hoogwaardige apparatuur produceert, en hun 30 slide-in staat niet voor niets bovenaan onze lijst van elektrische fornuizen. Hij beschikt niet alleen over high-end vermogen en kookcapaciteit, maar ook over een luxueuze visuele stijl en functies. De glazen kookplaat is strak en gestroomlijnd en is voorzien van een Power Boil verwarmingselement voor het snel koken van water. In de oven kunt u genieten van True European Convection met Precise Air die is ontworpen om voedsel gelijkmatig te verhitten voor bakken en braden van wereldklasse.

Zoals de meeste high-end apparaten tegenwoordig, is ook dit Cafe-model zeer verbonden. Hiermee kunt u synchroniseren met uw favoriete digitale assistent of smartphone om uw bereik op afstand te bedienen.

2) Frigidaire Professional FPEH3077RF 30 elektrische kookplaat

De naam Frigidaire roept misschien gedachten op aan ouderwetse en verouderde apparaten, maar er is niets ouderwets aan deze high-end serie. De FPEH3077RF heeft 5 branders, waarvan er twee zijn gekoppeld voor het bakken van bakplaten of grote pannen, PowerPlus Convection-koken, een ingebouwde temperatuursonde, de unieke PowerPlus-voorverwarmingsfunctie van Frigidaire voor bliksemsnel voorverwarmen, en extra luxe functies zoals vlekvrij roestvrij staal en PowerGlide-rekken die uitschuifbaar zijn zodat u gemakkelijk en veilig bij de hete vaat kunt.

3) Samsung NE59R6631SS

Dit Samsung-model lijkt misschien eenvoudig, maar het wordt ondersteund door Samsung’s toewijding aan kwaliteit en high-tech functies die dit een slimme keuze maken voor elke thuiskeuken. Het is ook redelijk geprijsd, waardoor het toegankelijk is voor meer huiseigenaren zonder de bank te breken. Hij is voorzien van vijf verwarmingselementen, een oven met een grote inhoud van 5,9 c. ft., convectiekoken, zelfreinigende functie, snelkookfuncties en een roestvrijstalen afwerking voor een eigentijdse look. In het algemeen is het een goede budget-optie voor een elektrisch fornuis.

4) Bosch HEI8056U 800 Serie 30 Schuif-In Fornuis

Bosch is een zeer gerespecteerd merk in de wereld van apparaten, en dit indrukwekkende elektrische fornuis maakt het gemakkelijk om te zien waarom. Het inschuifontwerp maakt de achterwand overbodig voor een naadloze look in uw keuken, en hij beschikt over elementen die kunnen worden omgeschakeld tussen 6 en 9 diameter. 11 gespecialiseerde kookstanden maken gourmetten gemakkelijk, terwijl convectiekoken en snelle voorverwarmingstijden uw oven zo flexibel maken als u nodig hebt. Over het geheel genomen is dit een hoogwaardige instap van Bosch in de wereld van elektrische fornuizen.

5) GE JB860SJSS 30 vrijstaande dubbele oven

Met deze dubbele oven GE 30, die zich in het midden van de prijsklasse bevindt maar over uitstekende functies beschikt, kunt u twee verschillende maaltijden tegelijk bereiden. En met vijf branders op de kookplaat, waarvan er één is ontworpen om snel te koken, beschikt u over alle kookflexibiliteit die u nodig hebt. Als het op stijl aankomt, is dit model verkrijgbaar in zes verschillende kleurpatronen, waaronder roestvrij staal, en u zult dol zijn op de slanke zwart glanzende binnenkant van de oven (en de ingebouwde zelfreinigende functie.

Eindoordeel

De dagen dat elektrische kookplaten als tweederangs opties voor fornuizen werden beschouwd, zijn voorbij. Deze elektrische smoothtop fornuizen zijn allemaal voorzien van high-end stylings, geavanceerde functies, krachtige kookmogelijkheden en het gemak dat u nodig heeft om de klus te klaren en ervan te genieten terwijl u in de keuken staat. Kies de juiste optie voor uw budget en behoeften en u zult nog jaren tevreden zijn.

Heb je vragen? Neem vandaag nog contact op met een van onze Designer Appliances experts.

FAQs

Zijn elektrische fornuizen slechter dan gas of inductie?
Hoewel elektrische kookplaten soms de reputatie hebben de “goedkope” of “low-end” optie te zijn, is dat gewoon niet het geval. Veel gebruikers kiezen voor elektrische kookplaten vanwege het gemak en de mogelijkheden die ze bieden, en veel topmerken produceren elektrische kookplaten van wereldklasse.

Wat is het verschil tussen een elektrisch fornuis en een inductie fornuis?
Hoewel elektrische en inductiekookplaten er hetzelfde uitzien, verwarmen de kookvelden uw kookgerei op verschillende manieren. Een elektrische kookplaat maakt gebruik van elektriciteit om spoelen of verwarmingselementen onder het kookveld te verhitten, die op hun beurt de kookplaat en het daarop geplaatste kookgerei verhitten. Een inductiekookplaat daarentegen maakt gebruik van inductie en magnetisme om de energie van de kookplaat rechtstreeks op het kookgerei over te brengen. Zowel inductie- als elektrische fornuizen gebruiken ofwel elektriciteit ofwel gas om de oven te verwarmen, waardoor ze technisch gezien ‘dual fuel’ zijn.

Wat is de beste manier om mijn elektrische kookplaat schoon te maken?
U kunt keramische schoonmaakmiddelen kopen die speciaal zijn ontworpen voor elektrische kookplaten, en wij raden deze aan om ingebakken vlekken te verwijderen zonder het oppervlak van de kookplaat te beschadigen. Wat de oven betreft, hebben veel toestellen een zelfreinigingsfunctie die de oven gedurende lange tijd tot hoge temperaturen verhit om aangebakken vet en voedselresten weg te branden. Dit kan rokerig koken in de toekomst helpen voorkomen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 juli 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts