Ecovacs Deebot 605 testen en beoordelen: is dit de beste 2-in-1 stofzuiger?


Voor een 2-in-1 robotstofzuiger onder de 200 euro, vervult Ecovacs Deebot 605 volledig de rol van huishoudhulp. Het reinigt, wast en zuigt zelfstandig vuil, vuil en dierenharen van alle soorten vloeren.

Het merk heeft zijn robot uitgerust met de modernste innovaties. Natuurlijk is er een heleboel connectiviteit, zoals de home-app, Google Assistant en Alexa. Ondanks enkele problemen van sommige klanten met de stevigheid en het lawaai, reageert hij goed genoeg om alles te stofzuigen. Onze Ecovacs Deebot 605 review geeft u een beter inzicht in zijn functies, stofzuigcapaciteiten en een paar minpunten.

Ecovacs Deebot 605

Bekijk de dagprijs

Een mooi premium wit ontwerp

Zodra u de verpakking opent, wordt u getroffen door de minimalistische stijl van de Deebot 605. Hij is elegant, compact met een dikte van slechts 7,9 cm en helder wit. Het gevoel een kwaliteitsmateriaal vast te houden, geeft vertrouwen. Maar, zoals we zullen zien, kan de plastic basis breekbaar zijn. Dit dwingt de gebruiker om voorzichtig te zijn bij het hanteren ervan. Men kan stellen dat het merk zich heeft geconcentreerd op aantrekkingskracht op het eerste gezicht om ervoor te zorgen dat het een zo breed mogelijk publiek aanspreekt.

Op het oppervlak speelt een enkele knop de dubbele rol van aan/uit. Een afstandsbediening in de accessoirekit regelt alle andere functies van het toestel. Ook inbegrepen zijn een watertank met een inhoud van 0,3 liter, een oplaadbasis, vier zijborstels, twee hoogrendementsfilters, een schoonmaakaccessoire en een Ecovacs Deebot 605 gebruikershandleiding.

Wat betreft de efficiëntie tijdens het schoonmaken, zuigt de Ecovacs 605 het vuil goed op. Maar is de belofte van een robot die door de barrière van een dik tapijt of vloerkleed kan breken, ook waargemaakt? Laten we eens kijken.

4 reinigingsstanden voor een grondige reiniging

De nieuwe generatie robotstofzuigers van het merk is uniek in die zin dat het zich niet langer beperkt tot de rol van stofzuiger. Zij kunnen stof verwijderen en de vloer dweilen in één enkele werkgang. Om ervoor te zorgen dat het zijn taak vervult, is het uitgerust met 4 reinigingsstanden:

 • Heen-en-weer-modus: de machine reinigt willekeurig de kamers in het huis door heen en weer te bewegen en zo vaak als nodig over dezelfde plek te gaan. Het is nuttig om te focussen op een zeer vuil gebied. Het kan echter een verspilling van tijd zijn, vooral als je weg bent;
 • Aangepaste modus: nadat de Ecovacs 605 de verschillende ruimten in huis in kaart heeft gebracht, kunt u gemakkelijk via de toepassing de ruimte of kamer tekenen waar u een dieptereiniging wenst (de stofzuiger zal er langer over doen om alles te reinigen);
 • Max-stand: in onze testfase was dit de meest overtuigende stand wat betreft prestaties en autonomie. De robot is stabieler met een reinigingstraject dat vuil en dierenharen in de diepte verwijdert. De tijdsbesparing is groter;
 • Double max mode: als je “max” dubbel hoort, is het natuurlijk om er naar toe te snellen denkend dat dit de optimale reinigingsmodus is. Alleen is het een herhaling van de max modus met meer kracht. Het is perfect als de vloer of het tapijt bezaaid is met vuil. Het probleem is echter de autonomie, die is minder dan 40 minuten. Dat is maar goed ook, gezien het hoge vermogen dat de motor genereert.

We merkten ook dat de Ecovacs 605 moeite had om dikke tapijten te overwinnen. Het is meer geschikt voor gladde tapijten en vloerkleden van minder dan 2 cm. Maar eenmaal op dik tapijt, is het zeer effectief. Het is in staat dierenhaar dat zich in groeven tot 4 mm diep verstopt zonder problemen op te sporen en op te zuigen.

2-in-1 stofzuiger: stofzuigen en wassen in één handeling

Meestal hebt u een stofzuiger nodig om het stof op te zuigen en een stoomreiniger om alles te wassen en schoon te maken. Eén toestel is echter in staat beide functies te vervullen. Voor een prijs van minder dan €200 combineert een 2-in-1 vloerreinigingsrobot zoals Ecovacs Deebot 605 stofzuigen en wassen. Maar hoe werkt het echt?

De Ecovacs Deebot 605 scheidt stofzuigen en schoonmaken niet van elkaar, maar legt ze letterlijk in een laag. De vier roterende borstels in combinatie met de krachtige zuigkracht maken gebruik van de OZMO reinigingstechnologie.

Daartoe beschikt hij over twee tanks: een tank van 0,5 l voor vuil en haren van huisdieren en een tweede tank voor het water dat nodig is om de vloer of het tapijt te wassen.

U hebt echter de keuze om te wisselen tussen de zuig- en de vloerreinigingsmodus, afhankelijk van uw schoonmaakbehoeften.

De schrobber detecteert automatisch de aanwezigheid van het tapijt of vloerkleed. Het doel is de zuigkracht te verhogen om ingebedde stofdeeltjes en puin te verwijderen.

Dit betekent dat de Deeebot 605 van tegels naar parket naar laminaat kan gaan zonder dat menselijke tussenkomst nodig is. Een echte prestatie voor een goedkope stofzuiger onder de 200 euro. Zijn compatibiliteit op al deze soorten vloeren is ook te danken aan zijn drukvasthoudsysteem, waardoor de borstels op een oppervlak kunnen worden gedrukt om het vuil los te maken.

Intelligent navigatiesysteem dat elke hoek van uw flat herkent

Wanneer u de prijs van de Ecovacs Deebot 605 bekijkt, zou u geneigd kunnen zijn om deze robot als een low-end robot te classificeren. Dit is echter niet het geval! Voor ongeveer 200 euro, wanneer u profiteert van meerdere promoties en kortingen, biedt deze 2-in-1 stofzuiger een unieke schoonmaakervaring. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn, verre van dat, als het op navigeerbaarheid aankomt, is dit wat opvalt:

 • Het duurde even voordat de robot de configuratie van zijn werkomgeving tot in zijn vingertoppen kende. Andere stofzuigers, zoals de Lefant M201, hebben een veel geavanceerdere en snellere navigatie. Eenmaal aangeleerd, volgt de robot een traject dat hij tijdens zijn bewegingen zal volgen om optimaal werk te leveren;
 • Het verkregen virtuele traject zal de navigatie van Ecovacs Deebot 605 verbeteren. Hij zal zich gemakkelijk kunnen verplaatsen en obstakels, trappen en meubels kunnen ontwijken dankzij zijn antibotsings- en anti-valsensoren;
 • Of de Ecovacs 605 nu in de ene of in de andere kamer begint met schoonmaken, hij doorzoekt elke ruimte om het geringste spoor van vuil te vinden;
 • Als u een huis met meerdere verdiepingen heeft, zal de robot een plaatsbeschrijving uitvoeren. Als u een huis met meerdere verdiepingen hebt, zal de robot elk niveau scannen en registreren, zodat hij zich efficiënt kan verplaatsen.

Het navigatiesysteem is vrij efficiënt. Als u van plan bent de Ecovacs Deebot 605 robotstofzuiger te kopen, zullen de bewegingen geen grote zorg zijn. We merkten echter wel dat als er te veel meubilair stond, het de neiging had rond te slingeren voordat het de beste route nam.

Eenvoudige connectiviteit met de Ecovacs Home-app, Alexa en Google Assistant

Een van de beste dingen aan de Ecovacs Deebot 605 is zijn connectiviteit via Alexa en Google Assistant, evenals zijn thuisapp, Ecovacs Home. Door deze verschillende aansluitmogelijkheden is de robot zowel gemakkelijk te hanteren als te gebruiken.

De ECOVACS HOME applicatie wordt gebruikt om de schoonmaakoperatie te plannen, programmeren, wijzigen, kortom te beheren. De kers op de taart is dat deze applicatie is uitgerust met spraakherkenning, waarmee u de schoonmaak kunt starten of plannen.

Via de app is het zelfs mogelijk van zijn aanvankelijke traject af te wijken om zijn bewegingen preciezer te maken wanneer hij in beweging is. Het is ook mogelijk om virtuele zones te creëren om te voorkomen dat de robot deze betreedt.

Het merk Ecovacs biedt zijn gebruikers de mogelijkheid de volledige reiniging van hun huis te programmeren, ongeacht of ze aanwezig zijn of niet. Het enige wat je hoeft te doen is je robot aan te sluiten op een stabiele WIFI en hem commando’s te geven zoals “Alexa, vraag Deebot om te beginnen met schoonmaken”. U kunt ook de kwaliteit van de reiniging die u wilt (standaard of max), de tijd die u wilt dat het aan / uit, stofzuiger / wasmachine modus.

Lawaai en autonomie

Tijdens onze test merkten we dat het geluidsniveau van 67 dB van de Ecovacs-robot meer lawaai produceerde. Dit geluid was hoger dan dat van andere modellen van hetzelfde merk, bijvoorbeeld de Ecovacs Deebot OZMO920. Het is daarom niet wenselijk om het ’s nachts te laten werken zonder uw slaap te verstoren.

Bovendien is zijn autonomie van 110 minuten meer dan genoeg om een groot huis schoon te maken. Bovendien keert hij automatisch terug naar zijn laadstation wanneer de batterij leeg raakt.

De oplaadtijd is 4 uur. Dit is relatief lang, maar aangezien de Deebot 605 automatisch terugkeert naar zijn laadstation, kan het worden getolereerd.

Tips voor het gebruik van de Ecovacs Deebot 605 robotstofzuiger

De belofte van een 2-in-1 robotstofzuiger zal niet alles doen. Het is raadzaam om vooraf een paar stappen te ondernemen.

Allereerst is het het beste om de vloer voor te bereiden voordat de robot erdoor gaat. Het resultaat zal veel schoner zijn.

Zorg ervoor dat u een dual-band router hebt, zodat deze kan worden ingesteld op de 2,4Hz frequentie. Dit is dezelfde frequentie waarop de robot werkt.

Zoek bij het kiezen van een plaats voor het oplaadstation naar een open plek zonder obstakels. Zo kan de Ecovacs 605 er gemakkelijk bij. Vermijd trappen, hooggelegen gebieden, ruim elk voorwerp op zijn weg terug).

Voordelen

 • Twee tanks, één voor vuil en één voor water
 • Tijdsbesparing dankzij het intelligente navigatiesysteem
 • Aantrekkelijke prijs
 • Slimme navigatietechnologie

Nadelen

 • Tapijt en dik tapijt onbereikbaar
 • Lange oplaadtijd

Ecovacs Deebot 605 - Robotstofzuiger

Conclussie

Onze beoordeling van de Ecovacs Deebot 605 robotstofzuiger zou strenger kunnen zijn. Maar gezien de prijs van minder dan 200 euro, zijn er een paar probleempjes die in het dagelijks gebruik perfect beheersbaar zijn. De basis van de moptank is bijvoorbeeld gemaakt van een breekbare kunststof. Dus wees voorzichtig.

Bij het controleren van de reserveonderdelen van de Deebot 605, is men gerustgesteld door hun beperkte prijs en beschikbaarheid. De aankoop van deze robot zou een goede investering kunnen zijn. Zijn duurzaamheid is zeker aangezien reparaties en het vervangen van onderdelen gemakkelijk zullen zijn.

Zo kwamen we in contact met een compact toestel van slechts 7,9 cm dik, intelligent en efficiënt, dat onder meubels en sofa’s kan komen en ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Door zijn dubbele functie als stofzuiger en schrobber is het een prachtig stand-alone schoonmaakapparaat.

Zijn innoverende technologieën, zoals het antibotsings- en valbeveiligingssysteem en het intelligente navigatiesysteem, zijn opmerkelijke troeven, vooral voor zijn lage prijs.

Productspecificaties

 • Model: Deebot 605
 • Kleur: Wit
 • Geluidsniveau: 65 dBv
 • Hepa luchtfilter: Hepa
 • Oplaadtijd: 240 minuten
 • Voedingstype: Accu
 • Accu/batterij technologie: Geen batterijen
 • Voltage: 14,8 V
 • Vorm: Rond
 • Gewicht: 5,4 kg
 • Afstandsbediening: Nee
 • Bediening via app: Ja
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Navigatiemethode: Aan te sturen via app
 • Automatisch hervatten: Y
 • Afgronddetectie: Nee
 • Smart Home Platform: Geen platform
 • Automatisch opladen: Ja
 • Inclusief stootrand: Ja
 • Instelbaar tijdschema: Ja
 • Ronddraaiende middenborstels: Ja
 • Zijborstel: Ja
 • EAN: 6943757612130
 • Artikelnummer: 6943757612130
 • Gewicht verpakking: 5439 gram
 • Afmetingen verpakking: 60,3 x 40,5 x 14 cm
 • Verpakkingsinhoud: Stofzuiger
 • Reparatie type: Carry-in
 • Kan zelfstandig met internet verbinden: Nee
 • App vereist voor gehele functionaliteit: Nee
 • App werkt op besturingssysteem: iOS | Android
 • Introductiejaar: 2021
 • Introductiemaand: Februari
 • Aanbevolen voor type vloer: Alle vloertypen
 • Anti-vastloop systeem: Nee
 • Bumper: Ja
 • Compatibel met: Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie
 • Maximale drempelhoogte: 1.4 cm
 • Type gebiedsafbakening: Via app
 • Categorieën: Stofzuigers – Robotstofzuigers – Stofzuigen
 • Wat vind je belangrijk?: Geschikt voor huisdierharen, Tijdschema instellen, Automatisch opladen en hervatten, Bediening via app
 • Merk: Ecovacs
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Handige opties: Kan over drempels (2cm)

Recent Posts