Hoe ontdooi je bevroren broodknoedels?

Broodknoedels zijn een stevige traktatie die vaak wordt geserveerd in het koude seizoen. Als er broodknoedels overblijven, kun je ze zonder problemen invriezen en op een later tijdstip weer ontdooien. We vertellen je hier wat de beste manier is om dit te doen.

Zorg ervoor dat broodknoedels langer meegaan

Bij bijgerechten kun je al verkeerd inschatten. Niet zelden blijft er simpelweg te veel over van het eten. Gelukkig bevriezen broodknoedels goed omdat hun watergehalte zo laag is. Hoe je ze na het invriezen kunt ontdooien, hangt echter af van de mate van koken.

Ontdooi rauw broodknoedels

Broodknoedels worden tijdens de bereiding op de klassieke manier gekookt in een waterbad. Als je echter tijdens de bereiding merkt dat je te veel knoedelmassa hebt gemaakt, kun je een deel ervan ook rauw invriezen. Vorm gewoon knoedels uit het broodjemengsel zoals gewoonlijk, maar laat ze in de vriezer invriezen op een plank bedekt met vershoudfolie. Zodra de dumplings zijn ingevroren, kunt u ze overbrengen naar een diepvrieszak. Als je de broodknoedels op een later tijdstip op het bord wilt brengen, kun je ze ongeveer 20 minuten laten trekken in licht kokend gezouten water. Ze smaken dus naar vers bereid en maken nauwelijks werk.

Ontdooide gekookte broodknoedels

Als je de dumplings overhoudt als restjes van een maaltijd, kun je ze ook invriezen zoals hierboven beschreven. Bij het ontdooien moet je er echter voor zorgen dat ze niet te zacht worden. Ontdooien en verwarmen in de magnetron is in principe mogelijk. Hier bestaat echter het risico dat de knoedels rubberachtig worden en niet zo pluizig blijven als gewenst.

Lees ook:   Strawberry Kiss Smoothie

De betere methode is om ze bevroren te zetten in kokend gezouten water en ze uit de pot te halen zodra de dumplings omhoog drijven. Ze vallen dus niet uiteen en worden nog steeds gelijkmatig heet. Als alternatief kunt u ze verwarmen in een stoom in een zeef, zodat ze consistentie en smaak behouden.