Hoe blijft voedsel langer vers?

Als u graag in bulk koopt, kent u het probleem zeker? Wat te doen met de boodschappen van de wekelijkse boodschappen? We zullen je vertellen wat de beste manier is om voedsel te bewaren zonder dat iedereen binnen een paar dagen beschimmeld raakt.

Welke methoden zijn er om voedsel langer vers te houden?

Iedereen heeft zijn eigen methode om voedsel vers te houden – sommigen zweren bij het gieten van het voedsel in Tupperware-blikjes voordat ze het in de koelkast zetten, omdat dit ze droog houdt en ook voorkomt dat ze te koud worden. Sommige voedingsmiddelen zijn van nature lang houdbaar en kunnen maanden of jaren vers worden bewaard als ze op de juiste manier worden bewaard. Andere voedingsmiddelen bederven snel, meestal als gevolg van een hoog olie- en / of vochtgehalte, en gaan alleen lang mee wanneer ze gedroogd, ingeblikt of anderszins bewaard zijn. Om precies te kunnen zeggen hoe voedsel vers te houden, moet men het voedsel verdelen in type en ingrediënten.

Liebherr koelkast met speciale BioFresh kluizen voor meer versheid; Foto: Liebherr

Liebherr koelkast met speciale BioFresh kluizen voor meer versheid; Foto: Liebherr

Geniet langer van vers voedsel met BioFresh Safes van Liebherr

Houd groenten en fruit langer vers

Als u groenten en fruit langer vers wilt houden, moet u de volgende dingen in gedachten houden: Houd groenten en fruit gescheiden en bewaar appels met appels en wortels met wortels. Groenten en fruit stoten verschillende gassen uit die anderen kunnen schaden, dus scheiding is belangrijk voor de houdbaarheid.

Bewaar groenten en fruit die de neiging hebben om uit te drogen in niet-verzegelde plastic zakken om een vochtige omgeving te behouden terwijl de lucht nog steeds kan circuleren. Bovendien moet u de producten niet wassen voor het afkoelen. Het vocht kan ervoor zorgen dat het sneller gaat schimmelen en rotten.

Lees ook:   9x makkelijke wintergerechten perfect voor dit koude weer

Bewaar zuivel en zuivelproducten op de juiste manier

Tips voor het bewaren van zuivel en zuivelproducten:

  • Wanneer u iets nieuws koopt, zoals een nieuwe verpakking melk, draait u de oudere producten naar voren zodat ze vóór de vervaldatum kunnen worden gebruikt.
  • Laat kwark, yoghurt, eieren, zure room, melk en room achter in de containers waar ze zijn afgeleverd. Als u echter melk of room in een kan of zure room in een kom doet om te serveren, breng dan de restjes niet terug naar de oorspronkelijke container, maar bedek in plaats daarvan de kan of kom met plasticfolie.
  • Bewaar harde kazen in de verpakking tot ze gedronken zijn. Zodra de kaas is geopend, kunt u deze het beste in waspapier, folie of los plastic wikkelen.
  • Hoewel de meesten van ons dat waarschijnlijk wel doen, moet melk niet echt in de koelkastdeur worden bewaard, omdat dat het warmste deel van de koelkast is. De deur mag alleen worden gebruikt voor niet-bederfelijke dranken en specerijen.

Vlees en vis bewaren

Het is het beste om vlees en vis op de koudste plaats in je koelkast te bewaren, idealiter in een aparte lade. De ideale temperatuur voor het bewaren van vleesproducten is – 2 graden Celsius. Vers vlees, vis en gevogelte moeten worden bewaard in de originele vershoudverpakking. Herverpakking verhoogt het risico dat het voedsel wordt blootgesteld aan schadelijke bacteriën. Als het product niet is verpakt in een polystyreenbak, plaats het dan op een bord om eventuele druppels op te vangen.

Meer over voedselopslag: