Hoe Avocado’s te verzachten na het snijden? – De beste methoden!

Hoe avocado’s zachter maken na het snijden? Nou, we hebben wat tips voor je. Deze blogpost leert je hoe je avocado’s snel en gemakkelijk zacht kunt maken.

Of je nu guacamole maakt of een plakje avocado toast wilt eten, deze tips komen goed van pas. Blijf lezen voor instructies over hoe je avocado’s zacht en lekker kunt maken.

Er zijn vele methoden om avocado’s zacht te maken na het snijden.

Om avocado’s na het snijden zachter te maken, legt u de plakjes 15-30 minuten in een bak met warm water. Vervolgens kunt u de avocadoplakjes 30-60 seconden in de magnetron leggen op een vochtige papieren handdoek. Doe de avocadoplakjes een nacht in een gesloten pot met een ui of een partje citroen.

Laten we in detail uitzoeken…

Hoe Avocado’s te verzachten na het snijden?

hoe kan ik avocado's zachter maken

Heb je ooit in een avocado gesneden en ontdekt dat hij te weinig rijp was?

Of heb je er ooit in geknepen en ontdekt dat hij keihard is?

Helaas, kun je niet onmiddellijk een avocado laten rijpen zonder tijdmachine…maar dat betekent niet dat een onrijpe in de compostbak moet.

Hier zijn manieren hoe je avocado’s op natuurlijke wijze zachter kunt maken.

1. Magnetron

Verwijder de pit van de avocado en wikkel hem stevig in magnetronbestendig plastic voordat u hem ongeveer 3 minuten in de magnetron plaatst.

Houd de magnetron op middelhoog en onderzoek regelmatig of hij de vereiste mate van rijpheid heeft bereikt.

Remove from the microwave and set aside to cool at room temperature or run under cold water to stop cooking. 

Zet het in de koelkast om af te koelen.

  • Avocado’s zullen door deze rijpingsmethode hun gladde en zijdeachtige gevoel verliezen.
  • Avocado’s kunnen tijdens de procedure een onaangename stank hebben.

2. Wikkel het in een papieren zak

gebruik papieren zak

Wikkel de aantrekkelijke avocadoplakken strak in een plastic vel en leg ze in een papieren zak naast andere klimatologische vruchten zoals bananen en appels.

Na het uitknijpen van de lucht, de zak goed afsluiten.

Na de oogst, blijven deze vruchten ethyleengas uitstotendat helpt bij het rijpen.

Door ze bij de avocado te leggen, wordt het ethyleengas binnenin opgesloten en kan de avocado sneller rijpen.

3. Bewaar hem in de koelkast

Om enzymatische bruinkleuring te voorkomen, de pit verwijderen en wat citroensap over het blootgelegde avocadovruchtvlees spuiten….

Wikkel het fruit stevig in met huishoudfolie om het contact met lucht en vocht te beperken.

Note: Keep the avocado in the fridge. It will take around 2-3 days. Check it regularly by pushing it firmly. It is ready if it yields to the press a bit.

4. Gebakken in de oven

avocado bakken

Dek de avocadohelften na het verwijderen van de pit goed af met aluminiumfolie.

Leg ze op een bakplaat en ongeveer 20 minuten bakken op 90°C. Blijf regelmatig controleren.

5. Plaats het op het aanrecht

U kunt hem ook op kamertemperatuur plaatsen. Verwijder opnieuw de pit en druppel wat citroensap over het blootgelegde avocadovruchtvlees.

Wikkel in een keukenhanddoek om luchtcirculatie mogelijk te maken en vochtcontact te voorkomen.

It will take around 24 hours for your avocado to soften, so check it frequently.

Wat is de snelste manier om een avocado zacht te maken?

snelste manieren om te verzachten

1. Gebruik van een bruine papieren zak en wat bloem.

Ook al lijkt het vreemd, foodbloggers zijn lovend over deze makkelijke techniek.

Het bestaat uit het vullen van de bodem van een bruine papieren zak met ongeveer twee centimeter bloem… (sommige mensen zeggen dat je de hele vrucht met bloem moet bedekken).

Leg de onrijpe avocado erin en wacht tot hij rijp is..

Depending on how firm your avocado is, it might take up to two days to mature.

Voeg een appel, banaan en tomaat toe aan de zak om het rijpingsproces te versnellen. Deze vruchten maken meer ethyleengas aan, wat het rijpingsproces helpt versnellen.

2. Gebruik limoensap en appelciderazijn.

limoen en azijn

Snijd de avocado met een scherp mes doormidden, schaal hem vervolgens in vieren en schep de partjes na elk partje in een schaaltje.

Meng de partjes met een theelepel appelciderazijn en giet het sap van een halve limoen erover.

Pureer de avocado met een vork tot hij guacamole heeft.

3. Verpak het met huishoudfolie om het vers te houden.

Proberen een avocado te gebruiken in een salade en zich realiseren dat hij keihard is, is een van de ergste gevoelens die iemand kan hebben.

Een van de meest eenvoudige methodes om dit tegen te gaan is om gewoon oude huishoudfolie te gebruiken.

Zet de twee helften van je onrijpe avocado weer in elkaar en dek de vrucht goed af in huishoudfolie om de vrucht vers te houden.

Note: It should be stored in the refrigerator and monitored for maturity by probing the fruit until it has reached the level of ripeness you wish.

4. Gebruik bevroren erwten en een blender.

bevroren erwten en een blender

U kunt een blender gebruiken om heerlijk romige guacamole te maken als u weinig tijd hebt en u zich moet voorbereiden op een Mexicaans etentje dat u geeft.

Snijd de avocado in plakjes met een scherp mes en pureer hem in een blender met een handvol bevroren erwten tot een gladde massa.

5. De truc met hitte van aluminiumfolie is een eenvoudige techniek.

Voor dit project zijn een bakplaat en een stuk aluminiumfolie nodig.

Bedek je onrijpe avocado in aluminiumfolie, zet het op een bakplaat, en bak hem ongeveer 90 minuten op ongeveer 90 graden Celsius.

Laat het ongeveer tien minuten zitten voordat u het eruit haalt en het in de koelkast zet om goed af te koelen.

The avocados mature considerably more rapidly in the oven because they are surrounded by their gas, forcing them to ripen more quickly.

Een theelepel appelciderazijn over de avocadopartjes strooien en met een vork prakken is een effectieve techniek om de natuurlijke zoetheid van de avocado’s naar boven te halen.

Als gevolg van het kookproces hebben avocado’s een aparte smaak die het best gebruikt kan worden in guacamole of andere recepten.

Wat kun je doen met onrijpe avocado’s?

wat te doen met onrijpe avocado's

Hier zijn enkele ideeën om die onrijpe avocado’s te gebruiken.

1. Snijd de avocado in de juiste vorm met een scherp mes.

2. Doop hem in een eiermarinade op smaak gebracht met de door u gekozen kruiden en specerijen, en bedek hem daarna met paneermeel om hem af te maken. U kunt nu kiezen tussen luchtfrituren, frituren of bakken.

3. Je kunt de onrijpe avocado ook snijden in stukjes snijden en voeg ze toe aan smoothies of serveer ze op zichzelf als snack.

4. Een ander ding is dat de avocado blokjes geroerbakt voordat u het toevoegt aan uw maaltijd van roergebakken groenten.

5. Avocado frietjes kunnen gemaakt worden door de avocado in en ze te bakken tot ze knapperig zijn.

6. Bereid uw roerei met de nog niet helemaal rijpe avocado’s en gebruik ze als garnering of voeg ze toe aan je salade.

Inmaken is een uitstekende manier om ze vers te houden. Met de toevoeging van de pekel- en azijnoplossing zullen de harde avocado’s veranderen in een papperige en romige textuur.

Avocados that have been pickled are a delicious addition to salad bowls.

Vul de onrijpe avocado’s met spek, groenten en uw favoriete kruiden en specerijen om er een heerlijk voorgerecht van te maken.

Werk af door er kaas over te strooien en ze te bakken.

FAQs

vragen over avocado

Heb je nog andere vragen over hoe rijp je avocado’s na het opensnijden? Hier zijn enkele veelgestelde vragen over avocado’s.

Wat gebeurt er als je onrijpe avocado eet?

Als je onrijpe avocado eet, kunt u last krijgen van maagdarmproblemen zoals buikpijn en diarree.

Onrijpe avocado’s bevatten een verbinding genaamd persine, die giftig kan zijn voor sommige mensen.

Hoe weet je of een avocado slecht is?

Als een avocado slecht is, zal hij meestal bruine of zwarte vlekken op het vruchtvlees hebben. De avocado voelt ook hard aan en geeft niet mee bij lichte druk.

Kun je avocado’s laten rijpen in de magnetron?

Ja, u kunt avocado’s in de magnetron laten rijpen. Leg daarvoor de avocado op een bord en zet hem 30 seconden op hoog in de magnetron. Laat de avocado afkoelen voordat je hem aanraakt.

Eindoordeel

Zo, hoe maak je avocado’s zachter na het snijden? Met een van de methoden die we hebben besproken, kunt u perfect zachte avocado’s krijgen, klaar om te worden gebruikt in elk recept.

Vergeet niet te beginnen met rijpe avocado’s en ze voldoende tijd te geven om goed zacht te worden.

Met een beetje geduld heb je elke keer perfect zachte avocado’s.

Wil je ook weten of je hond avocado kan eten, bekijk dan een van onze artikelen.

Lees ook:   Hoe Lang Mag Champagne In Diepvries?