Hoe lang duren kroketten in de frituurpan?

Krokant, heet en lekker – zo moeten kroketten zijn als ze op het bord komen. Aardappelrolletjes werken het beste met de bereiding in de frituurpan. Maar hoe lang moeten ze daar gebakken worden en moet je ze van tevoren ontdooien? Alle tips over het onderwerp zijn bij ons te krijgen.

Friteuse of oven?

Zelfs als de bereiding in de oven heel eenvoudig is, kun je ook gemakkelijk kroketten bakken in de frituurpan in hete olie. Dit lijkt in eerste instantie misschien wat uitgebreider, maar het resultaat is de moeite waard: met de juiste temperatuurinstelling wordt het aardappelbijgerecht aan de buitenkant goudgeel krokant en blijft het zacht aan de binnenkant. In de oven daarentegen bestaat het risico dat de kroketten te zacht worden of uitdrogen als ze te lang worden gebakken.

Kroketten slagen ook in de oven, maar doen er langer over

Kroketten slagen ook in de oven, maar doen er langer over

Een ander voordeel is de tijdsbesparing. Terwijl kroketten uit de oven soms wel 30 minuten moeten bakken, kan de friteuse het in een veel kortere tijd doen.

Hoe de friteuse te bereiden

Als je thuis een friteuse hebt, heb je alleen een neutrale olie nodig, zoals zonnebloemolie, om de kroketten te bakken. Dit moet worden verwarmd tot 160 tot 170 graden. Gebruik hiervoor gewoon de temperatuurregelaar op de friteuse. Zodra de olie de juiste warmtegraad heeft bereikt, kunt u de kroketten voorzichtig in de mand van de friteuse plaatsen. Het is belangrijk dat je verse olie gebruikt om de perfecte smaak te krijgen.

Bereid kroketten goed voor in de frituurpan

Bereid kroketten goed voor in de frituurpan

Tip: Laat kroketten nooit ontdooien voor het frituren, maar voeg ze altijd direct vanuit de vriezer toe aan het hete vet. Anders worden de rollen aardappeldeeg te zacht en desintegreren ze sneller.

Krokante kroketten in enkele minuten

Afhankelijk van het type en de grootte van de kroketten, hebben ze ongeveer 5 tot 10 minuten nodig in de frituurpan totdat ze gaar zijn. Let op de kleur van de kroketten wanneer je ze voor het eerst in de frituurpan bereidt. Ze moeten goudgeel zijn als je ze uit de hete olie haalt. Als je het wat krokanter vindt, kun je de kroketten een minuut langer in de frituurpan laten staan.

Lees ook:   Wanneer Mag Een Baby Ijs Eten?

Tip: Leg de kroketten na het frituren op keukenpapier. Zo wordt het overtollige vet opgenomen en blijft het aardappelbijgerecht heerlijk krokant.

Gebruik je thuis een heteluchtfriteuse? Nogmaals, de bereiding van kroketten werkt heerlijk, maar je moet een baktijd van ongeveer 15 minuten verwachten. In de regel geeft de fabrikant ook een overeenkomstige aanbeveling.