Hoe lang heb je de tijd om bevroren abrikozenknoedels te koken?

Kook abrikozenknoedels bevroren

Abrikozenknoedels zijn een populair dessert uit Oostenrijk. Abrikozenknoedels gemaakt van aardappel- of wrongeldeeg kunnen gemakkelijk op voorraad worden geproduceerd en ingevroren. Bij het bereiden moet je echter weten hoe lang bevroren abrikozenknoedels moeten worden gekookt.

Het water voor verwarming moet worden gesuikerd

De abrikozenknoedels bevroren in een zak of blik worden eruit gehaald en op een bord geplaatst. Water wordt toegevoegd om de bevroren dumplings te koken. Afhankelijk van de hoeveelheid water worden twee tot drie theelepels suiker aan het water toegevoegd. Zodra het water licht kookt, worden de bevroren abrikozenknoedels aan het water toegevoegd en wordt de kookplaat teruggeschakeld. De nog bevroren dumplings drijven op de bodem van het licht sudderende water. Zodra het ontdooiproces begint, drijven de dumplings op het wateroppervlak. Afhankelijk van de grootte van de dumplings duurt het ongeveer 15 tot 20 minuten voordat de dumplings volledig ontdooid zijn en ook in het midden heet worden. Je kunt met een houten stokje controleren of de abrikozenvulling ontdooid is.

De steamer is ook zeer geschikt voor het verwarmen van de dumplings

Als u een stomer bezit, kunt u uw bevroren abrikozenknoedels ook ontdooien en opwarmen in dit apparaat. De bevroren dumplings worden bevroren op de kookkom geplaatst en de temperatuur wordt ingesteld op ongeveer 90 tot 100 °C. Het verwarmen van de dumplings duurt ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van hun grootte. Ook hier kun je met een houten stokje controleren of de vulling ontdooid is. Of het nu gaat om een stomer of pot, je moet de abrikozenknoedels gemaakt van aardappel- of wrongeldeeg altijd alleen bevroren verwarmen. Reeds ontdooide abrikozenknoedels kunnen niet in de pot of in de stomer worden geplaatst. Het deeg valt bijna altijd uit elkaar als het wordt ontdooid.

Lees ook:   Wat Kost Een Installateur Per Uur?

De kruimels voor de abrikozenknoedels moeten worden bereid

Zodra de knoedels in de pot of stomer zitten, kun je de boter langzaam smelten in de pan. De kruimels worden aan de boter toegevoegd en lichtbruin. De kant-en-klare abrikozenknoedels worden vervolgens lichtjes in de kruimels gerold en geserveerd met suiker.

nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.