Hoe bak ik diepvriesgroenten?

Diepvriesgroenten uit de supermarkt zijn vooral populair als het snel moet gaan. De groenten uit de zak of doos zijn al schoongemaakt en kunnen meestal heel gemakkelijk worden geportioneerd wanneer ze worden ingevroren. De vraag rijst echter hoe de groenten kunnen worden bereid. Hoe bak ik diepvriesgroenten?

Groenten uit de pan zijn in een handomdraai klaar

De bereiding van groenten in de Pan is volledig onproblematisch. Jij Portioneren de groenten die je nodig hebt voor je gerecht en een beetje opwarmen Olie of Vet om in de pan te bakken. Zodra het vet op temperatuur is, worden de groenten aan de pan toegevoegd.

Als u de Pan tijdens het frituren met regelmatige tussenpozen pan de groenten zullen snel klaar en behoudt zijn Bijten. De bereidingstijd in de pan is ongeveer 15 minuten.

Spruitjes, broccoli en bloemkoolroosjes nemen iets meer tijd in beslag dan kleine erwten of dunne bonen. In ieder geval is het belangrijk dat de groenten voor het frituren zijn. niet ontdooid Wordt. De flash-frozen groenten zullen anders zacht en papperig.

Diepvriesgroenten in de pan

Ontdooi bevroren groenten niet voor het bakken, anders worden ze papperig. Bron: Cv

Gekruide de gefrituurde groenten zijn ideaal kort voor het einde. Daardoor minder Vochtigheid van de groenten. Na het frituren kun je de groenten even gebruiken met een stukje Boter pan. De smaak is dan fijner.

Kruiden zorgen voor diepvriesgroenten met een mediterrane smaak

Als je de groenten niet wilt bakken, kun je ze ook gebruiken in de Oven Bak op een bakplaat. De groenten zijn bevroren neergelegd op een bakplaat met bakpapier. Het wordt dan behandeld met iets goeds Olie besprenkeld en licht gezouten. De baktijd in de oven duurt afhankelijk van de groente 15 tot 30 minuten.

Lees ook:   Pasta met gorgonzola

Een kleine tip: Voor een mediterrane smaak kunt u verschillende kiezen Kruiden leg op de bakplaat. Als u een Groentesoep of een Stoven plan, voeg de groenten toe aan de soep, zelfs als ze bevroren zijn. Als de groenten niet te lang gaar zijn, behouden ze hun Vorm en kleur.