Hoe lasagne op te warmen?

Lasagne is zo’n maaltijd waar je graag wat meer van maakt. Dit betekent echter dat de lasagne later opnieuw moet worden opgewarmd, wat niet altijd gemakkelijk is bij pastagerechten. Pasta droogt vaak na verloop van tijd uit en wordt hard. Bij lasagne nemen de borden ook de saus op en droogt de toplaag van de kaas ook graag.

Deze potentiële problemen betekenen echter niet dat lasagne nog steeds niet kan worden opgewarmd. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voor wat vocht te zorgen. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, gebruik dan wat water, dat gewoon over de lasagne wordt gedruppeld. De lekkerdere manier is echter een bechamelsaus, die vaak deel uitmaakt van het recept van lasagne. Dit wordt ook voor het opwarmen over de lasagne gegoten, waar je daarna ook wat kaas aan kunt toevoegen.

Warm de lasagne op in de oven

Aangezien de lasagne in de oven is gebakken, is het ook een logische plek om hem opnieuw op te warmen. Bij boven- en onderwarmte is rond de 180 graden de ideale temperatuur om op te warmen. Het is belangrijk dat de lasagne vooraf wordt bedekt met aluminiumfolie. Anders droogt de nieuw toegevoegde vloeistof te snel op en worden de pastaborden hard. De opwarmtijd in de oven is ongeveer 20 minuten. Degenen die hebben besloten om naast de bechamelsaus ook wat kaas toe te voegen, moeten de laatste vijf minuten de hoes verwijderen en de temperatuur verhogen tot 200 graden. Op deze manier krijgt de kaas toch wat kleur.

Lees ook:   Hoe Krijg Je Kip Krokant In De Oven? (Solved)

De magnetron als alternatief

Met 20 minuten duurt het opwarmen in de oven relatief lang. Als je niet zo lang wilt wachten, kun je de magnetron als alternatief gebruiken. Het is belangrijk dat een gemiddeld wattageniveau wordt gekozen om uitdroging te voorkomen. Na ongeveer vijf minuten is de lasagne klaar om te serveren. Als het rechtstreeks uit de koelkast komt, kan het ook een of twee minuten langer zijn. Bovendien moet de plaat worden afgedekt op dezelfde manier als verwarming in de oven. Nogmaals, het is belangrijk dat de toegevoegde vloeistof niet onmiddellijk verdampt.