Hoe lang duurt een roast op 100 graden?

Frituurtemperatuur hoe lang

Er zijn veel verschillende manieren om een roast te bereiden. Een van deze mogelijkheden is het zogenaamde lage temperatuur kookproces. In dit proces wordt het vlees over een langere periode in de oven gekookt en wordt zo mals en blijft het sappig. Kip, gebraden varkensvlees en rundvlees, evenals rosbief en wild kunnen op deze manier worden bereid. Maar hoe lang duurt een roast op 100 graden?

De kooktijd is afhankelijk van de grootte van het gebraad

Voor het proces bij lage temperatuur moet het vlees dienovereenkomstig worden bereid. Aangezien er geen kleurstof of korst op een gebraad zit bij temperaturen van 80 tot 100 °C, moet het vlees in een pan worden gebakken. Je moet het vlees scherp bakken, zodat er voldoende geroosterde aroma’s ontstaan. Het gebraad wordt vervolgens zonder deksel in de voorverwarmde oven geplaatst. Een gebraden varkensvlees met een gewicht van 1,5 tot 2 kg moet ongeveer 4 tot 5 uur worden gekookt. Als u een rosbief van 1 kg wilt bereiden, moet u het gebraad ongeveer 3 tot 3,5 uur in de oven laten staan. Het is ook mogelijk om met de kerntemperatuur te werken. Een gebraden varkensvlees of rundvlees wordt gekookt bij een kerntemperatuur van ongeveer 80 °C. Als u het gebraden “medium” wilt koken, moet de temperatuur ongeveer 65 °C zijn.

Gevogelte kan ook op lage temperaturen worden gekookt

Zelfs kleinere medaillons of gevogelte kunnen zachtjes worden gekookt in de oven bij lage temperaturen. De eerder in de pan gebakken varkensmedaillons hebben ongeveer 40 minuten nodig in de oven bij 100 °C. Nogmaals, je kunt werken met de braadthermometer. Medaillons worden ook gekookt bij 65 °C “medium” of bij 80 °C. Bij pluimvee is het bijna onmogelijk om door de tijd te gaan. Gebruik daarom ook de braadthermometer. Om alle ziektekiemen te doden is een kerntemperatuur van minimaal 70 °C noodzakelijk. De temperatuur wordt altijd gemeten op het dikste punt van alle soorten vlees.

Lees ook:   Plantaardige zuivel: welke soort kies je wanneer?
nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.