Beste elektrische fornuizen in 2023 kopen, review en aanbieding

Elektrische fornuizen zijn een van de meest populaire kooktoestellen, omdat ze praktisch en veilig zijn. Bent u van plan er een te kopen en weet u zeker dat u de juiste keuze maakt in termen van prestaties en prijs? Deze gids is voor jou! Deze gids helpt u het juiste fornuis voor uw behoeften te kiezen, of het nu een keramische of inductiekookplaat, een multifunctionele oven of een kookplaatreiniger is.
elektrisch fornuis

Electrolux EKI54952OW inductiekookplaat

Het beste elektrische fornuis in 2022
Electrolux EKI54952OW
De Electrolux EKI54952OW inductiekookplaat is een must-have apparaat voor uw dagelijkse keuken met zijn 3 onafhankelijke branders met een vermogen tot 3300 W.

Bekijk de dagprijs

Op een moderne en verfijnde manier heeft de Electrolux EKI54952OW inductiekookplaat 3 onafhankelijke kookplaten met een vermogen van maximaal 3300 W voor snel koken. Met zijn geringe breedte van 50 cm kan hij zowel in een ruime als in een smalle keuken worden gebruikt. Het apparaat is gebruiksvriendelijk, heeft aanraakgevoelige toetsen en 9 verschillende standen die overeenkomen met verschillende temperaturen en kookstanden om aan verschillende behoeften te voldoen.

Naast de elektronische timer waarderen gebruikers vooral de opberglade van dit fornuis. De PlusSteam-functie en de dehydratiefunctie zijn ook erg populair bij veel Franse en Europese huishoudens. De 54L multifunctionele oven levert pulserende warmte en heeft een 1650W grill. Gezien deze kenmerken en zijn prijs, is dit toestel een uitstekende deal.

Indesit I6E6C1AE W NL elektrisch fornuis

De beste goedkope elektrische kookplaat
Indesit I6E6C1AE W NL
Met zijn 4 elektrische kookplaten en 6 kookstanden bezorgt het Indesit I6E6C1AE W FR elektrische fornuis u de beste tijd in de keuken!

Bekijk de dagprijs

Bent u op zoek naar een krachtig, betaalbaar en energiezuinig elektrisch fornuis? Je hebt het gevonden met dit Indesit product. De 4 elektrische kookplaten van het Indesit I6E6C1AE W FR elektrische fornuis bieden optimaal comfort tijdens het koken. Een van hen heeft namelijk een vermogen van 1000 W, terwijl de andere drie een vermogen van 2000 W hebben. Dit is een veelzijdig toestel, want het biedt 6 verschillende kookstanden, waardoor u veel gemakkelijker een verscheidenheid aan heerlijke gerechten kunt bereiden.

Van traditionele bereidingen tot grillen, en niet te vergeten de wonderen die kunnen worden verricht met zijn multifunctionele oven van 59 L, 2800 W. De oven is uitgerust met een timer en kan worden gereinigd door katalyse. Bovendien zijn de gebruikers vooral onder de indruk van de meegeleverde accessoires en uitrusting, zoals de lekbak, de opberglade en de geluiddempende verlichting.

Bosch Serie 4 HKR39C250

De beste high-end elektrische kookplaat
Bosch Serie 4 HKR39C250
Krachtig, praktisch, veilig en geavanceerd, dit Bosch model heeft alle nodige kenmerken om het beste elektrische fornuis in het topsegment te worden genoemd.

Bekijk de dagprijs

De Bosch Serie 4 HKR39C250 is uitgerust met een glaskeramische kookplaat voor sneller koken en gemakkelijker schoonmaken. Het kookgedeelte is ontworpen voor een grote pannenset. Dankzij het 3-D heteluchtsysteem zorgt dit fornuis voor een gelijkmatige verdeling van de warmte op 3 niveaus tegelijk. U profiteert ook van een bediening met een rood LED-display dat rechtstreeks toegang geeft tot de tijdfuncties.

Dit vrijstaande fornuis heeft een keramisch glazen oppervlak boven. Het heeft een bodemvuur en een dubbele variabele grill. Tenslotte is hij ontworpen om de veiligheid van uw huisgenoten te garanderen en is de deur voorzien van een koelventilator.

ELECTROLUX EKC54350OW

Een goed alternatief
ELECTROLUX EKC54350OW
Met een totale inhoud van 56 L, uitgerust met een katalytisch reinigingssysteem, is dit fornuis gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk schoon te maken en heeft het vele voordelen, zoals de 6 kookstanden.

Bekijk de dagprijs

Dit Electrolux glaskeramische model is een elektrisch fornuis uitgerust met 4 hi-light stralingskookplaten en een oven van 56L. Dankzij de joystickbediening en de restwarmte-indicatoren is hij bijzonder gemakkelijk te bedienen. Het apparaat heeft een uitneembare deur en uitneembare deurpanelen die stevig en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Met de timer kunt u de kooktijd instellen op basis van het soort voedsel dat wordt bereid. De oven die automatisch start en stopt, biedt u maximale veiligheid bij al uw bereidingen. Kortom, dit toestel is zeer goed uitgerust op het gebied van veiligheid.

Hoe kiest u een elektrisch fornuis?

Het kiezen van het juiste elektrische fornuis uit een breed scala van modellen is geen triviale keuze, vooral omdat de prijzen van deze grote apparaten niet goedkoop zijn. Maar in plaats van u vast te pinnen op de prijs, raden wij u aan op de juiste manier te beginnen, om de auto te vinden die u echt nodig hebt. Gebruik deze criteria en tips om uw keuze te vergemakkelijken en uw aankoop rendabeler te maken!
elektrisch fornuis kiezen

Criterium 1: Gebruik

Alvorens een elektrisch fornuis te kopen, is het van essentieel belang uw gebruik te bepalen. De behoeften van een catering-specialist zijn niet noodzakelijk dezelfde als die van een amateurkok. Sommige elektrische fornuizen zijn ontworpen om snel en handig te zijn, andere zijn veelzijdig en bieden veel mogelijkheden om de gastronomie uit te diepen. En vele zijn ontworpen voor dagelijks gebruik, terwijl andere populair zijn voor minder frequent gebruik. Bent u een van die mensen die zelden koken en af en toe afhaalmaaltijden bestellen, of maakt koken deel uit van uw dagelijkse routine? Heeft u genoeg geduld en tijd om te koken, of kookt u liever snel?

Als u eenmaal hebt besloten hoe u uw elektrische kookplaat wilt gebruiken, is het belangrijk om van tevoren de plaats van uw elektrische kookplaat te kiezen. Gezien de verscheidenheid aan fornuizen op de markt, zult u het moeilijk vinden het juiste ontwerp en de juiste afmetingen te kiezen zonder van tevoren te weten waar u het uwe wilt installeren. Ook moet u weten dat u bij elektrische fornuizen kunt kiezen tussen een inbouw- of een vrijstaand model. De eerste optie zal u veel bewegingsruimte besparen. Als u echter een ruime keuken hebt, is er niets dat u ervan weerhoudt om voor een vrijstaand elektrisch fornuis te kiezen.

Criterium 2: Het type kookplaat

Er zijn drie verschillende soorten elektrische fornuizen: de klassieke modellen, de inductiemodellen en tenslotte de glaskeramische fornuizen. Hoewel ze allemaal elektriciteit verbruiken, zit het verschil in de manier waarop de kookplaat werkt.

Lees ook:   Aigostar Cube 30IBT - XXL Digitaal 7L Hetelucht Friteuse - Kookboek - 1600g friet - 7 programmaʼs - 1900W

Conventionele elektrische fornuizen zijn opgebouwd uit traditionele elektrische platen. Ze zijn gemakkelijk in het gebruik en niet duur, hoewel ze energie-intensief zijn omdat de kookplaten tijd nodig hebben om op te warmen en af te koelen. Dit alternatief is het overwegen waard als u gewoonlijk geen tijd hebt om te koken. De glaskeramische versies daarentegen zijn vernieuwde modellen van gewone elektrische fornuizen. Ze zijn ook uitgerust met elektrische kookplaten en verwarmingselementen, maar ze verwarmen en koelen veel sneller. Zoals u ziet, verbruikt dit type fornuis minder energie, maar kost het aanzienlijk meer dan de eerste keuze.

Ten slotte zijn inductiekookplaten geavanceerde apparaten voor moderne keukens. Zij overtreffen elk ander type fornuis in termen van snelheid en gemak. Zodra de inductiekookplaat is ingeschakeld, hoeft de plaat alleen maar in contact te komen met een pan of pan om onmiddellijk op te warmen. Bovendien koelt de plaat automatisch af zodra het gerecht wordt verwijderd. Dit is het beste van het beste wat veiligheid en energiebesparing betreft, maar het is nog steeds duurder dan zijn varianten.

Criterium 3: Het aantal branders

Elektrische fornuizen hebben gewoonlijk tussen twee en tien branders van verschillende grootte. Het aantal branders kan echter variëren, afhankelijk van het type fornuis en de grootte ervan. In de meeste gevallen hebben conventionele modellen twee tot vier kookplaten. Keramische kookplaten kunnen er drie tot zes hebben, en inductiekookplaten tot zes of meer, afhankelijk van het model.

Het spreekt vanzelf dat het aantal kookplaten geen invloed heeft op de prestaties van een elektrisch fornuis. Maar hoe meer, hoe beter! U kunt verschillende spijzen tegelijk bereiden, ook al betekent dat tijdwinst.

Criterium 4: Het type oven

Net als de kookplaten zijn er ook twee soorten ovens die op een elektrisch fornuis kunnen worden gemonteerd, namelijk de traditionele (of natuurlijke convectie) elektrische oven en de multifunctionele oven. De eerste keuze wordt aanbevolen voor basiskoken. Hij bestaat uit twee verwarmingselementen, één onderin de oven en één bovenin de oven. Hun vermogen is hoog genoeg om elk voedsel te bereiden, van eenvoudige koekjeskoekjes tot vlees en gevogelte. Deze twee verwarmingselementen kunnen worden geactiveerd naargelang van het type koken: samen of het ene zonder het andere (koken aan beide zijden, van boven of van onder).

Anderzijds is de multifunctionele oven de grootste bondgenoot van kookliefhebbers en chef-koks. De meeste hebben extra opties zoals grillen en roterende warmte. Als u van gastronomie in al zijn glorie houdt, is dit het type oven voor u! U kunt er alles mee bereiden, van warme voorgerechten tot allerlei desserts.

Criterium 5: Extra voorzieningen

U zult inmiddels wel begrepen hebben dat niet alle elektrische fornuizen hetzelfde zijn, maar de extra functies die ze bieden wel. Zelfs als sommige van deze opties optioneel zijn, moet u ervoor zorgen dat uw toestel is uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen. Aangezien het een toestel is dat binnen het bereik van kinderen is, zijn vergrendeling van de bedieningsorganen en programmering van de kooktijd van essentieel belang om het risico van brand en verbranding te voorkomen. Hetzelfde geldt voor slim koken, wat een groot pluspunt is wanneer u tijd wilt besparen en in de kortst mogelijke tijd wilt eten. Ten slotte kunt u ook rekenen op extra accessoires zoals de rotisserie om smakelijk gebraden gevogelte te bereiden.

Criterium 6: Schoonmaak

Goed onderhoud van uw elektrische kookplaat is essentieel om de prestaties en de levensduur ervan te garanderen. Natuurlijk is kwaliteit een essentieel criterium, hoewel u er op lange termijn goed voor moet zorgen dat u niet elk jaar een nieuwe hoeft te kopen. Wat reiniging en onderhoud betreft, vergen ovens meer aandacht dan kookplaten. Deze kunnen met de hand worden schoongemaakt met een vochtige doek of spons, of zo nodig met een schraper. De reiniging van de oven hangt echter af van het model dat u kiest, en het zijn de wanden die een rol spelen. U kunt kiezen tussen automatische katalytische of pyrolyse reiniging.

  • Katalytisch reinigen is een halfautomatische manier van reinigen. De wanden zorgen ervoor dat de oven wordt ontdaan van opgehoopt vet wanneer de temperatuur boven de 220° komt. U moet de afzettingen dan handmatig verwijderen zodra de oven is afgekoeld.

Pyrolyse reiniging is een volautomatisch reinigingsproces. Het systeem is hetzelfde als het katalytische systeem, maar wordt pas geactiveerd bij een temperatuur van meer dan 500°. U zult merken dat dit alternatief duurder is dan het eerste, hoewel het zuinig is in termen van elektriciteitsverbruik.

De voordelen van een elektrisch fornuis

Heeft u besloten een elektrisch fornuis te kopen in plaats van een ander type fornuis, zonder de belangrijkste voordelen te kennen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, want wij hebben de voordelen van een elektrisch fornuis op een rijtje gezet en geven u advies. Laten we beginnen!

  • Gemakkelijk te installeren: In tegenstelling tot andere modellen op de markt van grote apparaten, is het elektrische fornuis uiterst praktisch te installeren. Hij heeft geen aansluitingen nodig en is gemakkelijk in de keuken te installeren. U hoeft geen beroep te doen op een vakman om het te installeren, want u hoeft alleen maar de juiste plaats te vinden (ingebouwd of niet) en het aan te sluiten op een elektrisch netwerk om het op te starten.
  • Gemakkelijk te hanteren: u hebt geen lucifer of aansteker nodig om een elektrisch fornuis te gebruiken. Het bestaat uit ontstekingsknoppen die corresponderen met elk vuur. Eenmaal aangesloten op het elektriciteitsnet hoeft u de knop alleen nog maar op het gewenste warmteniveau te draaien en klaar is Kees.
  • Gemakkelijk te onderhouden: om de kookplaten van een elektrisch fornuis schoon te maken, kunt u alleen een vochtige spons of doek gebruiken. Gewoonlijk hebben deze toestellen gladde (of glazen) platen die gemakkelijk schoon te maken zijn. Om etensresten en olieaanslag te verwijderen, kunt u een schraper gebruiken. Maar wees voorzichtig dat u niet te hard schrobt, want dat kan krassen op de kookplaten veroorzaken.
  • Eenvoudige en praktische bediening: de bediening van een elektrisch fornuis is even eenvoudig als die van elk ander toestel van hetzelfde type. Zodra het via een elektrisch circuit van stroom wordt voorzien, wordt de warmte die u kiest voor de kooktaak gelijkmatig verdeeld over de hele kookplaat. U hoeft de geleverde warmte niet te berekenen, maar u kunt beter controleren of de intensiteit van het vuur is wat u wilt. Ook is er geen risico dat een leiding verstopt raakt, aangezien de stroomtoevoer via een elektrische kabel verloopt.
  • Veilig: Ondanks het niet te verwaarlozen brandgevaar is een elektrisch fornuis veel veiliger dan een gasfornuis. Bij de laatste bestaat namelijk meestal het risico van verstopping van de toevoerleiding en van lekken. Ook aanstekers en lucifers heb je niets met een elektrisch fornuis, waardoor je minder angst hoeft te hebben. Met andere woorden, u hoeft er alleen maar voor te zorgen dat het apparaat volledig is uitgeschakeld en dat jonge kinderen het niet gebruiken om ongelukken te voorkomen.
  • Een ruime keuze: het is duidelijk dat de fabrikanten een breed scala van elektrische fornuizen op de markt aanbieden. Het is niet alleen een kwestie van merk, maar ook van design en functionaliteit. Elektrische fornuizen zijn er in vele soorten en maten, zodat u een ruimere keuze hebt bij de aankoop van uw toestel. En vergeet niet dat er ook drie soorten elektrische fornuizen zijn waaruit u kunt kiezen: het traditionele elektrische fornuis, het inductiekooktoestel en het glaskeramische fornuis.
Lees ook:   Vita-Crisp hetelucht friteuse 1700W 10L 8 functies ruimtebesparend

De verschillende soorten elektrische fornuizen

Momenteel zijn er drie grote families van elektrische fornuizen op de Franse markt: inductiekookplaten, glaskeramische kookplaten en traditionele modellen. Hier volgt een nadere beschouwing van de verschillen tussen deze modellen:

Elektrische inductiekookplaat

Elektrische inductiekookplaat
De elektrische inductiekookplaat is momenteel het meest gangbare model. Het toestel, dat gewaardeerd wordt om zijn prestaties en de besparingen die het oplevert in vergelijking met andere soorten toestellen, werkt dankzij een koperen spoel die zich onder de platen bevindt. Dit systeem maakt onmiddellijke verwarming en snelle afkoeling mogelijk.

De uitzonderlijke prestaties van inductiemodellen hebben een prijs en het zijn gewoon de duurste modellen die vandaag beschikbaar zijn. Dit is het grootste nadeel van dit type elektrisch fornuis. De Electrolux EKI54952OW behoort tot deze eerste categorie van apparaten.

Keramische elektrische kookplaat

Keramische elektrische kookplaat
Het glaskeramische fornuis is een model met een plaat van gehard glas. Dit type toestel kan worden uitgerust met twee verwarmingswijzen: het halogeenkooktoestel, dat de energie in pulsen naar boven stuurt, en het stralingskooktoestel, dat werkt door straling of geleiding. Op dit laatste type fornuis geeft een controlelampje aan of de plaat nog heet is.

De glaskeramische kookplaat heeft de eigenschap snel op te warmen. Aan de andere kant koelt het langzaam af. In tegenstelling tot inductiekookplaten verbruiken kookplaten van glaskeramiek veel meer energie. De Bosch Serie 4 HKR39C250 en de ELECTROLUX EKC54350OW behoren tot deze categorie.

Klassiek elektrisch fornuis

Klassiek elektrisch fornuis
Klassieke modellen behoren tot de eerste generatie elektrische fornuizen. Uitgerust met gietijzeren platen en een geëmailleerde bovenkant, hebben ze tijd nodig om de ideale temperatuur te bereiken, in vergelijking met inductie- of glaskeramische toestellen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en gemakkelijk te installeren.

Conventionele fornuizen zijn niet geschikt voor bepaalde kooktechnieken. De trage temperatuurstijging maakt het moeilijk om verfijnde gerechten te bereiden. Bovendien is het risico op brandwonden groter en zijn ze moeilijk schoon te maken. De INDESIT I6E6C1AE W FR behoort tot deze derde categorie.

Inductie of glaskeramische kookplaat?

Inductiekookplaat

Inductiekookplaten zijn bijzonder populair vanwege hun gebruiksgemak en gemak. De warmte die hij afgeeft stijgt en daalt namelijk snel, wat veel tijd bespaart. Bovendien biedt hij een grotere precisie bij de verdeling van de warmte, die alleen ontstaat wanneer hij in contact is met een pan of pan. Door voor dit type elektrisch fornuis te kiezen, garandeert u een aanzienlijke energiebesparing, hoewel de prijs van deze toestellen min of meer hoog is.

Keramische fornuizen

Glaskeramische fornuizen staan bekend om hun betaalbare prijs en onderhoudsgemak en werken op verwarmingselementen. Het zijn uitstekende alledaagse apparaten, maar op de lange termijn zijn ze minder zuinig dan inductiekookplaten. Dit komt doordat hun warmte minder nauwkeurig is, waardoor het langer duurt om het fornuis op te warmen en te gebruiken.

Conclusie

U zult dus een keuze moeten maken tussen efficiëntie en betaalbaarheid. Maar voordat u beslist, moet u rekening houden met uw gebruik en het soort gerechten dat u vaak kookt, om een evenwicht te vinden tussen deze twee mogelijkheden, die beide voordelig zijn.

Waarom een elektrisch fornuis kopen?

Gebruiksgemak

Elektrische fornuizen van glaskeramiek of inductie zijn moderne apparaten die ontworpen zijn voor onmiddellijk gebruik. Er is geen ingewikkelde installatie nodig, draai gewoon aan een knop om de gewenste temperatuur te bereiken. Het enige wat u hoeft te doen is uw ingrediënten klaarmaken en u kunt beginnen met koken.

Gemakkelijk te onderhouden

Elektrische fornuizen hebben vaak een glad kookoppervlak. Een paar keer afvegen met een spons of vochtige doek is voldoende na gebruik. Ovens zijn vaak uitgerust met een zelfreinigend systeem dat gebruik maakt van katalyse en pyrolyse, waardoor het vet van de binnenwanden van de oven wordt verwijderd. Met andere woorden, met een elektrisch fornuis vermindert u het schoonmaakwerk aanzienlijk.

Duurzaamheid en stabiliteit

Dit type fornuis wordt ook gewaardeerd om zijn stabiliteit in combinatie met uitzonderlijke sterkte. Hij kan de grootste potten en pannen aan met een grote hoeveelheid voedsel om te koken. Deze stabiliteit zal het voor amateurkoks gemakkelijker maken de perfecte pot te vinden.

Ruime keuze aan producten

De laatste jaren hebben de grote merken van elektrische fornuizen elk modellen op de markt gebracht die qua prijs, ontwerp en prestaties met elkaar concurreren. De consument heeft keuze te over, gezien de grote verscheidenheid in prijs.

Lees ook:   Inventum GF350HLD Hetelucht Friteuse 3.5L 1500W Zwart/RVS

Veiligheid

De veiligheid van de gebruiker is een onbetwistbaar voordeel dat elektrische fornuizen onderscheidt van andere modellen op de huidige markt. Kookplaten bieden een warmteoppervlak in plaats van een open vlam. Ovens die werken op droge warmte en vaak zijn uitgerust met een koude deur, zijn ook het vermelden waard. Dit waarborgt de veiligheid van de gebruikers, ook van kinderen.

De verschillende merken van elektrische fornuizen

Naar onze mening zijn de beste merken van elektrische fornuizen in 2022 :

Electrolux

Electrolux is een toonaangevend merk in de sector huishoudelijke apparaten. Van wasmachines en koelkasten tot elektrische fornuizen, het Zweedse merk biedt een breed scala aan apparaten voor elk budget.

Indesit

Indesit is een Italiaanse fabrikant van huishoudtoestellen, opgericht in 1930 in Fabriano. Sinds 2017 maakt het deel uit van de Amerikaanse Whirlpool-groep, en zijn elektrische fornuizen behoren tot de populairste modellen in Europa en de rest van de wereld.

Bosch

Bosch is ook een van de belangrijkste fabrikanten van diverse apparaten, waaronder huishoudelijke apparaten. De elektrische fornuizen van het Duitse merk worden over de hele wereld verkocht en zijn fenomenaal succesvol.

Smeg

Smeg is een Italiaans merk van high-end huishoudelijke apparaten. Koelkasten, wasmachines en elektrische fornuizen behoren vandaag tot hun meest populaire producten.

AEG

Als u op zoek bent naar een goed presterende, betaalbare inductiekookplaat, moet u ook de producten van AEG in uw zoekopdracht opnemen, want dit Duitse merk is ook op dit gebied een van de toonaangevende namen.

Hoeveel kost een elektrisch fornuis?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 350 tot € 750
  • Middenklasse: €750 tot €900
  • Top of the range: + Meer dan €900

Tips

Denk eraan om je koken te programmeren

Elektrische fornuizen met tijdschakelklok hebben hun plaats gevonden in Franse huizen, zozeer zelfs dat we niet meer zonder kunnen. De reden waarom ze zo populair zijn, is deels te danken aan hun gemak en veiligheid. Kies dit type fornuis om er zeker van te zijn dat uw voedsel gaar is, ook als u er niet op let. Het is ook de beste manier om ongevallen met elektriciteit te vermijden en geld te besparen op uw volgende rekening.

Zet het fornuis uit na gebruik

Het is vanzelfsprekend om een elektrisch fornuis na gebruik uit te schakelen. De risico’s van vergeten zijn echter niet minder ernstig en kunnen ernstige gevolgen hebben (hoger elektriciteitsverbruik, risico van lichamelijk letsel, grote kans op oververhitting door kortsluiting, of zelfs brand). Controleer uit voorzorg of de knop in de “OFF”-stand staat en of de stekker uit het stopcontact is gehaald, ook al moet u dat zo nodig verschillende keren doen.

Volg de veiligheidsvoorschriften in de handleiding

Zelfs als het elektrische fornuis al is uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact is gehaald, moet u zich ervan bewust zijn dat kookplaten nog steeds ongelukken kunnen veroorzaken. Het kan enige tijd duren voordat de temperatuur daalt, en u kunt uzelf, uw keukengerei en uw voedsel verbranden als u daar geen rekening mee houdt. Laat uw elektrische kookplaat ook niet onbeheerd achter, vooral niet als u kinderen in huis hebt.

Verwijder afzettingen die aan de platen kleven

Of u nu voedsel bakt, suddert of kookt, het komt vaak voor dat het kookproces op uw kookplaat spat en voedsel, saus of olie achterlaat. Om ze goed te verwijderen, moet u een geschikte schraper gebruiken terwijl ze nog heet zijn, anders blijven ze eraan kleven en verspreiden ze een brandlucht in uw huis de volgende keer dat u ze gebruikt.

Gebruik de juiste reinigings- en onderhoudsproducten

Of u nu een conventionele, inductie- of keramische elektrische kookplaat gebruikt, zorg ervoor dat u de juiste producten krijgt om ze te onderhouden. Als u milieubewust bent en chemische schoonmaakmiddelen absoluut wilt vermijden, kunt u altijd natuurlijke producten gebruiken die gebaseerd zijn op grootmoeders trucs (witte azijn, zuiveringszout, enz.).

FAQ

Welk type pan moet ik gebruiken op een elektrisch fornuis?
Het type pan dat met een elektrisch fornuis wordt gebruikt, hangt noodzakelijkerwijs af van het type fornuis dat u hebt. Als algemene regel raden wij u echter aan alleen pannen te gebruiken die plat en niet te zwaar zijn, omdat dit de techniek van het toestel kan beschadigen. Zorg er bovendien voor dat ze droog zijn voordat u ze op de kookplaten legt, om beschadiging van de kookplaten te voorkomen.

Hoe werkt de grill van een elektrisch fornuis?
Innovaties in elektrische fornuizen beperken zich niet langer tot een eenvoudige oven, maar omvatten ook andere functies zoals een grill. De grill zorgt er onder meer voor dat het voedsel gelijkmatig gaar wordt. Om het aan te zetten, hoeft u het alleen maar in te stellen via het bedieningspaneel van uw fornuis.

Welk type pan moet ik gebruiken in de oven van een elektrisch fornuis?
Om de levensduur van de oven van uw elektrische fornuis te garanderen, raden wij u aan vormen van vuurklei, glas, aardewerk of gietijzer te gebruiken.

Hoe kan ik elektriciteit besparen met een elektrisch fornuis?
Een elektrisch fornuis hoeft niet veel elektriciteit te verbruiken. Integendeel, u kunt altijd de juiste stappen ondernemen om uw kosten te drukken en toch te genieten van een krachtig en efficiënt toestel. De beste manier om elektriciteit te besparen met een elektrische kookplaat is te kiezen voor een model met een timer waarmee u de kooktijd kunt regelen. Aangezien de kookplaten na het uitschakelen nog enkele minuten op dezelfde temperatuur blijven, kunt u hiervan profiteren om uw kookwerk af te maken zonder dat u het fornuis aan hoeft te houden.