Bewaar champignons – zodat de champignons lang vers blijven!

Verse paddenstoelen zijn al vele jaren een van de meest populaire paddenstoelen in dit land. De bruine en witte champignons zijn nu het hele jaar door verkrijgbaar in supermarkten. Ze zijn geschikt voor verschillende gerechten. Als de champignons na aankoop niet snel worden verwerkt, bederven ze vrij snel. Met slechts een paar eenvoudige stappen blijven de champignons langer vers.

Verse champignons moeten onmiddellijk worden verwerkt

De champignons worden in de supermarkten aangeboden in plastic bakjes bedekt met een folie. Als de paddenstoelen na het winkelen in deze kom worden bewaard, vormen ze zich na korte tijd en hebben ze dan een zeer muffe geur. Het bederf van de paddenstoelen wordt vaak veroorzaakt door condensatie die zich onder de film vormt. Zodra de paddenstoelen een onaangename geur hebben, moeten ze zeker worden weggegooid.

Om dit te voorkomen, moeten de paddenstoelen kort na aankoop worden verwerkt. Nadat de folie is verwijderd, haal je de champignons uit de schaal en verdeel je ze op een keukenpapier. Eerst moeten de paddenstoelen worden gereinigd van grof vuil. De eenvoudigste manier om dit te doen is met een brede borstel. Nadat het grove vuil is verwijderd, kunnen de champignons nog worden afgewreven met een keukenpapier. Verse champignons worden niet gewassen. Als de champignons nodig zijn voor een gerecht, kan de stengel worden ingekort met een scherp mes.

Hoe weet je of paddenstoelen nog goed zijn?

De paddenstoelen kunnen anders bewaard worden

Zodra de champignons zijn schoongemaakt, kunnen ze opnieuw worden verpakt voor opslag. Een papieren zak of een droge katoenen doek is geschikt voor het verpakken van de champignons. Deze materialen zijn geschikt omdat de paddenstoelen zuurstof nodig hebben tijdens de opslag. Als opslaglocatie is het groentecompartiment van de koelkast of een koele opslagruimte geschikt. De champignons mogen na het schoonmaken nooit naast geurig voedsel zoals kaas worden bewaard. De paddenstoelen nemen snel de geur van ander voedsel over en de eigenlijke paddenstoelensmaak gaat verloren. Met deze maatregelen blijven de champignons zo’n drie tot vier dagen langer vers.

Lees ook:   Welk Fruit Mag Een Kanarie? (Solution)

Het invriezen of drogen van champignons zorgt voor een langere houdbaarheid. Champignons kunnen rauw worden ingevroren of gekookt. Als de champignons bevroren zijn, kan een plastic kom met een deksel worden gebruikt. De paddenstoelensmaak gaat niet verloren door invriezen. Drogen in de oven is ook mogelijk. De champignons worden het best in gelijke plakjes gesneden om te drogen en te drogen bij 50 tot 60 °C op een bakplaat. De paddenstoelen worden na ongeveer drie uur gedroogd. De gedroogde champignons moeten ook op een koele en droge plaats worden bewaard.

Is het mogelijk om paddenstoelen in te vriezen?