Gepocheerd ei: Het is gemakkelijk!

Gepocheerde eieren, soms verloren eieren genoemd, zijn een traktatie. Het eiwit is wasachtig, nog vloeibaar, romig eigeel – maar hoe maak je de dingen zonder dat het eiwit tijdens het koken door de pot dwaalt?

Gepocheerd ei is makkelijker te bereiden dan je denkt. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, een grote pot, zeef en lepel. Klassieke recepten voegen een beetje azijn toe aan het kookwater voor de eieren – je kunt zonder. Dat gaat als volgt:

Gepocheerde eieren stap voor stap

  • Vul een grote pot met Water en geeft iets Zout het water in.
  • Koken het water.
  • Klop het ei los en voer het voorzichtig in fijnmazige zeef. Leg de zeef op een bord of hang hem in een kom. Als je geen zeef klaar hebt staan, doet een kopje dat wel.
  • Zodra het water kookt, neem je de Pot van het fornuis en schakel het uit.
  • Roer een lepel Draaikolk het water in.
  • Voer de Ei in de draaikolk. Idealiter plaats je hem niet in het midden, maar iets dichter bij de rand.
  • Laat het ei ongeveer staan vier minuten in het water.

Vier minuten is genoeg

De Draaikolk in het water zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft en wijkt niet af. Hoe krijg je een mooie dikke laag Eiwit rond de dooier. Vier minuten in het bijna nog kokende water zijn genoeg voor de Eiwit stagneert.

De dooier is dan nog steeds vloeistof. Wil je de dooier een beetje laten indikken, Experiment eenvoudig. Misschien vierenhalf of vijf minuten jouw tijd.

Lees ook:   Hoeveel graden pizza in de oven?

Meerdere eieren tegelijk pocheren

Als je voor een heel gezin kookt of vrienden hebt uitgenodigd voor een brunch, is het vervelend om één ei tegelijk te pocheren. U kunt ook meerdere eieren stroper in dezelfde pot.

Merk echter op dat de water koelt sneller af, als u meer koude vloeistof toevoegt (d.w.z.raw ei). De Langere kooktijd onder bepaalde omstandigheden. De eieren mogen niet binden in het water!

Belangrijk: Als het water te snel afkoelt, koken de eieren er niet in, het eiwit stagneert niet. Maar het water mag ook niet koken. U kunt het water warm houden op de kachel op een lage stand.

Bekijk hier een video over de voorbereiding: