Gerecht: Hoe Chili con carne maken

Gerecht: Hoe Chili con carne maken

Chili con carne is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Tex-Mex keuken. Het is een pittig gerecht op basis van chili pepers, bonen en gehakt. Het is gemakkelijk te maken en is een perfect gerecht voor een doordeweekse avondmaaltijd. In dit artikel zullen we je stap voor stap leren hoe je chili con carne kunt maken.

Stap 1: Ingrediënten verzamelen

Voordat we beginnen met het koken van chili con carne, moeten we eerst alle benodigde ingrediënten verzamelen. Hier is een lijst van alles wat je nodig hebt:

– 500 gram gehakt (rund of varken)
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 groene paprika, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels chilipoeder
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel zwarte peper
– 2 eetlepels olijfolie

Stap 2: Het vlees bruinen

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak het geheel nog eens 2-3 minuten tot de ui glazig is.

Stap 3: De groenten toevoegen

Voeg de paprika’s toe aan de pan en bak het geheel nog eens 5 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, kidneybonen, chilipoeder, komijnpoeder, oregano, zout en peper toe.

Stap 4: Laat het sudderen

Breng het geheel aan de kook en laat het sudderen op laag vuur gedurende 30-40 minuten. Roer af en toe door.

Lees ook:   Avocado toast

Stap 5: Serveer de chili con carne

Serveer de chili con carne in kommen en garneer met wat geraspte kaas en gehakte peterselie. Je kunt er ook rijst, tortilla chips of een salade bij serveren.

FAQs

1. Kan ik het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt?
Ja, je kunt het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt of zelfs helemaal weglaten om een vegetarische versie van dit gerecht te maken.

2. Kan ik andere bonen gebruiken in plaats van kidneybonen?
Ja, je kunt zwarte bonen, bruine bonen of zelfs kikkererwten gebruiken in plaats van kidneybonen.

3. Hoe kan ik de chili minder pittig maken?
Je kunt minder chilipoeder gebruiken of de zaadjes uit de chili peper verwijderen om de chili minder pittig te maken.

4. Kan ik dit gerecht invriezen?
Ja, je kunt dit gerecht invriezen voor later gebruik. Bewaar het in een luchtdichte container in de vriezer tot maximaal 3 maanden.

5. Kan ik dit gerecht in de slowcooker maken?
Ja, je kunt dit gerecht ook in de slowcooker maken. Bak het vlees en de groenten eerst aan en voeg het geheel vervolgens toe aan de slowcooker. Laat het geheel gedurende 4-6 uur sudderen op laag vuur.

Conclusie

Chili con carne is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd. Met dit recept kun je in een handomdraai een heerlijke chili con carne op tafel zetten. Experimenteer gerust met de ingrediënten en maak het gerecht naar jouw smaak. Eet smakelijk!