Beste microgolven kopen en aanbieding


Snel opwarmen, ontdooien en koken van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen

microgolfovens
Onze beste keuzes

Beste Vrijstaande: Severin microgolfoven
De Severinis een fraaie microgolfoven met een inhoud van 20 liter. Deze beschikt over 9 verschillende microgolfovenstanden inclusief ontdooien. Het ontdooien kan zeer gericht worden ingesteld op basis van gewicht of tijd. Daarnaast heeft deze microgolfoven een uitneembaar draaiplateau met een diameter van 25,4 cm. De 35-minutentimer zorgt ervoor je een seintje krijgt wanneer de ingestelde tijd is verstreken.

Beste Combimagnetrons: Samsung Combi-Microgolfoven
De Smart Oven van Samsung is een combimicrogolfoven met grill en hetelucht-oven. Met de standaard kookprogramma’s en andere handige functies bereid je gezonde en verse maaltijden die ook nog eens sneller klaar zijn.

Beste Solo-microgolfoven: Inventum Solo-Microgolfoven
Maak je maaltijden warm met deze zeer stijvolle Inventum microgolfoven. Deze solo microgolfoven heeft een inhoud van 20 liter en past door dit compacte formaat eenvoudig in iedere keuken.
De Inventum heeft een wattage van 800 watt.

Beste Inbouw: Siemens Combi-microgolfoven
De Siemens is een 45 cm hoge inbouw combi microgolfoven die geschikt is voor ontdooien, opwarmen en bereiden van gerechten. De combi microgolfoven heeft een inhoud van 44 liter en heeft een mooi strak design.

Beste Vrijstaande combimagnetrons: Samsung microgolfoven
Maak het koken gemakkelijker en geniet van je keuken met deze Samsung Combi-Microgolfoven. Met deze vrijstaande combi-microgolfoven zet je snel en eenvoudig heerlijke gerechten op tafel. Met een inhoud van 45 liter en de vele programma’s is deze microgolfoven ook als een echte oven te gebruiken. En dat met maar (b x h x d) 60 x 35 x 58,4 cm. De microgolfovens wordt geleverd met een uitneembaar rond ovenrekje en uitschuifbare bakplaat.De ovenstand gaat 220 graden.

Beste Hetelucht: Inventum Combi-microgolfoven
Deze mooie Inventum Combi-microgolfoven heeft een microgolfovenvermogen van 900 Watt en een grillvermogen van maximaal 1100 Watt. Heteluchtvermogen maximaal 2500 Watt. Inhoud is 30, en een zilveren kleur. De microgolfoven heeft 5 standen en de combinatie 4. 10 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s zoals een ontdooifunctie die is in te stellen op gewicht of op tijd. De bediening vindt plaats d.m.v. draaiknop en druktoetsen. Ook is de bediening volledig Nederlands. Met een inhoud van 30 liter en buitenmaten van hoogte 32,6 cm, breedte 52 cm en diepte 51 cm wordt deze microgolfoven als behoorlijk groot ervaren.

Beste Solo-microgolfoven met grill: AEG microgolfoven
Op zoek naar een hetelucht oven en microgolfoven in één? Dan is de AEG compact multifunctionele oven ideaal voor jou. In de heteluchtoven bak je de heerlijkste gerechten zoals ovenschotels en appeltaarten. Ook restjes opwarmen kan perfect met de magentronfunctie in deze oven. De oven heeft een inhoud van 43 liter en heeft een inbouwhoogte van 45 cm waardoor hij maar weinig ruimte in beslag neemt.

Of het nu gaat om het opwarmen van koud geworden koffie, het opwarmen van een bord met restjes, het ontdooien van diepvriesproducten voor de maaltijdbereiding of het opwarmen van een snelle magnetron, de magnetron is vandaag de dag een van de meest essentiële en handige keukenapparaten waar thuiskoks op vertrouwen. U kunt zelfs recepten vinden voor een aantal verrassende gerechten die u misschien niet in de magnetron kookt, zoals chocolade fudge, spaghetti en zeevruchten.

Moderne microgolven zijn nu in staat om meer functies dan ooit, met instellingen voor convectie koken, grillen, stomen, en nog veel meer. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en maten: van kleine modellen die ontworpen zijn om op een aanrecht te zitten tot grotere modellen die over het kookfornuis kunnen worden gemonteerd of aan de muur of in een kast kunnen worden ingebouwd.

Als u op de markt bent om uw eerste magnetron te kopen of als uw oude op zijn laatste benen staat, kan het moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen met alle opties die vandaag de dag beschikbaar zijn. Hier hebben we onze top picks bedacht om u te helpen bij het vinden van de beste magnetron voor uw ruimte en kookbehoeften.

Beste microgolven kopen overzicht

FAQ’s

Wat betekent meer wattage?

Het wattage van een magnetron vertelt u hoeveel vermogen hij heeft, en meer wattage betekent dat uw voedsel sneller en gelijkmatiger zal koken. U ziet meestal microgolven tussen 500 en 1200 watt.

Wees u ervan bewust dat microgolven met minder dan 700 watt over het algemeen te weinig vermogen hebben en tijd toevoegen aan het kookproces. Deze modellen zijn een goede optie voor mensen die beperkt zijn door een budget, die ruimte willen besparen, of die bereid zijn om een paar minuten extra te wachten.

Als u een volledig functionele magnetron wilt om vlees en groenten te koken, zoek dan naar modellen met 1.000 watt of meer.

Waarom zou u een convectiemicrogolfoven overwegen?

Convectiemicrogolven laten warme lucht circuleren om het voedsel gelijkmatiger en meestal sneller te koken dan traditionele microgolven. U kunt deze speciale convectiefunctie ook gebruiken om voedsel te bruinen of knapperig te maken op een manier die een typische magnetron niet kan.

Hoe maakt u een magnetron schoon?

Het is een goed idee om uw magnetron regelmatig schoon te maken, zelfs als u morsingen of spetters opruimt terwijl ze gebeuren.

Om de binnenkant schoon te maken, verwarmt u een magnetron-veilige kom gevuld met water en een eetlepel azijn (witte of appelcider werkt) gedurende enkele minuten. U wilt dat de binnenzijde stoomig wordt zonder dat de kom water aan de kook komt. Laat het mengsel enkele minuten afkoelen voordat u de deur opent. Veeg vervolgens de binnenkant schoon met een papieren handdoekje of gebruik een schuursponsje voor eventueel vastgeplakt voedsel.

Verwijder de draaischijf en was deze met de hand of in de vaatwasser. Gebruik een allesreiniger voor de buitenkant, maar spuit eerst op een papieren handdoekje of sponsje – niet direct op de magnetron – om te voorkomen dat het in het ontluchtingssysteem terechtkomt. Vermijd ook het gebruik van bleekmiddel in de magnetron.

De Ultieme Microgolf Koopgids

Voor de meeste mensen zijn magnetrons een onmisbaar keukenapparaat voor de bereiding van maaltijden. Of u nu popcorn wilt maken of een warme kom soep, een magnetron kan de klus in slechts enkele minuten klaren. Ze zijn handig, gemakkelijk te gebruiken en, in tegenstelling tot een standaard oven, hoeven microgolven niet voorverwarmd te worden, wat helpt om energie te besparen.

Heb je je ooit afgevraagd hoe microgolven voedsel zo snel en efficiënt opwarmen? Deze apparaten bevatten een onderdeel dat een magnetron wordt genoemd, die elektriciteit gebruikt om krachtige radiogolven te creëren.

De golven worden in het binnenste van de magnetron geduwd, waar ze van de metalen wanden stuiteren en op alles wat u kookt, waardoor de moleculen in het voedsel gaan trillen, waardoor ze opwarmen. De magnetron draait of schuift heen en weer om de golven te helpen het voedsel gelijkmatig van alle kanten te raken.

Hoewel koken in de magnetron voor veel voedsel goed werkt, koken grotere artikelen niet altijd gelijkmatig, omdat de radiogolven slechts enkele centimeters in uw voedsel kunnen doordringen.

Er zijn veel microgolven beschikbaar die vandaag de dag geladen zijn met een verscheidenheid aan extra functies, zoals voorgeprogrammeerde instellingen voor het koken van gewone levensmiddelen en verschillende kookmethodes, zoals stomen en grillen. Afhankelijk van de grootte en de functies die u wilt, kan een nieuwe magnetron u tussen de €20 en €2.000 kosten. Dit is wat u moet weten om de beste te selecteren voor uw keuken.

Belangrijkste overwegingen

Stijl

Er zijn vier hoofdstijlen van microgolven, en ze onderscheiden zich door waar en hoe ze zijn geïnstalleerd. Er zijn microgolven die ontworpen zijn om op het aanrecht te zitten, over-the-range (OTR) geïnstalleerd, ingebouwd in een kast of muur, of lade-achtige microgolven die in de kasten onder het aanrecht worden geplaatst.

Afmetingen

Als u op zoek bent naar een OTR of een ingebouwd model, is het belangrijk om de juiste maat voor de ruimte te kiezen, vooral als u een bestaande magnetron vervangt. Zorg er ook voor dat u controleert of de deur vrij is om te openen. U heeft meer ruimte als u een aanrecht model koopt, maar het is nog steeds belangrijk om die ruimte in uw keuken op te meten.

Capaciteit

De microgolfcapaciteit wordt gemeten in kubieke meters. In het algemeen geldt dat hoe meer kubieke meters, hoe groter de magnetron. U vindt microgolven zo klein als 0,5 kubieke voet tot de grootste modellen die meten in op 2-kubieke voet of meer. De meeste microgolven bevinden zich in het bereik van 1 tot 2 kubieke meter.

Het kan moeilijk zijn om te bepalen of een magnetron voldoet aan uw behoeften op basis van kubieke meters alleen. Een betere meting om op te letten kan de grootte van de binnenkant en de draaischijf zijn. Door ervoor te zorgen dat de deuropening hoog en breed genoeg is voor de items die u het meest in de magnetron past en dat de vorm en grootte van de draaischijf geschikt is voor uw platenspeler, kunt u de juiste maat magnetron kiezen.

Vermogen

Het vermogen van een magnetron wordt gemeten in watt – hoe hoger het wattage, hoe meer vermogen een magnetron heeft en hoe sneller en gelijkmatiger het apparaat uw voedsel zal koken. De meeste microgolven die vandaag de dag beschikbaar zijn, zijn uitgerust met een vermogen tussen 500 en 1.000 watt. De beste optie voor u hangt af van hoe u het apparaat wilt gebruiken.

De meeste mensen geven de voorkeur aan een magnetron met 700 watt (of meer), omdat deze modellen nog steeds betaalbaar zijn en geweldig werken op magnetron maaltijden, popcorn en andere kleine artikelen.

Als u van plan bent om zwaar te koken in uw magnetron, wilt u een model met ongeveer 1.000 watt vermogen. Krachtigere microgolven kunnen zo’n beetje alles koken, van gehaktbrood tot groentegerechten en zelfs desserts.

Vooraf ingestelde kookmogelijkheden

Naast de standaard toetsen voor het handmatig invoeren van de tijd en het starten en stoppen van de magnetron, zijn de meeste modellen ook uitgerust met bedieningselementen voor vooraf ingestelde kooktijden. Deze voorgeprogrammeerde kookopties selecteren automatisch het vermogensniveau en de kooktijd op basis van wat u kookt.

U vindt instellingen waarmee u met één druk op de knop items zoals popcorn, aardappelen, diepvriesgroenten en meer kunt koken. U vindt zelfs instellingen voor het smelten van boter en chocolade, het ontdooien van diepvriesproducten en het opwarmen van pizza. Overweeg of u deze functies daadwerkelijk gebruikt of dat u de neiging hebt om gewoon handmatig te punchen – het heeft geen zin om te betalen voor functies die u niet gebruikt.

Kookfuncties

Sommige microgolven hebben grill-, stoom- en convectiekoken. Microgolven met deze extra kookfuncties kosten over het algemeen meer dan die zonder deze functies.

Hoewel ze niet zo krachtig zijn als een standaard propaangrill, is de grillfunctie op een magnetron ontworpen om de buitenkant van voedsel te schroeien om gegrilde resultaten te reproduceren. Convectiemicrogolven gebruiken dezelfde technologie als hun ovengenoten: Een ventilator blaast en circuleert hete lucht in de magnetron, waardoor het voedsel sneller en gelijkmatiger wordt gekookt. Convectiemicrogolven kunnen ook bruine of knapperige gerechten maken, vergelijkbaar met een traditionele oven.

Sensoren

Sommige microgolven zijn uitgerust met sensoren die de kooktijd en het vermogen automatisch aanpassen op basis van de hoeveelheid vocht die ze detecteren in het voedsel dat u kookt. De sensoren zijn ontworpen om te helpen voorkomen dat er te veel wordt gekookt en dat er ongelijkmatig wordt gekookt, zodat u geen rubberachtig overdreven of ondergekookt vlees of gerechten met koude plekken krijgt.

Ventileren

Over-the-range microgolven hebben vaak een ontluchtingsfunctie die in de plaats kan komen van een traditionele ovenkap. Dit is gunstig wanneer u op de kookplaat kookt en geuren of rook uit uw keuken wilt verwijderen.

Er zijn twee soorten magnetron-ontluchtingssystemen: recirculatie en externe ontluchting. De recirculatieventilatoren trekken de lucht eenvoudigweg naar boven in het toestel, laten ze door een filter lopen om onzuiverheden te verwijderen en duwen ze vervolgens weer naar buiten in uw keuken. Dit type ventilatiesysteem is kanaalloos en gemakkelijker te installeren, maar het werkt niet zo efficiënt als externe ventilatie.

Buitenluchtroosters worden aangesloten op kanalen die de lucht uit uw keuken aanzuigen en naar buiten leiden. Deze systemen doen een beter werk het verwijderen van warmte en geuren uit uw keuken, maar ze kunnen vrij prijzig zijn om te installeren als uw huis niet al leidingwerk heeft.

Draaitafels

Met uitzondering van de modellen in ladestijl, worden alle microgolven in principe geleverd met een draaitafel. Draaitafels kunnen rond zijn en draaien in een cirkel of rechthoekig en zijwaarts bewegen. Ze zijn ontworpen om voedsel in beweging te houden voor een gelijkmatigere bereiding.

De meeste draaitafels zijn afneembaar voor eenvoudige reiniging en vele kunnen in de vaatwasser worden geduwd om voedselvlekken te verwijderen en te drogen. Als u winkelt, bedenk dan of de draaischijf groot genoeg is om uw magnetronschotels, eetborden en favoriete magnetronvoedsel te plaatsen. Grote borden, zoals braadpannen, passen waarschijnlijk beter op een rechthoekige draaischijf.

Racks

Sommige microgolven worden geleverd met afneembare rekken die zorgen voor opslag in de magnetron, zodat u meerdere dingen tegelijk kunt koken. Afhankelijk van hoeveel u in de magnetron kookt of hoeveel mensen tegelijkertijd restjes opwarmen, kunt u baat hebben bij een model met een rekje.

De rekken zijn meestal gemaakt van draad, vergelijkbaar met de rekken in uw oven. Vergeet niet dat als u een rekje in de magnetron heeft, u minder ruimte hebt voor het plaatsen van grotere voorwerpen in de magnetron.

Prijs

Microgolven variëren sterk in prijs. De kosten van een nieuwe magnetron worden bepaald door de grootte, de stijl en de kenmerken. Terwijl u kleine, eenvoudige microgolven kunt vinden voor minder dan € 50, zijn de meeste modellen geprijsd in de € 100-€ 500 reeks.

Speciale microgolven, zoals inbouw- en ladestijlen en die met convectie kookmogelijkheden, kunnen nog meer kosten. In het algemeen, hoe meer vermogen (d.w.z. wattage) en functies een magnetron heeft, hoe meer het zal kosten.

Garantie

De meeste microgolven worden gedekt door een beperkte garantie van 1 jaar, waarbij sommige een uitgebreide dekking hebben voor de onderdelen van de magnetron. Hoewel een degelijke magnetron ruim na de garantieperiode van 1 jaar moet meegaan, is het een goed idee om de kleine lettertjes te controleren voordat u gaat kopen om te weten wat er precies gedekt is en voor hoe lang. De meeste winkels bieden uitgebreide garantieplannen op apparaten, inclusief magnetrons.

Soorten magnetrons

Vrijstaand

Vrijstaande microgolven zijn enkele van de meest populaire modellen, en er zijn vele opties om uit te kiezen. Ze zijn snel en eenvoudig te installeren – sluit ze gewoon aan en u kunt ze verplaatsen als dat nodig is, waardoor ze een top keuze zijn voor huurders. De aanrechtbladmicrogolven zijn ook een goede optie als uw keuken niet is ontworpen voor een gemonteerde of ingebouwde magnetron.

Het belangrijkste nadeel van microgolven is dat ze kostbare ruimte in beslag nemen, wat frustrerend kan zijn als u een kleine keuken heeft. Countertop microgolven komen in een verscheidenheid van maten, en hun prijzen kunnen variëren van € 20 voor een goedkoop model tot € 600 of meer voor een grote, high-tech versie.

Over-the-Range

Over-the-range (OTR) microgolven zijn populair in veel huizen, en zoals de naam al aangeeft, is deze stijl ontworpen om over uw oven te worden gemonteerd. OTR-microgolven nemen geen ruimte in beslag op je aanrecht, kunnen een naadloze look in je keuken creëren, en staan in voor een afzuigkap of afzuigventilator, wat helpt om geuren uit je keuken te verwijderen terwijl je kookt. Over het algemeen kunnen OTR microgolven overal kosten van €150 tot enkele honderden dollars.

U kunt een beetje beperkt zijn in uw keuze van OTR-microgolven omdat u een model nodig hebt dat goed boven uw fornuis past. De meeste mensen willen ook een apparaat dat past bij hun assortiment. En helaas zijn OTR-microgolven moeilijker te installeren, vooral als u er nog niet eerder een heeft gehad. In deze gevallen moet u misschien een elektricien inhuren, die de totale kosten van uw nieuwe magnetron kan opdrijven.

Ingebouwde

Als u een fan bent van wandovens, kunt u ook genieten van het uiterlijk van ingebouwde magnetrons, die zijn ontworpen om vlak te worden geïnstalleerd in een inbouwspouw of -kast. Ze helpen om ruimte te besparen op de toonbank, maar ze zijn ingewikkelder te installeren, vooral als u er niet eerder een had.

Ingebouwde microgolven zijn aanzienlijk duurder dan andere opties, met prijzen die meestal beginnen bij ongeveer 300 dollar. Sommige aanrechtbladmicrogolven hebben optionele kits waarmee ze kunnen worden geïnstalleerd als een ingebouwde, dus dat kan een manier zijn om wat geld te besparen.

Lade

Lademicrogolven zijn ontworpen om onder uw toonbank te worden geïnstalleerd. In plaats van een zwaaideur, trekken ze zich als een standaard lade uit de kast. Deze stijl bespaart ook kostbare ruimte op de toonbank, en veel mensen vinden het geweldig dat deze modellen geen draaischijf hebben, waardoor ze een makkie zijn om schoon te maken. Mensen met mobiliteitsproblemen vinden de microgolven van de lade vaak gemakkelijker te bereiken dan de OTR-opties. De meeste lademodellen hebben kindersloten, zodat ze veilig kunnen worden gebruikt in huizen met kleine kinderen.

Magnetrons voor lades zijn het meest gecompliceerd om te installeren en zijn aanzienlijk duurder dan andere stijlen. Low-end modellen kosten 800 of 900 dollar, en de prijzen kunnen oplopen tot duizenden voor de liefhebber opties.

Merken

LG

LG Electronics biedt countertop en OTR-microgolven aan, variërend in prijs van ongeveer €150 tot €800. Het merk heeft een nieuwe lijn van LG NeoChef Microgolven, die slimme invertertechnologie hebben die helpt voedsel gelijkmatiger te verwarmen en items sneller te ontdooien.

Whirlpool

Whirlpool heeft een aantal van de hoogste gebruikersclassificaties onder de microgolven, dankzij de multi-feature countertop en OTR-modellen. De meeste modellen kosten tussen de €200 en €500, maar velen beschouwen ze als betrouwbaar en de moeite waard om in te investeren.

Panasonic

Panasonic is een vertrouwde naam die wordt geassocieerd met alle soorten elektronica, en je vindt hun microgolven in countertop, ingebouwde en over-the-range modellen. Afhankelijk van of u op zoek bent naar een basismodel of een model met alle toeters en bellen, de prijzen beginnen bij iets meer dan €100 en gaan tot bijna €1.000.

Toshiba

Toshiba is een gerenommeerde naam als het gaat om apparaten, en biedt verschillende aanrechtblad microgolfmodellen in het midden van de prijsklasse. U vindt er zowel meer basismodellen als modellen met convectiemogelijkheden.

Onderhoud

Gebruik alleen microgolf-veilige verpakkingen voor het koken in de magnetron. Controleer altijd de etiketten om er zeker van te zijn dat uw plastic of glazen verpakkingen geschikt zijn voor gebruik in de magnetron. Metaal mag nooit in de magnetron worden geplaatst, omdat het kan vonken, waardoor brandgevaar en schade aan de magnetron kan ontstaan.

Microgolven moeten regelmatig worden gereinigd, omdat voedsel de neiging heeft om te spatten en zich op te hopen op de wanden en het bakje van de magnetron. Door uw magnetron schoon te houden voorkomt u ongewenste geuren in uw keuken. De buitenkant van de magnetron, inclusief de deur, de handgreep en het bedieningspaneel moet ook regelmatig worden schoongemaakt om vingerafdrukken, alledaags vuil en kookresten te verwijderen.

Als uw magnetron een ingebouwd luchtventilatiesysteem heeft, moet het filter regelmatig worden vervangen. Deze filters hopen stof en kookvet op en zijn niet in staat om goed te ventileren als ze te vuil worden. Het is aan te raden om het filter ongeveer twee keer per jaar te vervangen.

Accessoires

U wilt uw serviesgoed, voedselopslagcontainers en kookgerei controleren om er zeker van te zijn dat u een paar betrouwbare microgolfveilige stukken hebt. Niet alle plastic kan veilig in de magnetron worden gegooid, omdat giftige stoffen uit het plastic kunnen uitlekken en in het voedsel terechtkomen.

U kunt ook een soort van microgolfspatdeksel kopen om u wat opruimtijd te besparen. Deze goedkope hoesjes voorkomen dat er vliegende voedseldeeltjes naar de binnenkant van uw magnetron worden gebakken.

Het is altijd een goed idee om een paar extra filters aan te schaffen als uw magnetron een recirculatieventilatiesysteem heeft. De meeste fabrikanten raden aan om deze filters om de zes maanden te vervangen, en het is gemakkelijker te doen als u extra’s bij de hand houdt.

Conclusie

De belangrijkste factor bij het kiezen van een nieuwe magnetron is welke stijl van magnetron het beste past in uw keuken. Als u al een OTR of ingebouwde magnetron heeft, moet het vrij eenvoudig zijn om deze te vervangen door dezelfde stijl, zolang u maar nauwkeurige metingen doet. Als uw keuken geen speciale ruimte heeft voor een gemonteerde of ingebouwde magnetron, is een aanrechtbladoptie waarschijnlijk uw beste optie – zonder dat u bereid bent om de ruimte te verbouwen.

U zult ook rekening willen houden met uw budget, de kookfuncties en voorinstellingen die u het vaakst gebruikt, en de totale capaciteit van de magnetron. Als u alleen woont, zou een kleinere magnetron voldoende moeten zijn, maar grotere huishoudens zullen waarschijnlijk profiteren van grotere modellen die geschikt zijn voor meerdere gerechten tegelijk of grotere items, zoals braadpannen.

Recent Posts