De ideale kerntemperatuur van gebraden korst

De gebraden korst is erg populair, vooral in Zuid-Duitsland en Beieren. Het gebraden varkensvlees met de korst is een zeer stevig voedsel, vaak geserveerd met aardappelknoedels, saus en groenten. Om het korstgebraad te laten slagen en een zeer knapperige korst te hebben, moet het een bepaalde tijd in de oven worden gezet. Maar wat is de ideale kerntemperatuur voor gebraden korst?

Het korstgebraad kan rooskleurig zijn of uit de oven worden gehaald

Natuurlijk, om de kerntemperatuur te controleren, een Vleesthermometers nodig. Dit wordt vooral aanbevolen als je gebraad een groter stuk vlees is.

Als je de gebraden korst erg lekker vindt sappig liefde en geef je een gemakkelijke roze vleeskleur maakt het niet uit, je kunt een kerntemperatuur instellen van 72 °C kiezen. Compleet gebakken maar nog niet droog is het gebraad bij een temperatuur van 80 °C.

Als je geen thermometer bij de hand hebt, moet je de gebraden korst volgen Tijd bereid in de oven. Bij een oventemperatuur van ongeveer 200 °C heeft een stuk vlees nodig met een gewicht van ongeveer 2 kilogram 160 minutentot het gaar is. Voor een korstgebraad met 3 kilogram is het een kooktijd van ongeveer 240 minuten.

Jus thermometer

De braadthermometer maakt het gemakkelijker om het gebraad te bereiden, maar zonder is het net zo goed mogelijk. Bron: Cv

Bij de low-cooking methode moet de oven op een temperatuur van 80 °C hebben. De kooktijd voor de gebraden korst is echter Drie keer zo lang.

De korst wordt bijzonder smakelijk met bier en krijgt een geweldige kleur

Het belangrijkste bij het roosteren van korsten is natuurlijk de Korst. Om de korst lichtbruin en krokant te laten zijn, moet deze natuurlijk optimaal worden bereid.

Lees ook:   Alles wat je moet weten over invriezen + de beste tips & tricks

Voor de Voorbereiding er zijn verschillende mogelijkheden. Het gebraden blikje kan bijvoorbeeld met de schil naar beneden in bier of gewoon in Water kan worden ingevoegd. Na ongeveer 1 uur het gebraad wordt gedraaid en de schil wordt gedraaid met een scherp mes diamantvormig ingesneden.

Een kleine tip:Een Tapijtmessen is ideaal om te snijden.

Na het snijden wordt het gebraden Gekruide en zoutde de korst. Het korstgebraad komt dan ongeveer 80 of 100 minuten In het Oven. De gebraden korst wordt er vervolgens uitgehaald en behandeld met Bier overgoten. Dit zorgt voor een geweldige kleur en verhoogt de smaak. Van het resultaat Sap van het gebraad en de groenten van de braadpan kan een smakelijke Saus goochelen.

Bier

Het bier geeft het gebraad een bijzonder fijne korst. Bron: Cv