Uit de keuken van Texas en Mexico komt de vurige chili con carne. Vertaald in het Duits zegt de naam van het gerecht duidelijk waaruit het bestaat: Hete chilipepers en vlees worden samen gekookt. Zomaar in de pot? In het origineel werden chilipepers boven het vuur gebakken, waarna vlees in de stijl van goulash werd toegevoegd.
Tegenwoordig is chili con carne wat verfijnder en wordt het vaak gebruikt met Bonen of Maïs Bereid. In de regel, Gehakt in plaats van de grotere stukken vlees. Dit is heerlijk, maar komt niet overeen met het origineel. En dit geldt natuurlijk ook voor vegetarische en veganistische variaties van het gerecht. We willen het origineel niet voor je achterhouden!
Ingrediënten voor het origineel:
- 1 kilogram gesneden rundvlees, idealiter kalf
- 500 gram in blokjes gesneden rode uien
- 500 milliliter bouillon (groentebouillon is acceptabel)
- 5 rode chilipepers
- Olijfolie
- Knoflook
- Specerijen: komijn, chili, koriander, cacao, zout, suiker, peper, paprika, kaneel
Bereiding van een originele chili con carne:
Ten eerste, de Vlees met een flinke scheut olijfolie in de pot dichtgeschroeid. Haal dan uit de pot en plaats in een kom Gereserveerd. Nog een scheutje olijfolie en de Uienblokjes worden nu in een pot gebakken tot de uien glazig zijn.
In de tussentijd is de Chilipepers gezaaid en Blokjes worden. Ze migreren naar de uien in de Pot. De Knoflook schoonmaken en prima snijden voeg toe met het vlees. Het geheel mag even in de pot pruttelen. De Specerijen meng naar eigen smaak en voeg ook toe aan de pot.
Nu is alles gedaan met de Bouillon Gedoofd. Op kleine vlam het mengsel mag worden gebruikt voor laat twee tot drie uur sudderen en trek er goed doorheen. Dus ongeveer elk half uur moet grondig zijn opgeroerd Ik zou de commissaris willen vragen of hij op de hoogte is van het feit dat de Commissie nog geen voorstel voor een richtlijn heeft ingediend. Klaar!
Mildere chili con carne voor de mildere Europese smaak

Chili con Carne zoals we die nu kennen. Bron :Cv
De Ingrediënten zijn hetzelfde voor deze verzachte, maagvriendelijke variant. Het rundvlees wordt gemaakt door Gehakt Vervangen. Daarnaast kan een blikje bruine bonen, een blikje Maïs en een pakje dikke tomaten nodig.
Ten eerste, de Gehakt eenmaal sterk gekneed, dan in wat olijven zachtjes geroosterd. De Uienblokjes en de fijngehakte Knoflook Worden toegevoegd, alles is licht gebakken. In de tussentijd is de Chilipepers gezaaid en prima Gehackt Ze gaan ook in de pot. Op dit moment kan de chili con carne al proeven Gekruide worden.
De Bouillon zit nu ook in de pot. Bonen, maïs en Tomaten moet kort zijn infuus eraf en voeg toe aan de andere ingrediënten in de pot. Met het deksel dicht mag de rechtbank nu Laat 30 minuten sudderen.
De chili con carne kan ook eerder worden gegeten (en de groenten zijn warm genoeg). Maar met een langere kooktijd wordt het aromatischer.
Niet gegeten? Niet slecht!
Chili con Carne smaakt ook goed de volgende dag nog. Of het nu gegratineerd is met tortillachips of maïsbrood en kaas of gekookt met veel tomaat tot een pittige soep – de Smaken bijna nog beter opgewarmd zo vers!

Chili con Carne kan worden gebruikt met een verscheidenheid aan ingrediëntenn kan worden gecombineerd. Probeer het naar believen uit. Bron: Cv
Overigens zijn er ook Vegetariër Varianten. Maar dat Chili zonde Carne (“Chili zonder vlees”) is immers geen origineel…
Table of Contents
