Hoe lang duurt een eend in de oven? 2kg, 3kg, 4kg, 5kg?

Eend goed, allemaal goed. Samen met kip en gans is eend een van de meest populaire pluimveevariëteiten. Het donkerdere, iets dikkere eendenvlees wordt niet meer alleen in Azië geconsumeerd. De eenvoudigste manier is om het gevogelte in de oven te bakken. Hoe lang doet een hele eend met 2, 3, 4 of 5 kg mee in de oven?

De kooktijd van de eend is afhankelijk van verschillende factoren

De eend is verkrijgbaar in onze levensmiddelenhandel in diverse Gewicht verkrijgbaar. Het gewicht wijkt af van de Duur van de mast en ook de Geslacht is cruciaal. De door ons aangeboden eenden, als ze niet van de Boer zijn van de Intensieve veehouderij.

Uit de geslachten zijn er meestal Peking- en Muskuseenden. De mestperiode voor deze dieren ligt tussen: 45 en 77 dagen. Hoe lang een eend nodig heeft in de oven hangt af van verschillende factoren. Naast gewicht zijn dit Opslag, temperatuur En dat Leeftijd van slachten. Ook, of de eend bevroren was of niet, beïnvloedt de Koken.

De gevulde eend heeft een langere kooktijd in de oven

Als vuistregel geldt: 1 kg Eendenvlees bijvoorbeeld 1 uur in de oven tot het gaar is. Een eend van 2, 3, 4 of 5 kg heeft dan een 160 tot 180 °C Voorverwarmde Oven het overeenkomstige aantal uren.

De vuistregel geldt echter alleen voor eenden die Ongevuld in de buis komen. Als een eend gevuld is, heeft één eend weer per kilo vlees nodig. 10 minuten langer. Een grote eend van 5 kg brengt tot 6 uur door in de oven. Vooral knapperig de eend is wanneer de oven is ingesteld op een temperatuur van ongeveer 10 minuten voor het einde van de berekende kooktijd 200 tot 220 °C is aanwezig.

Eend in de oven

Afhankelijk van het gewicht van de eend is de kooktijd langer of korter. Bron: Cv

Een braadthermometer wordt gebruikt om te bepalen of het vlees door is

Je kunt de kooktijd van de eend ook aanpassen met een Jus thermometer onderzoeken. Als het eendenvlees delicaat roze , moet de thermometer een temperatuur van 65 tot 69 °C aanduiden. Een hele eend is klaar en door wanneer de vleestemperatuur 70 tot 75 °C Is.

Lees ook:   Gamba’s Pil Pil

Velen houden van het lichtroze vlees van de eend omdat het sappig en is erg lekker. De eend is echter een soort gevogelte en rauw vlees kan een Salmonella vergiftiging lood. Dus als je aan de veilige kant wilt zijn, kun je het vlees beter koken.