Hoe warm je kant-en-klare Leberkäse op in de oven?

Leveraandoening

Vlees of Leberkäse wordt u in de handel of bij de slager heel anders aangeboden. Je krijgt dunne of dikke plakken naar wens. De lever of vleeskaas is ook verkrijgbaar om kant-en-klaar te bakken als gebraad of gewoon in één stuk. Afhankelijk van je smaak kun je er koud of warm van genieten. Bij het opwarmen in de oven rijst echter de vraag hoe het het gemakkelijkst werkt.

De Leberkäse kan in één stuk worden opgewarmd in de oven

Om te verwarmen, haal je de Leberkäse gewoon uit de koelkast en wikkel je hem in aluminiumfolie. Het beste is om de oven voor te verwarmen tot een temperatuur van ongeveer 100 °C. Wanneer de oven de temperatuur heeft bereikt, duwt u de Leberkäse in de middenrail van de oven. Als u gasten verwacht, moet u het gehaktbrood op tijd in de oven zetten. Een kilogram duurt ongeveer 1 1/2 uur. Bij twee keer zoveel moet je rekening houden met een opwarmtijd van iets meer dan 2 uur. Je meet eenvoudig de kerntemperatuur van de Leberkäse met een thermometer. Een temperatuur van rond de 70°C is prima. Je kunt ook een vuurvaste kom met water vullen en in de oven plaatsen. Hiermee wordt je oven omgetoverd tot een stomer. Het vlees of Leberkäse blijft door de stoom aan de buitenkant sappig.

Uniforme plakjes kunnen ook in de oven worden verwarmd

Als je niet zoveel tijd hebt, kun je ook de verwarming van de Leberkäse in de oven verkorten. Ook verwarm je de oven voor op ongeveer 100 °C en stel je de kom af met water. Snijd vervolgens de Leberkäse in egale plakjes en wikkel alles in aluminiumfolie. De plakjes bereiken sneller de temperatuur en kunnen daardoor in kortere tijd geserveerd worden. De schijven mogen niet te dun zijn, anders kunnen ze uitdrogen.

Lees ook:   Rode pesto

In de magnetron gaat de verwarming erg snel

Voor een kleine snack kun je je vleeskaas ook in plakjes in de magnetron verwarmen. De schijf moet maximaal 1 minuut op gemiddelde snelheid worden verwarmd. Een heel stuk vlees of Leberkäse kan ook worden verwarmd in een waterbad op het fornuis. Om dit te doen, moet het stuk Leberkäse echter eerst in krimpfolie worden gewikkeld.

nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.