Gerecht: Hoe maak je Gemarineerde drumsticks met sla en pittige aardappelpartjes

Gemarineerde drumsticks met sla en pittige aardappelpartjes

Ben jij op zoek naar een heerlijk gerecht dat zowel gemakkelijk te bereiden is als vol smaak zit? Dan is dit recept voor gemarineerde drumsticks met sla en pittige aardappelpartjes iets voor jou! In dit artikel vertellen we je hoe je dit gerecht in een handomdraai op tafel zet.

Ingrediënten

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de gemarineerde drumsticks:

  • 8 kippenpoten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Voor de pittige aardappelpartjes:

  • 1 kilo aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Peper en zout

Voor de salade:

  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Peper en zout

Bereiding

Stap 1: De marinade voor de drumsticks

Begin met het maken van de marinade voor de drumsticks. Snijd de knoflook en de rode pepers fijn en rasp de schil van de limoen. Doe dit samen met de honing, sojasaus en olijfolie in een grote kom en meng alles goed door elkaar.

Leg de kippenpoten in de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat de kippenpoten minimaal een uur marineren in de koelkast.

Stap 2: De pittige aardappelpartjes

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng de olijfolie, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout in een grote kom. Voeg de aardappelpartjes toe en meng alles goed door elkaar.

Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Lees ook:   Kofte

Stap 3: De salade

Was de ijsbergsla en scheur deze in stukken. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer en rode ui in plakjes.

Meng de olijfolie en balsamicoazijn in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.

Doe de sla, tomaten, komkommer en rode ui in een grote kom en meng alles door elkaar. Voeg de dressing toe en meng nogmaals goed door elkaar.

Stap 4: Het bereiden van de drumsticks

Verwarm de grillpan voor op hoog vuur. Haal de kippenpoten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.

Grill de kippenpoten in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Draai ze regelmatig om zodat ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn.

FAQs

1. Kan ik de kippenpootjes ook in de oven bereiden?

Ja, je kunt de kippenpootjes ook in de oven bereiden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 25-30 minuten gaar op 200 graden Celsius.

2. Kan ik de marinade ook voor ander vlees gebruiken?

Ja, je kunt de marinade ook voor ander vlees gebruiken, zoals kipfilet of varkenshaas. Houd wel rekening met de bereidingstijd, deze kan per stukje vlees verschillen.

3. Kan ik de aardappelpartjes ook in de airfryer bereiden?

Ja, je kunt de aardappelpartjes ook in de airfryer bereiden. Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius en bak de aardappelpartjes in ongeveer 15-20 minuten gaar en goudbruin.

4. Kan ik de salade ook van tevoren maken?

Ja, je kunt de salade ook van tevoren maken. Bewaar de dressing wel apart en voeg deze pas toe vlak voor het serveren.

Lees ook:   Wanneer Azijn Bij Stoofvlees? (Perfect answer)

5. Kan ik de rode pepers vervangen door een ander ingrediënt?

Ja, je kunt de rode pepers vervangen door bijvoorbeeld jalapeñopepers of gedroogde chilivlokken. Houd wel rekening met de hoeveelheid, deze kan per ingrediënt verschillen.

Conclusie

Met dit recept voor gemarineerde drumsticks met sla en pittige aardappelpartjes zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. Door de combinatie van de pittige marinade, de knapperige aardappelpartjes en de frisse salade is dit gerecht een echte smaaksensatie. Probeer het zelf en geniet van de heerlijke smaken!