Schenk bier correct in

Het is en blijft de favoriete alcoholische drank van de Duitsers: bier. Om optimaal te genieten, zowel qua ontvouwende smaak als visueel, zijn er enkele belangrijke tips om te overwegen zodat je jezelf en je gasten het bier goed kunt inschenken. Hier is het overzicht, dat vrij kort is, omdat het niet al te moeilijk is om bier te schenken zoals het zou moeten zijn. Het feit dat er verschillen zijn afhankelijk van het type brouwen is echter duidelijk omdat elk type brouwen uit verschillende glazen wordt gedronken.

Houd glas en fles onder een hoek

In principe gelden echter de volgende regels. Voordat u gaat gieten, moet u het overeenkomstige bierglas kort spoelen met koud water. In het beste geval wordt het glas afgekoeld zodat het dezelfde temperatuur heeft als het bier. Dit is echter vaak niet mogelijk en geen drama; dat zou alleen maar het optimale geval zijn.

Houd het bierglas altijd schuin bij het inschenken

Houd het bierglas altijd schuin bij het inschenken

Als je nu bier uit de fles schenkt, houd je het glas schuin ten opzichte van de fles. Hoe schuiner je het vasthoudt, hoe minder schuim er wordt geproduceerd. Vul eerst het glas totdat de schuimkroon de rand bereikt. Dan laat je de schuimkroon een beetje bezinken en giet je nu zo ver dat het glas helemaal gevuld en versierd is met een mooie schuimkroon aan de bovenkant.

Verschillende bieren ontwikkelen verschillende hoeveelheden schuim

Bij Alt en Kölsch is zo’n repouring eigenlijk niet nodig. Deze worden beide geserveerd met slechts een zeer kleine schuimkraag. Bij een pils, althans in Duitsland, maakt een schuimkraag deel uit van de goede toon en stijl. Dit vereist echter niet, zoals een oude regel beweert, “zeven minuten”, maar slechts ongeveer drie minuten. Dan moeten de pilsen ook snel worden geserveerd en geconsumeerd, anders wordt het muf.

Met een witbier heb je een beduidend sterkere schuimontwikkeling dan bij de eerder genoemde bieren.

Met een witbier heb je een beduidend sterkere schuimontwikkeling dan bij de eerder genoemde bieren.

Met een witbier heb je een veel sterkere schuimontwikkeling dan bij de eerder genoemde biersoorten. De truc hier is om het glas heel langzaam met het bier te vullen. Dan hoeven u of uw gasten niet langer te wachten tot het schuim is teruggetrokken.

Lees ook:   Metworst Koken Hoe Lang? (Perfect answer)

De optimale drink- en dus ook schenktemperatuur voor bieren ligt tussen de 7° en 9° Celsius. Er zijn ook enkele uitzonderingen tussen de soorten bier die nog kouder worden geserveerd – maar voor een normaal bier is de genoemde temperatuur optimaal.