Beste vervanging voor kokosmelk uit blik – Beste Opties!

Vind de beste vervanger voor ingeblikte kokosmelk voor uw recept.

Nu kokosmelk in blik een steeds grotere rol speelt in veel gezinshuishoudens, is het geen verrassing dat het zijn weg begint te vinden in alle recepten, van curry tot smoothies tot baksels en desserts.

Maar welke kokosmelk in blik kun je gebruiken als je zoete of hartige recept om dit ingrediënt vraagt als je het niet bij de hand hebt?

Vind het perfecte alternatief in deze lijst. Wij hebben deze alternatieven voor u uitgezocht, zodat u de beste keuze kunt maken als het gaat om kokosvervangers.

Zelfs de niet-kokosnoot ingrediënten op deze lijst kunnen werken in de meeste gerechten.

Hoe een kokossmaak te krijgen zonder kokosnoot ingrediënten

Als je hunkert naar die zo belangrijke kokossmaak kun je de kokosnoot namaken en andere ingrediënten in je gerecht gebruiken om dit te bereiken:

  • Voeg kokosolie toe
  • Top je gerecht met geraspte kokos, dit geeft ook een lekkere knapperigheid en textuur aan je gerecht.
  • Je kunt ze rechtstreeks uit de zak toevoegen of ze lichtjes roosteren in een koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudkleurig zijn.

Hoe verdik je je gerecht zonder kokosroom

dikke soep

Kokosmelk in blik is een populair ingrediënt in veel wereldse gerechten. Waaronder curry’s, sauzen, smoothies, bakken, en zelfs luxe ijskoffie.

Kokosmelk is niet alleen populair bij het romig maken van veganistische gerechten omdat het van nature zuivelvrij is, maar het voegt ook een prachtige rijke smaak en een dikke textuur toe aan elke maaltijd.

Kokosmelk is populair in de Aziatische keuken vanwege de romige textuur die perfect is voor een currysaus die zowel lopend als dik en stroperig is.

Het is een ingrediënt dat we aanraden om altijd bij de hand te hebben in je kast.

Als het recept te lopend is, voeg dan een beetje maïzena toe om de totale dikte van het gerecht te vergroten.

Een zuivelvrij, veganistisch alternatief vinden

zuivelvrij

We beseffen dat je soms gewoon een vervanger moet vinden voor kokosmelk uit blik.

Misschien heeft de winkel geen geluk en zijn de schappen leeg van je gebruikelijke basisproduct, of misschien vermijd je kokos om dieetredenen of ben je gewoon geen fan van de smaak.

Het merendeel van deze lijst is ook zuivelvrij en geschikt voor wie een veganistisch dieet volgt of kookt voor plantaardige vrienden en familieleden.

We have marked the vegan-friendly and therefore dairy-free options with an asterisk (*) for your convenience.

Top 10 beste vervangers voor kokosmelk uit blik

Sommige van deze alternatieven zijn het beste wanneer je een subtiele smaak nodig hebt met een romige textuur en sommige zijn het beste wanneer je een diepe smaak wilt toevoegen.

These ingredients will vary in taste and viscosity to canned coconut milk, so please keep this in mind when you are choosing your perfect alternative.

Hier zijn onze top 10 beste vervangers van vergelijkbare kokosnoot ingrediënten, plantaardige melk, en unieke alternatieven waar je misschien niet aan gedacht hebt.

Kokosnoot Room*

room

Kokosroom is het geconcentreerde rijke en romige deel van kokosmelk. Het is meestal tussen 70-80% kokosnoot extract met minimaal water.

Dit betekent dat het bij kamertemperatuur vast is. Maar bij het koken wordt het een romige vloeistof.

Dit is onze beste aanbeveling voor een kokosmelkvervanger, omdat het zowel qua textuur als smaak het meest vergelijkbare eindresultaat oplevert.

Vanwege het zeer lage watergehalte is kokosroom ook een prima alternatief in gerechten die je niet wilt verkleinen.

Als je haast hebt of niet wilt dat de rest van de ingrediënten in je gerecht te gaar worden, dan zou kokosroom een geweldig go-to ingrediënt zijn om bij de hand te hebben in je voorraadkast.

Kokosmelkpoeder*

kokosmelkpoeder

Kokosmelkpoeder is een degelijk alternatief om een gerecht een romige, kokossmaak te geven.

Om te maken voeg je gewoon het poeder toe met warm water en meng je tot de gewenste consistentie.

U kunt de consistentie aanpassen door het volume van het gebruikte water aan te passen.

Dit is een geweldig alternatief om te gebruiken wanneer u eenpersoonsporties of kleinere porties kookt, omdat u de exacte hoeveelheid die u nodig hebt kunt afwegen en verspilling kunt beperken.

Bovendien kun je dit kokosmelk alternatief in je kast bewaren, zelfs na het openen!

Dit is onze topaanbeveling voor een back-up plan of voor studenten met een budget.

Notenboter*

notenboter

Hoewel u de kokossmaak niet zult krijgen, kunt u zeker de romige textuur van ingeblikte kokosmelk nabootsen met een verscheidenheid aan notenboter.

Meng gewoon een deel notenboter met drie delen water in een kom. Meng met een garde of in een kleine blender tot een gladde consistentie.

U kunt dit vervolgens gebruiken om uw gerecht meer smaak en dikte te geven.

Wij vinden dat amandelboter, cashewboter, of tahini over de hele linie het beste werken, of als je gerecht de intensere smaak van pindakaas aankan dan is dit ook een geweldige keuze.

Koemelk

Wanneer u koemelk gebruikt als alternatief voor kokosmelk, kunt u het beste melk zoeken met het hoogst mogelijke vetpercentage.

Volle melk is ideaal en zal de rijkdom van kokosmelk repliceren in uw gerechten.

U zult merken dat minder meer is, zelfs als u volle melk gebruikt, zal de dikte niet gelijk zijn aan die van kokosmelk. Voeg beetje bij beetje toe tot u de gewenste smaak en textuur heeft bereikt.

Griekse Yoghurt

Als je aan het eind van je recept komt en dan beseft dat je gerecht een wat romiger textuur nodig heeft, dan kan Griekse yoghurt (of een veganistisch alternatief zoals soja yoghurt) precies zijn wat je nodig hebt.

Vooral als je Griekse yoghurt met kokossmaak kunt krijgen. Die kun je echter het beste aan het eind van een gerecht toevoegen, omdat hij de neiging heeft te splijten als hij wordt verhit of gekookt tot een hoge temperatuur.

Yoghurt heeft meestal een lager vetgehalte dan kokosmelk, dus het kan zijn dat uw gerecht wat dunner is dan normaal.

Kom echter niet in de verleiding om ter compensatie extra yoghurt toe te voegen, want dat kan een ongewenste pikante smaak geven. Als dit gebeurt, voeg dan een kleine hoeveelheid vloeibare zoetstof toe om het gerecht in evenwicht te brengen.

Sojamelk*

sojamelk

Net als yoghurt heeft sojamelk een lager vetgehalte dan kokosmelk.

Dit gezegd zijnde, werkt het nog steeds als een uitstekend alternatief in de meeste recepten, tenzij je specifiek een dikke saus nodig hebt.

Sojamelk is ook hoog in eiwitten, dus kan geweldig zijn voor het raken van je eiwitdoelen voor de dag zonder afbreuk te doen aan lekker eten.

Controleer wel het etiket en kies voor ongezoete sojamelk, want de gezoete varianten kunnen je recept in de war sturen.

Amandelmelk*

Gerechten met een nootachtige smaak hebben baat bij amandelmelk. Tenzij je allergisch bent voor noten natuurlijk.

Je zou zelfs een combinatie van amandelmelk en amandelboter kunnen gebruiken om de smaak en dikte te verhogen in vergelijking met het gebruik van notenboter alleen met water.

Als je je zorgen maakt over het verlies van romigheid met amandelmelk, waarom voeg je dan niet wat kokosmeel of maïzena toe in een kom voordat je het aan je recept toevoegt.

Dit zal je melk indikken en dus resulteren in een super romig eindresultaat.

Cashew Room*

Cashewroom heeft, in tegenstelling tot de genoemde plantaardige melkopties, een hoog vetgehalte. Daardoor is het een uitstekende vervanger voor kokosmelk.

Cashewmelk is ook een ander alternatief om te bekijken als je veganistisch of zuivelvrij bent.

Het werkt geweldig als vervanging voor ingeblikte kokosmelk in soep, vanwege de gladde textuur.

Zware room

Zware room is onze beste vervanger voor kokosmelk uit blik in kerriesaus.

Dit is omdat het een veel hoger gehalte heeft dan de meeste van de andere niet van kokosnoot afgeleide ingrediënten op deze lijst en daarom een dikke, smakelijke currysaus zal creëren waarvan u en uw gezin kunnen genieten. Zure room kan ook goed werken.

Tofu*

Silken tofu, ook bekend als zachte tofu, is een geweldig alternatief voor veganisten en mensen die zuivel in hun dieet vermijden.

Het wordt gemaakt van sojamelk die is samengeperst.

Het is een uitstekende romige, gladde vervanger voor soepen, sauzen, en zelfs als eivervanger in een veganistische verse toast.

tofu

Het is super veelzijdig en door zijn zachte smaak kan het naadloos worden toegevoegd aan de meeste gerechten als een één-op-één verhouding met kokosmelk. Bovendien, als extra bonus, is silken tofu ook een fantastische bron van eiwitten en laag in vet.

Lees Volgende: Hoe gebruik je Bay Leaves voor maximale voordelen?

Nu beginnen met koken

These ten alternatives can be used as a substitute for canned coconut milk. Coconut milk is incredibly versatile itself, and therefore many ingredients can be used as a substitute in your favorite recipes.

Kies verstandig een alternatief, afhankelijk van uw smaakvoorkeuren, dieetwensen of wat het recept vraagt.

Kies voor verschillende ingrediënten, afhankelijk van de behoeften van het recept, en ga weer de keuken in.

Deze post ging over de beste vervangers voor kokosmelk uit blik.

Maar wat denk jij? Reageer je gedachten over deze vervangers of stuur ons een berichtje op Instagram.

We kletsen graag met je over alles wat met eten, koken en creatief worden in de keuken te maken heeft!

Lees ook:   Bye, dry januari! 4x heerlijke cocktails voor vanavond