Delonghi EC9335 La Specialista – Espressomachine Beoordeling

De DeLonghi La Specialista is een relatief nieuw product op de markt voor espressomachines. Er is veel discussie geweest rond de La Specialista, omdat mensen vonden dat de machine van DeLonghi te veel leek op zijn directe concurrent, de Breville Barista Express. Daarover gaan we zo dadelijk meer vertellen.

Persoonlijk ben ik dol op de Delonghi EC9335.M, ongeacht de discussies over de griezelige gelijkenis met de Breville Barista Express.

Delonghi EC9335 La Specialista is een geweldig alternatief, en een concurrent van de Barista Express. Onze review laat zien waarom La Specialista een geweldige espressomachine is.

La Specialista is een hybride machine, die het midden houdt tussen een halfautomatische en een volautomatische espressomachine. Dit betekent dat hij u meer controle geeft over het zetproces dan een superautomaat. Tegelijkertijd bevat hij geavanceerde functies die het zetten van espresso ongelooflijk eenvoudig maken. Niet helemaal automatisch, maar eenvoudig genoeg. Ik zal je zo laten zien wat dat betekent.

Zoals gezegd, een vergelijkingsvoorbeeld van een hoogwaardige huishoudelijke hybride is de Breville Oracle. De Barista Express is een geweldige machine, maar La Specialista is op zijn minst vergelijkbaar met deze machine, qua functies en algemene kwaliteit.

De Delonghi La Specialista EC9335.M is de beste halfautomatische espressomachine die Delonghi te bieden heeft. Nieuw in mei 2019, is het de Ferrari van de huishoudelijke espressomachines. Lees verder om erachter te komen wat deze machines zo geweldig maakt!

Delonghi La Specialista EC9335.M Review

Doelgroep

De Delonghi EC9335.m is geschikt voor iedereen. Het hele punt van het ontwerp is dat het koffiezetten fool proof is. U kunt een geweldige espresso maken, zelfs als dit uw eerste keer is. Hoe meer u oefent en leert, hoe meer u begrijpt hoe u uw shots kunt aanpassen voor perfectie.

Prijs

De Delonghi La Specialista wordt verkocht voor ongeveer 800 dollar. Bedenk dat de machine zowel een molen als een espressomachine bevat. En als je de hoeveelheid functies in aanmerking neemt, is de prijs absoluut de moeite waard.

Lees verder, en u zult zien hoe deze machine van uw espresso brouwen een geweldige ervaring gaat maken, en waarom u hem moet overwegen als uw volgende aankoop.

La Specialista Afmetingen

Deze machine is een echte espressomachine die commerciële, professionele barista standaard koffie levert. Standaard moet hij wat groter zijn. Hij weegt bijna 29 pond en meet 12,4 bij 14,5 bij 17,5 inch.

Dubbele Thermoblock ketels

Een van de belangrijkste verschillen tussen een huishoudelijke koffiemachine en een commerciële machine zijn de boilers. Een huishoudelijke machine heeft meestal één boiler voor de espresso en de melk.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Toast met boschampignons, crème van aardpeer en citroenricotta

Het probleem daar is dat koffie en melk op verschillende temperaturen verwarmd moeten worden. Commerciële machines, en de Delonghi EC9335M, hebben twee boilers zodat koffie en melk apart verwarmd kunnen worden, op optimale temperatuur. Dit is de belangrijkste reden voor het formaat.

DeLonghi EC9335.M Materialen

Deze machine is hoofdzakelijk gemaakt van staal. De behuizing is van roestvrij staal, evenals de ketel en de zetkop. De portafilterkop is van staal en het handvat is van kunststof. Dit voorkomt dat het handvat warm wordt en u zich brandt. Elk onderdeel van de machine dat in contact komt met koffie of heet water is van staal en elk metaal dat je op de machine kunt zien is van staal. De zwarte kunststof details completeren het uiterlijk van de machine perfect.

Waterreservoir

De Delonghi La Specialista EC9335M heeft een afneembaar waterreservoir van 2,5 liter. Dat is bijna 90 ounces koffie voordat u moet bijvullen!

Espresso lade en watertang

De EC9335.m heeft ook een handig espressolade, zoals u die ook op commerciële espressomachines ziet. Minder afstand tussen machine en kopje is beter voor een goede extractie.

Als u echter een americano maakt, is er een onafhankelijk waterstaafje dat het water toevoegt nadat de espresso is gezet om er een americano van te maken. Dit staafje is perfect geplaatst zodat u uw koffiekopje niet hoeft te verplaatsen voor deze stap.

Portafilter en filtermanden

La Specialista wordt geleverd met twee filterkorven onder druk, een enkele en een dubbele. De drukfilterkorven zijn dubbelwandig en helpen voor een goede extractie, zelfs als de barista fouten maakt.

Bij een filterkorf zonder druk zijn de dosering, de tamp en de maalgraad verantwoordelijk voor het creëren van druk. Een ervaren barista heeft er geen moeite mee om deze parameters in een perfecte verhouding te krijgen. Met filterkorven onder druk kunt u deze parameters perfect krijgen.

Delonghi heeft bij deze machine alleen drukfilters meegeleverd om het brouwproces echt zo eenvoudig mogelijk te maken. Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de machine is dat hij zeer eenvoudig te gebruiken is en geen baristatechniek vereist.

Er is ook een volumemarkering op elke mand, zodat je weet wanneer je het perfecte volume gemalen koffie in je portafilter hebt.

De ervaren barista die meer controle over het zetproces nodig heeft, zal voor zijn la Specialista filterkorven zonder druk moeten kopen.

De aluminium portafilter heeft een plastic handvat, en er passen 51 mm filterkorfjes in, als u drukloze wilt kopen.

Delonghi La Specialista Kenmerken

Nu het goede nieuws. Toen ik de Delonghi La Specialista Espresso Machine testte, voelde ik me net een kind met Kerstmis. Er gebeurt zoveel met deze machine, het is ongelooflijk.

Lees ook:   Waarom Verse Pasta Niet Invriezen? (Perfect answer)

Ingebouwde molen met slimme maaltechnologie

  • Een van de eerste dingen die u zullen opvallen wanneer u naar deze knappe machine kijkt, is het feit dat hij een ingebouwde molen heeft. Dit is op zich al een ongelooflijk nuttige functie. Het is zo belangrijk om vers gemalen koffie te hebben.
  • De container of hopper van de grinder heeft een capaciteit van 250 gram, wat een standaard zak koffie is.
  • Deze molen is volledig programmeerbaar. Hij heeft zes maalinstellingen van fijn tot grof. Maalinstelling 1 is zeer fijn (turkse maling) en maalgraad zes is course. Instelling 1, 2 of 3 zijn de meest geschikte instellingen voor espresso, aangezien espresso een fijne maling vereist. De zes instellingen zijn opgenomen om rekening te houden met de buitentemperatuur, het weer en andere factoren die de maalbehoeften kunnen veranderen. Wat de situatie ook is, met deze molen kunt u probleemloos de perfecte espresso malen.
  • U kunt ook heel gemakkelijk het volume van de dosering (de hoeveelheid gemalen koffie) aanpassen. De video hieronder is een demonstratie van een Delonghi barista die de maling en de dosering aanpast om een perfecte espresso te krijgen.
  • De molen geeft een signaal wanneer hij leeg is, nog een geautomatiseerde functie!
  • Het coolste aan deze molen is echter de smart grind technologie. Het is volledig automatisch. Hij begint te malen zodra je het filter vastzet.

Slimme knoeier

Nogmaals, een van de hoogtepunten van de Delonghi La Specialista is de Smart Tamper. In tegenstelling tot andere ingebouwde tamper op goedkopere machines, is deze tamper ingebouwd in de machine en wordt hij bediend door een hendel aan de linkerkant van de machine. Je trekt gewoon aan deze hendel en de machine tampt de espresso perfect. Geen tampertechniek nodig.

Het beste aan de tamper voor mij is dat hij geen rommel achterlaat! Alles is intern, dus geen losse koffiemalen op uw koffiemachine of aanrecht.

Dit maakt schoonmaken een fluitje van een cent. Ik haat rommel, en schoonmaken is mijn minst favoriete ding bij koffiezetten. Er is niets erger dan een lange drukke dag in een coffeeshop gevolgd door een schoonmaakbeurt van twee uur!

Omdat deze machine een hybride is, wordt het schoonmaken grotendeels voor je gedaan. Een ander belangrijk punt is dat de koffie en het water gescheiden worden gehouden, zodat er geen risico van schimmel of iets dergelijks bestaat.

Sensortechnologie

Als u vergeet welk portafilter u hebt gebruikt, detecteert de Delonghi EC9335.m welk filter u gebruikt en doseert automatisch de juiste hoeveelheid espresso voor u.

Lees ook:   Wat Is Nfc Op Je Telefoon?

Pre-infusie

Een kenmerk van goede koffiemachines, zoals deze, is de pre-infusie. Het is belangrijk dat de koffie in contact komt met een beetje water voordat het zetten zelf begint. De pre-infusie gebeurt allemaal intern en automatisch.

De Delonghi EC9335.M zal uw koffie automatisch voorinfuseren voordat u gaat zetten. Dit betekent gewoon dat er een beetje water aan de koffiepuck wordt toegevoegd voordat het zetproces begint. Hierdoor kan het koffiedik volledig weken en beginnen uit te zetten, waardoor kanalisatie en ongelijke extractie als gevolg van de kanalisatie worden voorkomen.

Het is belangrijk te weten dat tijdens de pre-infusie de drukmeter laag zal zijn wanneer u voor het eerst op de zetknop drukt, en vervolgens naar de perfecte drukzone zal gaan wanneer het brouwen begint.

Interne temperatuurregeling

Een ander ding dat u zal opvallen wanneer u de Delonghi La Specialista espressomachine voor het eerst bekijkt, is de temperatuur- en drukknop. De interne temperatuurregeling zorgt ervoor dat je koffie altijd op een optimale temperatuur wordt gezet. Deze ligt tussen 195 en 205 graden Fahrenheit, ( 91 graden tot 96 graden Celsius). De machine toont alles op de wijzerplaat voor uw gemoedsrust.

Melk stomen en opschuimen

Panarello stoomtang

Ik heb het al eerder gehad over de Panarello stoomstaaf. Het is een gepatenteerde functie van Delonghi. De Panarello staaf op de Delonghi La Specialista heeft echter een upgrade gekregen. Je kunt het staafje zo instellen dat je flat white, latte of cappuccino schuim krijgt. Daarna regelt het apparaat alles voor u, er is absoluut geen techniek voor nodig. Professionele barista’s melden dat de Delonghi EC9335.m microschuim van professionele baristakwaliteit levert zonder enige techniek.

Het “Advanced Latte System” zoals DeLonghi het graag noemt, is inderdaad een uniek stoom- en opschuimapparaat, anders dan al het andere op de markt. U hoeft enkel het stoompijpje in de melkkan te plaatsen, de stoomknop aan te zetten en het doet zijn werk. U hoeft de techniek niet te beheersen, te weten hoe u een draaikolk creëert of wanneer u de staaf dieper in de melkkan moet plaatsen.

Nog handiger is dat je twee opschuimmodi hebt: plat, voor het stomen van melk, (meestal voor lattes), of schuimvoor het opschuimen van melk, (meestal voor cappuccino’s).

Afhaalmaaltijden

Als u zich over het prijskaartje heen kunt zetten, is er eigenlijk niet veel dat we kunnen zeggen tegen de Delonghi La Specialista EC9335.m. Hij is volledig probleemloos, hij is stil, hij is mooi en hij maakt koffie volgens de industrienormen zonder dat daar enige techniek voor nodig is.

Zie ook: