Als je je afvraagt, “Hoe lang enchiladas opwarmen in de oven?,” we hebben alles wat je moet weten verzameld in een stap-voor-stap gids.
Enchiladas zijn een smakelijk, makkelijk te maken Mexicaans gerecht dat dateert uit de tijd van de Azteken.
Enchilada betekent letterlijk “kruiden met chili,” maar is nu bekend geworden als het hele gerecht. Aanvankelijk waren het gewoon tortilla’s gedoopt in chilisaus zonder enige vulling.
Er zijn talloze verschillende soorten enchiladas, variërend van enchiladas con chile rojo (rode chili) tot enchiladas suizas (Zwitserse enchiladas).
Ondanks de verscheidenheid zijn enchiladas gemakkelijk opnieuw op te warmen in de oven, broodroosteroven, of zelfs de magnetron.
Generally, frozen enchiladas take about 30 minutes to reheat in the oven. They take approximately 2 minutes in a microwave.
Verschillende factoren zullen echter bepalen welke methode je moet kiezen.
Hoe lang Enchiladas opwarmen in de oven, magnetron en broodrooster?
Je moet ervoor zorgen dat je enchilada niet te droog, klef of papperig wordt.
Droogheid treedt op als er te weinig saus of vocht in de enchilada zit en door verhitting droogt hij uit.
Te veel saus of vulling maakt van uw enchilada een oneetbare, of op zijn minst zeer onsmakelijke, entree.
Opwarmtijden: Bevroren
De belangrijkste factor waarvan de tijd afhangt is of de enchiladas die je opwarmt bevroren of gekoeld zijn.
Je kunt bevroren enchiladas direct opnieuw opwarmen.
Tip: Enchiladas can last up to three months in the freezer if stored right.
Ovens – 30 minuten op 350ºF
Stap 1: Verwarm uw oven voor op 350º Fahrenheit.
Deze temperatuur zal uw enchiladas grondig opwarmen zonder de buitenkant te verbranden voordat het centrum perfect smelt.
Stap #2: Dek af met een deksel of folie.
Door je enchiladas af te dekken met folie of een deksel creëer je een “hitteschild” om te voorkomen dat ze aan de bovenkant verbranden.
Stap #3: Bak gedurende 30 minuten.
Controleer je enchiladas ongeveer halverwege de kooktijd om er zeker van te zijn dat ze goed staan.
Stap #4: Verwijder het deksel of de folie en kook nog 10 minuten extra.
Er is geen vaste tijd dat ze moeten bakken omdat ze voorgekookt zijn, dus het is oké om de tijd te verkorten of te verlengen, afhankelijk van de prestaties of voorkeur van uw oven.
Magnetrons – 2 Minuten op Hoog
Stap #1: Ontlucht de Enchilada
Magnetrons zijn berucht om het niet consistent verwarmen van voedsel, dus het beste is om het voedsel te laten luchten door een paar gaatjes in de bovenkant van je enchilada te prikken.
Je kunt het ook in hapklare stukken snijden om de warmte beter te verdelen.
Stap #2: Bedek met een spatbescherming
Omdat er lucht in de enchilada opgesloten kan raken en deze kan barsten, moet u de enchilada zeker afdekken met een papieren handdoek of servet om spatten in de magnetron te voorkomen.
Stap #3: Magnetron gedurende twee minuten op Hoog
Uw magnetron kan ook een “opwarm” optie hebben, die u in plaats daarvan kunt gebruiken.
Stap #4: Controleer uw Enchilada
Als hij niet door en door warm is, blijf hem dan met tussenpozen van 30 seconden verwarmen.
Opwarmtijden – Ontdooid/gekoeld
Niet ingevroren enchiladas hebben minder tijd nodig om gaar te worden dan ingevroren, dus houd ze goed in de gaten tijdens het opwarmproces in de magnetron, oven of broodroosteroven om aanbranden te voorkomen.
Magnetrons – 1 minuut op hoog
Stap #1: Ontlucht de Enchilada
Ventileren helpt de hitte beter te verdelen. U kunt uw enchilada ook in kleinere stukken snijden voor een betere verwarming.
Stap #2: Bedek met een spatbescherming
Een spatbescherming is vooral belangrijk bij gekoelde enchilada’s. Verwarmde lucht kan in de enchilada vast komen te zitten en dan exploderen, wat een puinhoop in de magnetron veroorzaakt.
Tip: Keep any extra sauce separate from the enchilada to prevent unnecessary microwave messes.
Stap #3: Magnetron op Hoog voor Eén Minuut & Controleer uw Enchilada
Indien niet volledig doorgewarmd, ga dan verder met microgolven van 10-20 seconden.
Als uw enchilada te droog lijkt, kunt u een theelepel of zo water toevoegen om het gelijkmatig opwarmen te bevorderen.
Ovens – 20 Minuten op 350ºF
Stap #1: Verwarm uw oven voor op 350º Fahrenheit.
Als de schaal waarin je enchiladas zitten ovenbestendig is, dan kun je die direct in de oven zetten.
De schaal zal langzaam opwarmen en niet barsten of breken door de temperatuursverandering.
Tip: Cover with a foil lid to help maintain the proper moisture content in your dish.
Stap #2: Bak gedurende 20 minuten
Nogmaals, omdat ze voorgekookt zijn, kun je een minuut of zo geven of nemen, afhankelijk van je voorkeuren.
Sstap #3: Bak de kaastopping een minuut of twee.
Een van de beste onderdelen van enchiladas is de lichte knapperigheid van de buitenkant als aanvulling op de zachte, innerlijke vulling.
Toaster Oven – 10 minuten
Stap 1: Verwarm uw broodrooster voor op 350º Fahrenheit.
Stap #2: Verwarm de enchilada ongeveer een minuut in de magnetron.
Een enchilada opnieuw opwarmen in een broodroosteroven werkt beter als de enchilada niet helemaal bevroren is.
Stap #3: Bedek de bakplaat met folie.
Hoewel je sommige etenswaren rechtstreeks op het rooster van de broodoven kunt plaatsen, moet je dat bij enchiladas vermijden vanwege hun hoge kaas- en sausgehalte.
Stap #4: Kook gedurende 10 minuten.
Nogmaals, de kooktijd hangt af van de toaster oven, maar het zou minder tijd moeten kosten dan een gewone oven en minder energie moeten verbruiken.
Magnetron of oven?
Magnetrons en ovens werken heel verschillend, en de manier van verwarmen hangt af van uw voorkeur.
Velen zullen zeggen dat er een merkbaar verschil is tussen de twee omdat, hoewel beide apparaten prima voedsel bereiden, ze enorm verschillende methoden gebruiken voor koken en opwarmen.
Magnetrons
Microgolven werken door het vocht in het voedsel te gebruiken om te koken. Deze korte elektromagnetische golven, vandaar de naam “magnetron,” worden rondgestuiterd in het metalen interieur van het apparaat.
Deze golven laten het water in het voedsel trillen, waardoor het voedsel wordt verwarmd.
Hierdoor warmt voedsel met een hoog vochtgehalte gewoonlijk sneller op dan voedsel zonder vochtgehalte.
Dit betekent echter ook dat dit vocht de rooien vaak extra klef maakt.
Vooral brood en tortilla’s kunnen te papperig worden om te eten.
Tip: Frying the tortillas before freezing them can prevent them from getting soggy!
Een ander probleem, vooral met dicht voedsel zoals enchilada’s, is dat deze methode het voedsel niet altijd gelijkmatig verhit.
Als je ooit teleurgesteld bent geweest als je je tanden in een schijnbaar stomend hete enchilada zette, om vervolgens een klodder half gesmolten, nog kille kaas aan te treffen, dan heb je het probleem met koude plekken begrijpen.
Ovens
Ovens daarentegen werken door de warmte direct op te wekken.
De lucht in het fornuis warmt op, en het voedsel absorbeert deze lucht om het te koken, waardoor de enchilada gelijkmatiger warm wordt.
Ovens kunnen ook voedsel karameliseren en krokant maken, zoals kaas, terwijl magnetrons dat niet kunnen.
Grote gerechten kunnen beter in de oven gekookt of opgewarmd worden, omdat veel grote gerechten niet in de magnetron passen.
Dus, als je van plan bent een hele pan van deze Mexicaanse lekkernij op te warmen, kun je beter voor de oven kiezen.
Bij enchiladas zal het koken in de oven voorkomen dat ze te klef worden.
Ze worden ook gelijkmatig verhit.
Overall quality is preserved more with a range, but the sacrifice is time.
Ovens hebben tijd nodig om voor te verwarmen, en als je ze eenmaal hebt voorverwarmd, hebben ze tijd nodig om te koken. Desondanks, als de kwaliteit uw zorg is, ga dan voor een oven.
Hoe lang duurt het om Enchiladas opnieuw op te warmen in de oven?
Zoals we al eerder zeiden, kunt u van uw oven een enchilada van hoge kwaliteit verwachten.
Maar tussen het voorverwarmen en de kooktijd, moet je naar je maag luisteren voor ongeveer… 50 minuten alvorens in te graven.
Verdict
Als je een enkele enchilada opwarmt, dan is een magnetron veel efficiënter.
Verwarm je een hele pan, dan is de oven de beste keuze om de juiste textuur te behouden en te zorgen voor een gelijkmatige garing.
Inpakken
Enchiladas zijn bijzonder gemakkelijk op te warmen omdat ze hun textuur en smaak behouden, zelfs nadat ze zijn ingevroren of gekoeld.
Dus, nu je weet hoe lang je enchiladas in de oven moet opwarmen, kun je ze van tevoren bereiden en er op elk moment van genieten!
Als je van plan bent ze in te vriezen, kun je ze het beste in een luchtdichte bak bewaren.
U kunt porties per portie in aluminiumfolie bewaren voor een snelle heropwarming, zolang u geen aluminium in de magnetron doet!
Als je van plan bent de enchiladas langer dan een week of twee ingevroren te bewaren, dan is het beter ze in een plastic bakje te doen. Enchiladas krijgen af en toe een metaalsmaak als ze te lang in folie blijven.
Inhoudsopgave