Hoe Onrijpe Avocado Bewaren? – Complete gids!

Heb je je ooit afgevraagd hoe je onrijpe avocado’s bewaart? Maak je geen zorgen; wij hebben de perfecte oplossing voor je.

In deze blogpost leren we je hoe je onrijpe avocado’s kunt bewaren zodat ze sneller rijpen.

Avocado’s zijn heerlijk en gezond voedsel, maar soms kunnen ze lastig te bewaren zijn.

Als je je avocado opent en ontdekt dat hij niet gerijpt is. Besprenkel het vruchtvlees met citroen- of limoensap, zet de helften weer in elkaar, wikkel ze stevig in plasticfolie en leg ze in de koelkast. Controleer regelmatig hoe het rijpingsproces verloopt.

Lees verder voor onze tips om je avocado’s elke keer perfect te laten rijpen.

Hoe bewaar je onrijpe avocado’s?

onrijpe avocado

Je was helemaal klaar om je favoriete avocadotoast te bereiden, maar toen je hem aansneed, ontdekte je dat hij nog een paar dagen verwijderd was van consumptie.

Maak je geen zorgen, het overkomt de besten onder ons.

Je hoeft het ongemak van het eten van onrijpe Avocado niet te verdragen, en je hoeft ze niet te verspillen.

Volg de onderstaande methoden voor het bewaren van onrijpe avocado’s om geld te besparen.

1. Bewaar ze op de toonbank

U kunt uw onrijpe avocado’s bewaren door ze een dag of twee op kamertemperatuur te laten staan.

Wikkel ze gewoon in plasticfolie of bewaar ze in een Ziploc zak om oxidatie te voorkomen.

Het hoeft in dit geval niet luchtdicht te zijn; een beetje zuurstof is gunstig.

Gebruik een zuurmiddel om bruinkleuring te voorkomen

voorkom bruin worden

In aanvulling op het houden van uw onrijpe avocado’s uit de koelkast, ze rijkelijk bestrooien met een zuurmiddel.

Het is voldoende om limoensap, citroensap of vinega te gebruikenr. Een lepel per twee avocado’s van normale grootte zou voldoende moeten zijn.

Dit is vooral essentieel als je ze gaat laten ademen.

Handhaaf een temperatuur rond kamertemperatuur

Jouw onrijpe avocado’s zijn een paar dagen houdbaar op je aanrecht, bij voorkeur uit de zon en op kamertemperatuur.

2. Pickling

Ja, dat klopt. Avocado’s kunnen ingemaakt worden. Snijd uw avocado in blokjes of plakjes en dompel ze onder in een azijnpekel.

U kunt meer kruiden toevoegen als u het wat luxer wilt. Je bent vrij om zo inventief te zijn als je wilt.

ingemaakte avocado

Avocado’s zijn in deze staat ongeveer een jaar houdbaar. week indien gekoeld en geweekt in pekel..

Schrik niet als ze verkleurd lijken; avocado’s hebben de neiging de kleur van de pekel aan te nemen.

Als ze papperig worden en hun vorm verliezen, weet je dat ze in de problemen zitten.

Tip: Pickling foods help you to keep them for extended periods because the vinegar brine prevents the development of germs, keeping them from going off.'

3. Koel ze.

De beste manier om onrijpe Avocado’s te bewaren is in de koelkast.

Doe ze in een luchtdichte bak of plastic zak. en bewaar ze in de groentelade.

Note: Do not wash the avocados until you are ready to use them, as washing will cause them to spoil faster.

4. Laat ze invriezen

avocado invriezen

Veel mensen weten niet dat avocado’s ingevroren kunnen worden, maar het is een uitstekende methode om ze te bewaren als je het goed doet.

Heel of gesneden, Avocado’s kunnen niet goed worden ingevroren, maar avocadopuree wel.. Om vriesbrand te voorkomen kunt u een beetje citroen- of limoensap toevoegen en het in een luchtdichte verpakking bewaren.

Opgemerkt moet worden dat deze aanpak niet altijd goed werkt voor avocadopurees die extra ingrediënten bevatten, zoals guacamole.

The Avocado will be alright, but the other ingredients, such as tomatoes, cilantro, and onions, may not freeze well.

5. Bewaren in de papieren zak

Doe je onrijpe avocado’s in een bruine papieren zak met wat ander fruit en verzegel de bovenkant.

Houd het een dag of twee uit direct zonlicht op uw aanrecht. Andere vruchten geven van nature verbindingen af die het rijpen versnellen.

in de papieren zak

De luchtdichte zak zorgt ervoor dat de avocado’s alle chemicaliën opnemen. Appels en bananen werken ook goed.

Sommige mensen kopen nu expres onrijpe avocado’s, omdat ze niet van plan zijn ze lang te gebruiken.

Tip: If you want to extend the life of your avocados, store them in the refrigerator. 

Afhankelijk van hoe rijp de avocado was toen u hem kocht, kunt u hem tot een week in de koelkast bewaren.

Controleer ze regelmatig

Hoe u uw avocado’s ook bewaart…is het belangrijk om ze regelmatig te controleren.

Avocado’s kunnen heel snel van onrijp naar overrijp gaan, dus het is belangrijk ze in de gaten te houden.

Als ze eenmaal rijp zijn, heb je een beperkte tijd om ze te gebruiken voordat ze beginnen te bederven.

Hoe gesneden onrijpe avocado bewaren

het bewaren van onrijpe avocado's

Het probleem met gesneden onrijpe avocado’s is dat ze berucht zijn voor verkleuring nadat de schil is gebroken…. Avocado’s worden, net als appels, bruin als ze langere tijd aan de lucht worden blootgesteld.

Het geheim om deze onaantrekkelijke kleurverandering te voorkomen en uw avocado’s langer vers te houden is om oxidatie te vermijden.

Wanneer de Avocado in aanraking komt met zuurstof in de lucht, oxideert hij.

So, limiting exposure to oxygen is the key to keeping avocados after they've been chopped. 

Dit is hoe het werkt:

1. Zakken voor vacuüm sealen

Als je geavanceerd wilt zijn, kun je je avocado’s vers houden door ze vacuüm te verpakken in zakken.

Deze zijn vergelijkbaar met Ziploc zakjes, maar ze worden geleverd met een speciale machine die de lucht eruit zuigt, zodat alles binnenin goed afgesloten is.

Daarna, gewoon het in de koelkast tot het eten klaar is.

2. Avocado bewaarders

gebruik avocado savers

Deze zijn er in verschillende vormen en maten voor een breed scala aan maaltijden.

Ze zijn vaak gemaakt van siliconen of plastic en hebben de vorm van een halve avocado.

Ze zijn ontworpen om over het open uiteinde te passen en een luchtdichte afsluiting te vormen.

Koelen voor de beste effecten.

3. Koeling

Net als andere soorten groenten, kan het koelen van avocado’s hen helpen langer te leven.

Dit komt deels door de lage temperaturen (die kritisch zijn tijdens het vervoer en de opslag in alle stadia van de leveringsketen) en omdat koelkasten na sluiting ondoordringbaar zijn.

Technieken om de levensduur van avocado’s te verlengen:

Bewaar ze in olijfolie

houd ze in olijfolie

De toepassing van olijfolie kan voorkomen dat uw avocado een dag of twee bruin wordt..

De olie werkt als een barrière voor zuurstof, waardoor het niet bruin wordt.

Hoewel het gebruik van veel olie u wat tijd kan geven, zal uw Avocado bruin worden voordat de dag om is.

Blancheren en Schokken

Deze truc houdt in een hele avocado (zonder schil) 10 seconden in kokend water te dompelen en daarna in ijswater.

Hoewel het bruin worden voor korte tijd kan voorkomen, verandert het de smaak en textuur zodanig dat het de moeite niet waard is.

De pit en gepureerde avocado

Heb je ooit een avocadopit gevonden in een kom guacamole? Het toevoegen van een pit in een kom guacamole zou voorkomen dat het bruin wordt….

Terwijl de pit kan helpen voorkomen dat bruin worden in een gehakte avocado (door te voorkomen dat zuurstof het vlees eronder bereikt)is het geen wondermiddel.

Het toevoegen van de pit aan je guacamole voorkomt niet dat het bruin wordt.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van avocado’s?

gezondheidsvoordelen van avocado
  • Avocado’s zijn rijk aan onverzadigde vetzuren, die de cardiovasculaire gezondheid ten goede komen door het cholesterolgehalte te verlagen.
  • Avocado’s bevatten fytosterolen en carotenoïden, die antioxiderende eigenschappen hebben en cellen helpen beschermen tegen oxidatieve schade.
  • Vezelrijke en suikerarme diëten helpen bij de bloedsuikerregulatie.
  • Het kaliumgehalte van avocado helpt de effecten van zout tegen te gaan en voorkomt een te hoge bloeddruk.
  • Avocado’s bevatten glutathion, een antioxidant die de immuunfunctie verbetert.
  • Avocado’s bevatten foliumzuur, dat neurale buisafwijkingen bij baby’s helpt voorkomen.
  • Het rijke gehalte aan vitamine E en vitamine C van avocado’s helpt bij het vernieuwen en hydrateren van de huid en vertraagt tevens veroudering.

Avocado veelgestelde vragen

Heeft u nog andere vragen over hoe onrijpe Avocado te bewaren? Hier zijn enkele veelgestelde Avocado vragen.

vragen over avocado

Mag ik geoxideerde avocado eten?

De kleur van een geoxideerde avocado is bruin.

Geoxideerde avocado heeft niet alleen een onaantrekkelijk uiterlijk, maar het heeft ook een harde smaak en is niettemin veilig om te consumeren. Het is allemaal aan jou.

Als u het toch wilt weggooien of opeten, het bruin worden van avocadovlees wordt veroorzaakt door de activiteit van enzymen die melaninepigmenten aanmaken in aanwezigheid van zuurstof.

Zijn avocado’s lang houdbaar?

Onrijpe avocado’s kunnen 2 tot 7 dagen in de voorraadkast bewaard worden. dagen tot ze volledig rijp zijn.

Rijpe avocado’s kunnen 3 tot 5 dagen houdbaar zijn indien bewaard in de koelkast. Tegelijkertijd is gehakte avocado houdbaar voor 2 tot 4 dagen in de koelkast.

Eindoordeel

Zo, nu weet je hoe je onrijpe Avocado’s moet bewaren. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u de houdbaarheid van uw avocado’s verlengen en ervan genieten op hun optimale rijpheid.

Vergeet niet ze dagelijks te controleren tot ze rijp zijn en klaar om te eten! Bedankt voor het lezen.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Waldorfsalade