Warm pasta goed op

Pasta in welke vorm dan ook is erg populair in Duitsland. Elk jaar consumeren Duitsers ongeveer 800.000 ton noedels. Portioneren bij de bereiding van spaghetti, spirelli, macaroni en Co. is vaak niet erg eenvoudig en pasta blijft. Het is ook mogelijk om grotere porties voor te koken. Maar hoe worden noedels goed opgewarmd voor consumptie?

Pasta kan in heet vet in de pan worden gezwenkt

Het is bijzonder gemakkelijk om pasta te maken in een Pan opwarmen. De pan wordt verwarmd op het fornuis en een beetje Vet toegegeven. Als je van een fijne smaak houdt, kun je dat ook doen. Boter gebruiken. De noedels worden toegevoegd aan het verwarmde vet of opgeloste boter en lichtjes gezwollen. Het vet wikkelt zich om de noedels en zorgt ervoor dat ze Niet aan elkaar plakken. Tegelijkertijd worden de noedels verwarmd.

Pasta in pan

Voeg olie of boter toe aan de pan en draai er pasta in. Bron: Cv

Heet water warmt noedels weer op

Noedels kunnen ook gemakkelijk worden geplaatst in warm water Opwarmen. Het water wordt gekookt en iets gezouten. De pot met het hete water wordt uit het kookgedeelte verwijderd en de noedels worden in een Zeef Gegeven. De zeef wordt gebruikt voor twee tot drie minuten in de pot geplaatst. Dan wordt de zeef weer verwijderd en kunnen de hete noedels druip eraf. Zodat ze niet aan elkaar plakken, kun je een beetje doen Olijfolie ondergaan.

Een kleine tip: Als je het water gebruikt om op te warmen in de Waterkoker verwarmd bespaart dit veel energie.

Pasta in een zeef

Kook gezouten water en doe pasta in de zeef. Bron: Cv

Noedels opwarmen in de magnetron is omslachtig

Velen denken dat de noedels ook in een Magnetron kan worden opgewarmd. Omdat de noedels op elkaar liggen als een berg of spaghetti er vaak uitziet als een bolletje wol, worden alleen de buitenste noedels heet in de magnetron. Binnen is alles lauw of zelfs meer koud. Verwarmen is alleen goed mogelijk als de noedels uit elkaar worden gehaald en op een vlakke plaat kan geplaatst worden. Zodat de noedels dat niet doen uitdrogen ze moeten worden gedekt.

Magnetron

Noedels in de magnetron blijven koud of lauw binnen, dus het is beter om andere methoden te gebruiken om ze op te warmen. Bron: Cv

Lees ook:   Koop elektrische apparaten voor de keuken goedkoop: tips voor keukenplanning