Gebakken aardappelen uit de oven – recept, ingrediënten, bereiding

Wat zouden Duitsers zijn zonder hun aardappelen? Bereid als gebakken aardappelen of gebakken aardappelen, smaken de zetmeelrijke knollen heerlijk en kunnen ze een licht hoofdgerecht, een snelle snack of een slim bijgerecht zijn. Maar wat heb je nodig voor de aardappelen uit de oven en hoe worden ze precies bereid?

Ingrediënten: aardappel en …?

Of je kiest voor een wasachtige variant voor gebakken aardappelen of een bloemige variant is uiteindelijk aan jou. Alles is mogelijk. Over het algemeen kun je elk type aardappelen gebruiken dat je lekker vindt. We geven echter de voorkeur aan bloemige aardappelen omdat ze erg zacht en zacht en gemakkelijk te eten zijn.

Je hebt nodig:

  • Aardappels
  • één stuk boter per aardappel
  • wat zout en peper
  • eventueel wat knoflook
  • misschien wat rozemarijn
  • Aluminiumfolie

Bereiding: Aardappelen wassen – en dan?

Bereiding van gebakken aardappelen

Bereiding van gebakken aardappelen

  1. Gebakken aardappelen of gebakken aardappelen worden niet geschild. Je wast de aardappelen grondig en borstelt ze misschien af met een zachte groenteborstel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een theedoek en prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen. Dit is belangrijk zodat de aardappelen binnen gekookt worden.
  2. De aardappelen worden vervolgens afzonderlijk op een stuk aluminiumfolie geplaatst. Voeg een stuk boter toe aan de aardappel, plus zout en peper. Als je je aardappelen met knoflook wilt bereiden, reinig en schil dan een teentje knoflook per aardappel en snijd de knoflook in zeer fijne blokjes of flinterdunne plakjes. De knoflook wordt ook toegevoegd aan de aardappelen in de aluminiumfolie. U kunt ook de rozemarijn schoonmaken en wassen. Pluk afzonderlijke naalden af en plaats de naalden met de aardappel in de folie.
  3. Wikkel de aardappel vervolgens stevig in zijn stuk aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een bakplaat en laat ze ongeveer 40 minuten bakken in de oven op 200 graden Celsius tot 230 graden Celsius. Grote aardappelen kunnen ook iets langer duren, wat tot een uur kan duren. Als je denkt dat je aardappelen gaar zijn, pluk je het in met een houten stokje (bijvoorbeeld een shashlik-spies). Als de aardappel zacht is en niet vast komt te zitten aan de spies, wordt deze gekookt. Nu kun je ze uit de oven halen en genieten.
Lees ook:   Wandkasten in de keuken: materialen, stijlen, montage- en openingssystemen

Hoe eet je een gebakken aardappel?

Open de aluminiumfolie zodat je bij je aardappel kunt komen. Voor jonge aardappelen kun je de schil eten. Je lepelt winteraardappelen uit de harde schil die je niet eet. De gebakken aardappel gaat gepaard met een dip. Omdat je het makkelijk zelf kunt bereiden: Een stukje kruidenboter dat je smelt op de hete aardappel smaakt heel goed. Maar je kunt ook wat verse kruiden en wat zout in kwark roeren en de kwark met de aardappelen eten. Andere dingen die heerlijk smaken met gebakken aardappelen zijn:

  • Knoflooksaus
  • Maties
  • Celwand
  • Tonijn crème
  • Salieboter
  • Tomaten-mozzarellasaus
  • Groenten zoals ratatouille
  • Spinazie en kaas
Gebakken aardappel met spinazie en kaas

Gebakken aardappel met spinazie en kaas

Zoete aardappelen in plaats van normale aardappelen – ook heerlijk

U kunt alle aardappelrassen die bij ons verkrijgbaar zijn als gebakken aardappelen bereiden. Zoete aardappelen geven kleur aan je maaltijden. Overigens kunnen de aardappelen ook in de sintels van de grill of het kampvuur worden bereid als je gebruik maakt van deze kookfaciliteiten. Als je bang bent voor te veel aluminium in voedsel, kun je de aardappelen gewoon met de schil (en zonder boter en kruiden) in de sintels plaatsen en ze laten trekken. In dit geval moeten de aardappelen echter worden geschild voordat ze worden gegeten.