Goed paneren: Hoe het werkt

Vis, vlees en groenten. Gepaneerd smaakt het vaak veel beter. De gepaneerde voedingsmiddelen zijn sappig aan de binnenkant na het frituren en hebben een knapperige en knapperige buitenhuid aan de buitenkant. Om het paneermeel te laten slagen, zijn veel verschillende ingrediënten nodig. Als je je kotelet, visfilet of bloemkool op deze manier broodt, zal het zeker werken.

De bouw van een broodkruimelstation is een voordeel

De basisingrediënten voor het paneren zijn paneermeel, eieren, room en bloem. Deze klassieke ingrediënten worden meestal gebruikt voor kalfsvlees of varkensschnitzels. De makkelijkste manier om het vlees te paneren is met een paneermeelstation. Voor dit doel worden bloem, geklopt ei en paneermeel opgebouwd in afzonderlijke kommen of grote borden op het aanrecht. Het afgeplatte en gekruide vlees wordt eerst in het meel gedraaid. Vervolgens wordt het ei geklopt met room gebruikt. Tot slot wordt het vlees gerold in paneermeel. Zodat het gepaneerde vlees nu goudgeel gebakken kan worden, wordt olie of geklaarde boter in de pan verwarmd. Er moet voldoende vet in de pan zitten dat het gepaneerde vlees drijft. Dit maakt het paneermeel lekker golvend en krokant.

Panierstraße

De makkelijkste manier om het vlees te paneren is met een paneermeelstation.

Cornflakes kunnen ook worden gebruikt als paneermeel

Je kunt iets soortgelijks doen bij het paneren van vis- of kippenvlees. Gepaneerde vis of kip smaakt bijzonder goed als de paneermeel wordt gemengd met cornflakes of vervangen. De vlokken moeten echter worden geplet. Om dit te doen, verpak je ze gewoon in een huishoudzak en rol je ze met een deegroller overheen. Vlees en vis worden ook vooraf gekruid en vervolgens in bloem gedraaid. Om het paneermeel goed te laten tillen, wordt alles vooraf in het ei-roommengsel gedompeld. Vis en kip worden ook gebakken in hete olie of geklaarde boter.

Cornflakes in plaats van paneermeel zorgen voor de extra crunch

Cornflakes in plaats van paneermeel zorgen voor de extra crunch

Gepaneerde groenten, vlees en vis slagen ook in de frituurpan

Bloemkool, champignons en Co kun je het beste bakken in een frituurpan

Gebakken bloemkool, champignons en Co kun je het beste bereiden in de frituurpan

Bij het paneren van groenten, zoals broccoli of bloemkool, moet je iets anders te werk gaan. Dit komt simpelweg door de vorm van de groente. Voor het paneren worden de kleine roosjes ook een paar minuten geblancheerd in heet water met een beetje zout. De gekruide groenten worden vervolgens in bloem gedompeld, vervolgens in room en ei en ten slotte in de paneermeel. Bakken gaat echter veel gemakkelijker in de friteuse. Zelfs kleinere gepaneerde kipdelen of vis kunnen in de frituurpan worden gebakken.

Lees ook:   Griezelige donuts