Maïskolven zijn heerlijk en maken gewoon deel uit van de zomer. Ze smaken erg goed met zout en boter of als begeleiding bij diverse gerechten. De bereiding is heel eenvoudig wanneer de maïs al voorgekookt is en alleen nog maar verwarmd hoeft te worden. Er zijn verschillende methoden mogelijk.
Warmte op het fornuis
Hiervoor heb je een voldoende grote pot water nodig. De maïskolven krijgen een speciaal aroma als je één theelepel zout en suiker per liter water toevoegt. In eerste instantie moet de warmte op het hoogste niveau worden ingesteld. Zodra het water kookt, kunt u de pot van het vuur halen en de maïskolven nog vijf minuten laten trekken voordat u ze uit het water haalt en op een bord legt.
Maïs goed koken
Verwarm maïskolven in de magnetron
Hiervoor moet je een magnetronbare container nemen, waarin je wat water en de maïskolven doet. Met 800 watt zijn ze in 3 tot 4 minuten klaar. Het hangt af van de grootte van de maïskolven.
Net als op het bord moet je de kolven in de magnetron niet verwarmen. Ze drogen uit en verliezen smaak. De maïskorrels kunnen ook barsten.
Gegrilde maïs
Als je maïskolven wilt grillen, leg ze dan direct op het hete rooster. Zodat ze van elke kant gelijkmatig heet worden, moet je ze steeds opnieuw draaien. Zodra de korrels een licht kleurtje vertonen, zijn de maïskolven klaar. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
Grill maïskolven goed
Tip: Verdeel de maïskolven vooraf gelijkmatig met boter of olie zodat de geroosterde aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen.
Maïs uit de pan
Bereid maïs in een pan
Het frituren van maïskolven werkt ook goed in de pan. Voeg van tevoren wat olie toe en bak ze van alle kanten goed. Nogmaals, je moet 10 tot 15 minuten schatten. Tip: Corncob-houders maken het eten gemakkelijker en voorkomen verbrande vingers. De kleine spiesjes worden zijdelings rechts en links in de zuiger gestoken.
Maïs uit de oven
Het is het beste als je de maïs in aluminiumfolie wikkelt en op het grillrooster in de middenrail ongeveer 15 minuten op 220 graden grillt. Als de oven voorverwarmd is, zijn 8 minuten voldoende om de maïskolven te verwarmen.
Serveersuggesties
Serveer de hete mais op de kolf met kruiden- of knoflookboter, olijfolie, peper en zout of een pittige dip.
Inhoudsopgave