Hoe maïskolven te verwarmen?

Maïskolven zijn heerlijk en maken gewoon deel uit van de zomer. Ze smaken erg goed met zout en boter of als begeleiding bij diverse gerechten. De bereiding is heel eenvoudig wanneer de maïs al voorgekookt is en alleen nog maar verwarmd hoeft te worden. Er zijn verschillende methoden mogelijk.

Warmte op het fornuis

Hiervoor heb je een voldoende grote pot water nodig. De maïskolven krijgen een speciaal aroma als je één theelepel zout en suiker per liter water toevoegt. In eerste instantie moet de warmte op het hoogste niveau worden ingesteld. Zodra het water kookt, kunt u de pot van het vuur halen en de maïskolven nog vijf minuten laten trekken voordat u ze uit het water haalt en op een bord legt.

Maïs goed koken

Maïs goed koken

Verwarm maïskolven in de magnetron

Hiervoor moet je een magnetronbare container nemen, waarin je wat water en de maïskolven doet. Met 800 watt zijn ze in 3 tot 4 minuten klaar. Het hangt af van de grootte van de maïskolven.
Net als op het bord moet je de kolven in de magnetron niet verwarmen. Ze drogen uit en verliezen smaak. De maïskorrels kunnen ook barsten.

Gegrilde maïs

Als je maïskolven wilt grillen, leg ze dan direct op het hete rooster. Zodat ze van elke kant gelijkmatig heet worden, moet je ze steeds opnieuw draaien. Zodra de korrels een licht kleurtje vertonen, zijn de maïskolven klaar. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Maïskolven grillen

Grill maïskolven goed

Tip: Verdeel de maïskolven vooraf gelijkmatig met boter of olie zodat de geroosterde aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen.

Maïs uit de pan

Bereid maïs in een pan

Bereid maïs in een pan

Het frituren van maïskolven werkt ook goed in de pan. Voeg van tevoren wat olie toe en bak ze van alle kanten goed. Nogmaals, je moet 10 tot 15 minuten schatten. Tip: Corncob-houders maken het eten gemakkelijker en voorkomen verbrande vingers. De kleine spiesjes worden zijdelings rechts en links in de zuiger gestoken.

Maïs uit de oven

Het is het beste als je de maïs in aluminiumfolie wikkelt en op het grillrooster in de middenrail ongeveer 15 minuten op 220 graden grillt. Als de oven voorverwarmd is, zijn 8 minuten voldoende om de maïskolven te verwarmen.

Lees ook:   Elektroklep Wasmachine Reserveonderdelen Kopen

Serveersuggesties

Serveer de hete mais op de kolf met kruiden- of knoflookboter, olijfolie, peper en zout of een pittige dip.