Hoe lang om schnitzel op te warmen in de oven?

Schnitzel goed opwarmen

Wiener Schnitzel, Schnitzel Weense stijl of Schnitzel Natur behoren tot de meest populaire hoofdgerechten in Duitsland. Er is bijna geen restaurant met Duitse keuken in dit land dat geen schnitzel op de kaart heeft staan. Zelfs thuis behoren schnitzel met verschillende bijgerechten tot de favoriete gerechten van jong en oud. Wat overblijft van de vorige dag kun je gewoon opwarmen in de oven. Maar hoe lang duurt het om schnitzels op te warmen?

Voor het opwarmen worden de schnitzels kort in heet vet gezwenkt.

In veel huishoudens is de magnetron het favoriete apparaat voor het opwarmen van voedsel. Het eten warmt snel op en smaakt soms zelfs naar vers bereid. Gepaneerde koteletten kunnen echter niet zo goed worden opgewarmd in dit elektrische apparaat. Het paneermeel wordt vaak sponsachtig of papaver in de magnetron. De oven is meer geschikt voor het opwarmen. De schnitzels worden gewoon weer in heet vet gezwenkt om op te warmen en vervolgens in aluminiumfolie gewikkeld. De oven moet worden voorverwarmd tot een temperatuur van ongeveer 150 °C. Afhankelijk van de grootte moeten de koteletten ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven blijven.

Zonder aluminiumfolie droogt het vlees uit in de oven

Omdat het paneermeel meer vet absorbeert wanneer het opnieuw wordt gezwollen, helpt keukenpapier. Er wordt een vel keukenpapier op de folie gelegd en de schnitzel wordt vervolgens verpakt. Keukenpapier absorbeert het ontsnappende vet en het paneermeel blijft knapperig bij het opwarmen. Voor koteletten die niet gepaneerd zijn, mag crêpe niet worden gebruikt. Voor deze koteletten is de aluminiumfolie voldoende. Op deze manier kan het vlees ook na het frituren gaar worden. Vlees is malser door het nakoken en heeft een bijzonder goede smaak. Zonder folie mag het vlees echter niet worden opgewarmd en niet opnieuw worden gekookt. In bijna alle gevallen komen de stukjes vlees uit de bovenste schaal en bevatten ze weinig vet. Zonder folie droogt dit vlees heel snel uit en smaakt het niet meer goed.

Lees ook:   Spanish Winter
nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.