Hoe lang duurt zalm in de oven?

Wat kook ik vandaag? Hm heerlijk – zo’n stukje vis is altijd mogelijk als de volgende vakantie aan zee nog ver weg is. Daarnaast kan het super snel en gevarieerd worden bereid, bevat het weinig calorieën en bevat het veel gezonde omega 3 vetzuren.

De ideale vis

Wat dacht je van zalm of wilde zalm? Zalm is uitstekend te combineren, bijvoorbeeld met heerlijke lentesalade, knapperige gekookte groenten of een bord pasta. En het hoeft niet altijd gebakken of gestoofd te worden in de pan – wat dacht je van een variant uit de oven? Dit is ook niet zo geurig als de panvariant en het fornuis blijft schoon.

De juiste zalm kiezen

De juiste zalm kiezen

De perfecte oventemperatuur

Het is het beste om je oven in het begin voor te verwarmen. 180 graden circulerende lucht is een goede temperatuur om je zalm zachtjes en heerlijk te grillen of te koken. De meeste ovens hebben ook een grillfunctie die direct op de oven kan worden aangepast. Met deze functie wordt de verwarmingsspiraal van de oven meer verwarmd, zodat het oppervlak van de vis een mooie korst krijgt – vergelijkbaar met een kolen- of gasgrill.

Bereidingswijzen: Eenvoudige zalm uit de oven

Je kunt de zalm in de oven bereiden in verschillende varianten, de volgende drie hebben we als lekkerste gekozen:

1. Gegrilde zalm: Besprenkel op grillschaal of aluminiumfolie met een beetje plantaardige olie, strooi zout en peper erop, gril ongeveer 30 minuten (grillfunctie, indien beschikbaar), draai ertussen. Bestrooi dan met kruiden en citroensap.

Grill zalm in de oven

Grill zalm in de oven

2. Zalm in aluminiumfolie: Marineer met plantaardige olie, zout en peper en verse kruiden, wikkel in aluminiumfolie, kook ongeveer 35-40 minuten.

Zalm in aluminiumfolie uit de oven

Zalm in aluminiumfolie uit de oven

3. Zalm in de ovenschaal: Gebruik dezelfde marinade, kook ongeveer 35-40 minuten, draai tussendoor.

Kook zalm in de ovenschaal

Kook zalm in de ovenschaal

Hoe lang duurt zalm in de oven?

Zodra de oven is voorverwarmd, plaatst u de zalm ongeveer in het midden van de oven op het rooster of de bakplaat en stelt u de timer in op de opgegeven tijd. Natuurlijk hangt de informatie af van het gewicht en de dikte van het stuk vis. Houd er rekening mee dat ovens anders zijn en dat de aangegeven tijden enkele minuten kunnen verschillen. Snijd voor de zekerheid een paar minuten voor het einde van de barbecuetijd voorzichtig wat vis af met een mes en controleer of deze al gaar is of nog wat tijd nodig heeft. U kunt de oven ongeveer 3-5 minuten voor het einde van de aanbevolen baktijd op een kleine stand (ongeveer 50 graden) zetten, de resterende warmte is voldoende.

Lees ook:   White Peachy Sangria

Tijdens de barbecuetijd kunnen de bijgerechten uitstekend worden bereid. En dan – bon appétit!