Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI robotstofzuiger: een geslaagde combinatie van technologieën

Ecovacs heeft zijn nieuwe vlaggenschip onthuld, de Deebot Ozmo T8 AIVI. Volgens de fabrikant is deze robotstofzuiger “uitgerust met geavanceerde kunstmatige intelligentie”, waardoor hij de obstakels die hij tegenkomt beter kan beheren. Laten we eens kijken wat het is…

Ecovacs Ozmo T8 AIVI

Bekijk de dagprijs

Presentatie

De Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI is de top stofzuiger van dit merk. Als dit model het speerpunt is, dan is dat omdat er nieuwe eigen technologieën in zijn verwerkt. Daartoe behoort een navigatiesysteem, AIVI genaamd, waarmee de robot meer objecten kan herkennen en obstakels gemakkelijk kan ontwijken. Een ander bijzonder kenmerk van deze versie is dat hij is uitgerust met een camera om zijn weg te vinden, maar ook zodat de gebruiker zijn huis via een smartphone kan bewaken.

Tot slot heeft de T8 AIVI een innovatieve wasfunctie met een trilplaat om de hardnekkigste vlekken op de vloer te verwijderen. Met een prijs van € 800 wil deze technologie-krachtpatser meespelen in de hoogste divisie. Maar heeft het het bereik?

Gebruikersvriendelijkheid

Qua ontwerp onderscheidt de Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI zich niet van de andere modellen van de fabrikant en heeft nog steeds dezelfde ronde, enigszins bolvormige vorm. Met zijn 9,3 cm is hij iets te lang en past hij waarschijnlijk niet onder de meest krappe meubels. Ter vergelijking, de Silvercrest SSRA1 is slechts 7 cm hoog.

Uitgerust met een laserafstandsmeter wordt deze robot geacht zijn weg te vinden in zijn omgeving en obstakels te ontwijken. De T8 AIVI is uitgerust met een systeem voor objectherkenning, AIVI genaamd: een technologie waarmee hij alledaagse voorwerpen op de grond beter kan begrijpen (zie navigatiesysteem).

De laserafstandsmeter is niet het enige hulpmiddel dat de T8 AIVI gebruikt om zijn weg te vinden, want hij heeft ook een camera aan de voorkant die fungeert als een speciale bewakingscamera voor de eigenaar. Zo kan de gebruiker via de app toezicht houden op het interieur van zijn huis, zijn huisdieren of zijn kinderen. Een functie die voor sommigen onbeduidend lijkt, maar die, na verschillende keren te zijn gebruikt, praktisch en leuk blijkt te zijn. Een soortgelijk systeem is te vinden op de Roborock S6 Max V.

Er is een enkele fysieke knop op het deksel om de reiniging te starten in de standaard navigatiemodus. Om toegang te krijgen tot de andere modi en functies, moet u naar de speciale Ecovacs-app gaan.

Connectiviteit en app

De app wordt gebruikt om de robotstofzuiger te bedienen, met de mogelijkheid om te kiezen tussen de verschillende navigatiemodi (Standaard, Max of Max+) om de schoonmaakcyclus te starten. Uitgerust met een laserafstandsmeter kan deze robot zijn pad in real time in kaart brengen. Hierdoor kan de gebruiker de bewegingen van de stofzuiger in elke kamer van het huis volgen. Na elke passage geeft de toepassing een vrij nauwkeurige kaart van de omgeving waarin de robot zich heeft bewogen. Indien gewenst kan de gebruiker dan virtuele bakens instellen om de toegang tot bepaalde zones te beperken.

Telkens wanneer de robot een klein voorwerp (sok, kabel, enz.) op zijn weg tegenkomt, geeft hij dit op de kaart aan met pictogrammen om de gebruiker te waarschuwen. Na de eerste passage biedt de T8 AIVI zijn eigenaar ook de mogelijkheid om hetzelfde gebied nogmaals te behandelen, ditmaal door de obstakels te verwijderen om de efficiëntie van de reiniging te verbeteren.

Een andere speciale functie is de mogelijkheid om de T8 AIVI als bewakingscamera te gebruiken door het tabblad Video Manager te openen. De Ecovacs app biedt uiteraard ook andere, meer elementaire functies, zoals de mogelijkheid om reinigingstijdslots te programmeren of het waterdebiet (laag, gemiddeld, hoog, zeer hoog) van de wasfunctie te kiezen.

De Ozmo T8 AIVI heeft inderdaad een nieuw wassysteem: in het waterreservoir is een hoogfrequente trilplaat ingebouwd om de hardnekkigste vlekken te verwijderen (een ingenieus systeem dat ook op de Hobot Legee 688 te vinden is). Wij vonden dat dit dweilsysteem veel beter werkte dan wat gewoonlijk wordt aangeboden op hybride modellen. Het enige probleem is dat het doekje wegwerpbaar is. Het zou beter geweest zijn om een wasbaar doekje te hebben.

Onderhoud

Het schoonmaken van deze stofzuiger is geen enkel probleem: de centrale borstel kan gemakkelijk uit het apparaat worden verwijderd om eventueel erin verstrikt geraakt haar te verwijderen. Til gewoon het raster op dat de borstel bedekt en maak het dan los. De twee zijborstels zijn ook heel gemakkelijk uit de machine te halen om eventueel verward afval eruit te halen.

De afvalcontainer van 0,4 liter heeft de vorm van een cassette en bevindt zich onder de motorkap. De mond van deze afvalcontainer wordt voorafgegaan door een filter dat gemakkelijk te verwijderen is, maar dat regelmatig moet worden afgestoft. Er zij op gewezen dat het legen van deze collector hygiënisch en gemakkelijk is. Pas echter op voor wegvliegend stof – wij raden u aan de opvangbak op de bodem van de bak te plaatsen.

Lees ook:   Hoe vervang ik de Dyson V8 batterij?

Zuigen

De afzuigprestaties van de T8 AIVI zijn meer dan voldoende. Op een harde vloer in de standaardmodus raapte de Deebot 83% van het materiaal op in 4 minuten en 91% in 6 minuten in de Max+ modus. Er zij op gewezen dat de zijborstels het afval een beetje naar buiten duwen, wat verklaart waarom de T8 AIVI er niet in slaagde al het afval in deze testruimte op te vangen.

De prestaties zijn zelfs beter op fijn tapijt, want de Deebot Ozmo T8 AIVI absorbeerde 100% van het afval in 5 minuten in de standaardmodus en 6 minuten in zijn Max+ modus.

Op hoogpolig tapijt tenslotte, zijn de resultaten meer dan eervol. In 5 minuten heeft de Deebot 98% van het materiaal teruggewonnen in de standaardmodus. In de Max+ modus duurde het 7 minuten om al het afval te verwijderen. Deze resultaten behoren tot de beste in onze vergelijking.

Navigatie systeem

Zoals wij in een lab-nieuwsbericht hebben vermeld, is het navigatiesysteem van de T8 AIVI behoorlijk goed ontwikkeld.

De Deebot Ozmo T8 AIVI volgt een methodische route, waarbij eerst de uiteinden van de kamer worden gestofzuigd en vervolgens de binnenkant in een zigzagpad wordt gereinigd. Hoewel de robot zonder problemen zijn route aflegt, moet worden opgemerkt dat hij de neiging heeft regelmatig over dezelfde gebieden te gaan. In ieder geval reinigt het goed en zorgt het voor een perfecte dekking van de oppervlakken.

De robot kan goed overweg met obstakels en botst zelden tegen meubels of voorwerpen, wat bijzonder waardevol is. Hij sleept ook niet met de kabels en ontwijkt kleine obstakels op briljante wijze. Bovenal leert de T8 AIVI: na een eerste passage merkt hij obstakels op en stelt hij de gebruiker voor deze te verwijderen om de reiniging te voltooien. We waarderen het…

Hoewel de stofzuiger zonder problemen uit enkele hachelijke situaties kon komen, heeft hij soms moeite om over een iets te hoge deuropening of over dik tapijt te klimmen, en soms zoekt hij enkele minuten naar zijn voetstuk voordat hij het weer terugvindt als het te ver weg is.

Geluid

Deze stofzuiger is een van de stilste modellen in onze vergelijking, met een geluidsniveau van 54dB(A) in de normale stand en 58dB(A) in de Max-stand. Men mag echter niet vergeten dat het geluidsniveau van een robotstofzuiger niet erg belangrijk is, aangezien deze in de regel werkt wanneer er niemand in huis is.

Autonomie

De Deebot Ozmo T8 AIVI gaat zeer lang mee. Hij gaat ongeveer 2 uur en 45 minuten mee in de standaardmodus en iets minder dan 2 uur in de Max+ modus. Hoewel hij het niet zo goed doet als de Roborock S4 (180 minuten in Standaard modus en 150 minuten in Boost modus), zit de T8 AIVI in het midden van de reeks van andere apparaten in onze vergelijking.

Voordelen

 • Zeer eenvoudige configuratie.
 • Nieuwe, zeer effectieve dweilfunctie.
 • Goede zuigprestaties.
 • Goed obstakel management.

Nadelen

 • Lange oplaadtijd.
 • Soms moet hij handmatig naar zijn basis worden teruggebracht.

Optioneel: Het automatische afzuigstation (eind 2020 beschikbaar)

Als optie kan een automatisch afzuigstation voor de OZMO T8 AIVI worden besteld.

Na de AIVI obstakel detectie functie, is dit zeker de beste functie.

Twee flappen kunnen van uw OZMO T8 worden verwijderd. Dit maakt het mogelijk het afzuigstation aan te sluiten.

Het vuil uit het mobiele stofreservoir wordt dienovereenkomstig opgezogen wanneer de accu wordt opgeladen en opgeslagen in het grote stofreservoir van het laadstation.

De prijs van het automatische laadstation bedraagt 300 euro. Het kan gemakkelijk op het internet worden gekocht.

Naast het vacuümstation zelf, bevat de doos een speciaal mobiel stofreservoir. Het huidige stofreservoir heeft niet de vereiste afzuigopening.

Wat zijn de voordelen van het automatische afzuigstation?

We kijken erg uit naar het automatische afzuigstation!

Naast de AIVI-technologie is dit een belangrijke stap in de richting van volledig geautomatiseerde reiniging.

Met een capaciteit van 420 ml moet het mobiele vuilreservoir ongeveer één tot twee keer per week met de hand worden geleegd (maar dit hangt af van hoe vuil uw flat is).

Deze taak zou volledig worden overgeslagen.

Lees ook:   Clatronic FR 3769 H Airfryer 1000 W Zwart - Zilver

Het enige wat u hoeft te doen is het vuilreservoir van het automatische station om de paar maanden te vervangen.

Dat is alles wat je hoeft te doen.

Dit minimaliseert uw betrokkenheid bij de dagelijkse schoonmaak van de vloeren.

De OZMO T8 AIVI met het automatische vacuümstation is zeer geschikt voor mensen met ernstige allergieën. Omdat u de mobiele vuilcontainer niet meer zelf hoeft te legen. Dit betekent dat er geen contact is met het agressieve stof in uw huis.

Batterij: looptijd en oplaadtijd

De 5200mAh batterij geeft je een runtime van ongeveer 3 uur per keer.

Dit maakt de Deebot OZMO T8 AIVI tot een echte duurloper en dus zeer geschikt voor zeer grote flats.

Als uw trouwe stofzuiger zonder batterij komt te zitten tijdens het schoonmaken, geen paniek! De “Charge & Resume” functie zorgt ervoor dat de robot automatisch terugkeert naar het laadstation en, na het opladen van de batterij, verder gaat met schoonmaken waar hij was gebleven.

Het kan tot 6,5 uur duren om de batterij volledig op te laden.

Ecovacs OZMO T8 AIVI - Robotstofzuiger met dweilfunctie

Productspecificaties

 • Model: OZMO T8 AIVI
 • Kleur: Zwart
 • Geluidsniveau: 67 dB
 • Inhoud opvangreservoir: 0,4 liter
 • Hepa luchtfilter: Hepa
 • Bedrijfstijd: Maximaal 180 minuten
 • Oplaadtijd: 390 minuten
 • Voedingstype: Adapter/ lichtnet | Lichtnet | Netstroom | Accu
 • Accu/batterij technologie: Lithium
 • Voltage: 0 V
 • Vermogen: 0 Watt
 • Vorm: Rond
 • Gewicht: 6,7 kg
 • Afstandsbediening: Nee
 • Bediening via app: Ja
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Navigatiemethode: Aan te sturen via app | Systematisch via software | Plafondcamera | Laser
 • Automatisch hervatten: Y
 • Afgronddetectie: Ja
 • Smart Home Platform: Google Assistant | Alexa Amazon
 • Automatisch opladen: Ja
 • Inclusief stootrand: Ja
 • Instelbaar tijdschema: Ja
 • Vuildetectie: Ja
 • Ronddraaiende middenborstels: Ja
 • Zijborstel: Ja
 • EAN: 6943757614004
 • Product gewicht: 4700 gram
 • Gewicht verpakking: 6655 gram
 • Afmetingen verpakking: 49,2 x 41,5 x 17,5 cm
 • Product afmetingen (h x b x l): 9,3 x 35,3 x 35,3 cm
 • Verpakkingsinhoud: What‘s in the box 1 Robotic vacuum cleaner (DEEBOT OZMO T8 AIVI) 1 Charging dock 4 Side brushes 1 OZMO Pro 1 OZMO watertank + plate 1 Washable cleaning cloth 20 Disposable cleaning cloth 2 High efficiency filter 1 User manual 1 Cleaning tool
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Producttaal: Nederlands
 • Reparatie type: Pick-up en return
 • Taal garantiebewijs: Nederlands
 • Taal handleiding: Nederlands
 • Kan zelfstandig met internet verbinden: Nee
 • App vereist voor gehele functionaliteit: Ja
 • App werkt op besturingssysteem: Android | iOS
 • Delen van gebruikersgegevens vereist: Nee
 • Wifi vereist: Ja
 • Bluetooth vereist: Nee
 • Mobiele data verbinding mogelijk: Informatie niet beschikbaar
 • Betaalde diensten vereist: Nee
 • Introductiejaar: 2020
 • Introductiemaand: Augustus
 • Ondersteuning met updates: Minimaal 12 maanden na introductiedatum
 • Aanbevolen voor type vloer: Alle vloertypen
 • Airwatts: 0
 • Anti-vastloop systeem: Ja
 • Bumper: Ja
 • Compatibel met: Informatie niet beschikbaar
 • Geschikt voor tapijt: Ja
 • Leegt automatisch: Nee
 • Maximale drempelhoogte: 2.0 cm
 • Type gebiedsafbakening: Via app
 • Categorieën: Stofzuigers – Robotstofzuigers – Stofzuigen
 • Wat vind je belangrijk?: Geschikt voor huisdierharen, Tijdschema instellen, Kan ook over kleden en tapijt, Automatisch opladen en hervatten, Bediening via app
 • Merk: Ecovacs
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Handige opties: Kan over drempels (2cm), Afgronddetectie, Vuildetectie, Loopt niet vast op kabels

Conclussie

Het nieuwe vlaggenschip van Ecovacs vormt een echte breuk met de andere stofzuigers in het gamma. De T8 AIVI is een concentraat van succesvolle technologieën, ook al hebben we al verbeteringen gezien op de Deebot 950. Wij waarderen in het bijzonder de watertank met trilplaat, die het mogelijk maakt vlekken te verwijderen die op de vloer zijn ingebed. Dit model, dat vol opties zit, is bijna onberispelijk; wij betreuren alleen dat het er niet altijd in slaagt uit zichzelf naar de basis terug te keren.

Meer informatie over het onderwerp

AIVI technologie

AIVI staat voor “Kunstmatige Intelligentie en Visuele Interpretatie”. Een 720p HD camera wordt gebruikt om obstakels te detecteren.

Als de robotstofzuiger een obstakel tegenkomt, wordt dit vergeleken met een database. In die zin weet de OZMO T8 wat voor obstakels hij voor zich heeft (sok, kous, kabel van telefoonoplader, enz.) en kan hij het voorwerp omzeilen tijdens het schoonmaken.

Het grootste voordeel hiervan is dat de flat niet volledig hoeft te worden opgeruimd voor de schoonmaak. Rondslingerende voorwerpen, zoals bijvoorbeeld kabels, worden omzeild en de robotstofzuiger kan dus niet vast komen te zitten door deze voorwerpen.

OZMO-Pro watertank en wegwerpdoekjes

Helaas kan de OZMO-Pro watertank volgens de fabrikant alleen worden gebruikt met wegwerpdoekjes.

Wij kunnen niet verklaren waarom er geen herbruikbaar doekje is voor de OZMO-Pro functie.

Wij hebben een e-mail aan Ecovacs geschreven en zij hebben ons verzekerd dat er binnenkort herbruikbare doekjes beschikbaar zullen zijn voor de OZMO-Pro functie.

Tip: Het is heel goed mogelijk om de wegwerpdoekjes meerdere keren te gebruiken. Na het derde gebruik moeten ze echter worden vervangen.

Werkt de OZMO-Pro functie ook met de herbruikbare mop?

Lees ook:   Beste Seb snelkookpannen in 2023 kopen: onze mening

We gebruikten de OZMO-Pro plaat met de blauwe herbruikbare mop…

… en het werkte heel goed.

De mop past niet 100% (rechts en links bovenaan ontbreekt een klein stukje doek) maar dit is geen probleem en heeft geen negatieve invloed op het schoonmaakresultaat.

Wij gebruiken de OZMO-Pro functie alleen met de blauwe herbruikbare mop. Dit is van een veel betere kwaliteit dan een wegwerpdoekje. Dit komt ook tot uiting in het schoonmaakresultaat.

Waterdebietregeling via mobiele app

De watertoevoer kan op 4 niveaus worden geregeld met behulp van de Ecovacs Home mobiele app.

Bij onze tests op harde vloeren hadden we de beste resultaten met het hoogste waterdebiet.
Dit creëerde een heel mooi reinigingsspoor.

Bij zeer kwetsbare vloeren adviseren wij u eerst de lagere niveaus (2-3) te proberen en te peilen wat de vloer nodig heeft voor een optimale reiniging.

U zult snel merken of de hoeveelheid water op uw vloer voldoende reiniging garandeert.

Verbeterde tapijtdetectiefunctie bij het dweilen

De OZMO T8 AIVI heeft een zeer geavanceerde tapijtdetectiefunctie.

Zodra de mop-plaat aan de stofzuiger is bevestigd, ontwijkt de OZMO T8 AIVI systematisch het tapijt.

Dit zorgt ervoor dat de natte en vuile mop niet op het tapijt terechtkomt.

Hoeveel aanzuigniveaus heeft de OZMO T8 AIVI?

De OZMO T8 AIVI heeft 4 verschillende zuigkrachtniveaus (stil, standaard, maximaal, maximaal +). Deze kunnen via de mobiele applicatie worden geselecteerd.

De Ecovacs Home app instellen / de OZMO T8 AIVI Deebot op WiFi aansluiten

Het opzetten van de draadloze verbinding is eenvoudig en neemt niet meer dan 5 minuten in beslag.

Eerst moet u de Ecovacs Home applicatie downloaden.

Opmerking: Ecovacs ondersteunt momenteel geen 5 GHz-netwerk. Als u thuis een 5 GHz-netwerk hebt, wijzigt u de instelling van de router in 2,4 GHz.
Zodra de applicatie op uw smartphone is geïnstalleerd, moet u de volgende stappen uitvoeren:

 • Open de applicatie en selecteer de optie uw land van verblijf en de taal waarin u de applicatie wilt hebben.
 • U moet dan een account aanmaken als u die nog niet hebt.
 • Kies dan “+ Robot toevoegen”. U krijgt dan het model te zien dat u hebt gekocht.
 • Zodra u de robotstofzuiger hebt geselecteerd, moet u uw WiFi-wachtwoord invoeren
 • De toepassing vertelt u dat de Deebot OZMO T8 moet worden ingeschakeld. De rode schakelaar bevindt zich onder het deksel.
 • Dan vertelt de applicatie u dat de “reset knop” 3 seconden ingedrukt moet worden.
 • Daarna wordt de verbinding met uw WLAN tot stand gebracht.

Is er een waterdichte basis voor het laadstation?

In vergelijking met de belangrijkste concurrent zoals Roborock, wordt de Ecovacs robotstofzuiger niet geleverd met een waterbeschermende basis voor het laadstation.

Dit betekent dat zodra de Ecovacs Deebot OZMO T8 zich na het dweilen in het laadstation bevindt, uw vloer wordt blootgesteld aan de natte mop.

Wij raden u daarom aan het laadstation indien mogelijk op een tegelvloer te plaatsen.

U kunt ook zelf een stuk plastic kopen en uitsnijden.

Als geen van deze suggesties helpt, zit er maar één ding op: verwijder het waterreservoir onmiddellijk na het dweilen. Dat zal het probleem zeker oplossen 🙂
Overigens herinnert de OZMO T8 AIVI u na elke reiniging met een melding dat het waterreservoir moet worden verwijderd.

Kan de Deebot OZMO T8 AIVI meerdere kaarten opslaan?

Ja, de Deebot OZMO T8 kan 2 kaarten opslaan.

Deze kunnen naar wens worden aangepast in de mobiele applicatie (kamers samenvoegen, verboden zones creëren, enz.)

Tip: Als u het automatische vacuümstation hebt, kunt u het originele laadstation op de vloer zetten.

Kwaliteit van de navigatie

De navigatie van de OZMO T8 AIVI is zeer nauwkeurig en foutloos.

Om dit te doen, maakt de robotstofzuiger gebruik van lasernavigatietechnologie.

Zodra de kaart is gemaakt, scant de laser het gebied voortdurend in real time. De robotstofzuiger weet precies waar hij geweest is, waar hij is en waar hij nu naartoe wil. Op deze manier is uw flat zeer gestructureerd en snel schoon.

Is er een bumper geïntegreerd in de lasernavigatietoren?

In de lasernavigatietoren is een bumper geïntegreerd. Bovendien wordt de lasernavigatietoren beschermd door een speciale film.

Kan de Deebot OZMO T8 AIVI ‘s nachts stofzuigen?

De Deebot OZMO T8 AIVI heeft geen problemen met slechte lichtomstandigheden. Dankzij de lasernavigatie kan de Ecovacs stofzuiger zowel ‘s nachts als overdag gemakkelijk navigeren.

Obstakels overwinnen

De stofzuiger kan obstakels van 2 cm overwinnen met een rand van 90 graden. Dit is meer dan genoeg kracht om zonder problemen over conventionele deuropeningen of tapijten te komen.

Druppelsensor

Val sensoren zijn beschikbaar. Dit betekent dat de robotstofzuiger niet van de trap zal vallen.